20 December, 2005

Kabakli ekmek



KABAK YEMEGI VE KABAKLI EKMEK

Benim en sevdigim sebzelerden birisidir kabak,bence herseye yakisir,ister kizartin bol yogurtla yiyin,isterseniz zeytinyagli yapin,isterseniz kup kup kesip sebzeli kebabinizin arasina yerlestirin barbeku yapin sumakli sumakli ya da benim tarifini bir turlu tekrardan alamadigim, annemin yaptigi gibi yesil pilav seklinde pisirin..Bir de bakin bir gun kitabinizda ekmegiyle karsilasin,onu yapmaktan da eksik kalmayin.

Kabak yemegimin tarifini vermeme bile gerek yoktur sanirim,soganli,salcali,zeytinyagli,domatesli,mis gibi bol dereotlu,biraz sulu tam ekmek batirmalik..Ekmegine gelince,yaparken buyuk keyif aldim,tepsimin acizligine ugradim illa orjinalindeki gibi cicek yapicam diye,tepsim kucuk geldi,papatyamin yapraklari SIKISIK kaldi biraz,o yuzden de ici biraz hamurumsu oldu,siz aklinizda tutun biraz daha buyuk bir tepsi kullanin bence ki rahat pissin guzelim ekmek.Buyurun iste malzemeleri:
2 adet rendelenmis kabak
tuz
500 g un
12 g hizli etkili maya(instant maya)
4 tatli kasigi parmesan peyniri rendelenmis
kara biber
2 tatli kasigi zeytin yagi
ilik su karistirmak icin
uzerini fircalamak icin sut
serpmek icin susam taneleri

yapilisi:
unu,mayayi,permasan peynirini karistirin ve karabiber ekleyin.yagi,rendelenmis kabagi katip,ilik su ekleyelim sertce bir hamur elde edene kadar.elinize yapismiycak sekilde.
hafif unlu bir yuzeyde yumusayana kadar yogurun,tekrar karistirma kabina koyup,uzerini hafif yagli folyo ile kapatin,ilik bir yerde yukselene kadar bekletin.
bu arada 23 cmlik yuvarlak bir tepsiyi yaglayip firini 200 derecede isitmaya baslayin.
hamur biraz buyudugunde,tekrar hafifce yogurun ve 8 kucuk top sekline bolerek cicek seklinde,tepsiye dizin.uzerini sutle fircalayip,susam tanelerini serpin.biraz daha yukselmeye birakin ve sonra 25 dk uzeri, kizarana kadar pisirmek uzere firina verin.afiyet olsun..bu tarif yine benim vejeteryan ansiklopedimden,roz denny..

7 comments:

  1. ikiside süper gözüküyor,acligim su an hat safada, haftaya viyanada olmayacagim icin cok isim var halletmem gerek,masadan kalkamiyorum,biraz da posting depolamam lazim,haftaya yayinlamak icin,sayfam bos kalmasin. MOH da icerde hediye paketleri ile bogusyor.Yollayiver bana ordan bir porsiyon.
    XXX
    TD

    ReplyDelete
  2. kolay gelsin deligtcim ikinize de,guzel seyler depolada,gozumuz gonlumuz acilsin gelince..hemen gonderiyorum bir porsiyon:)selamlar,sevgiler...

    ReplyDelete
  3. canim afiyet seker olsun,gelince bana da yaparsin di mi?mail attim gitmedi sekercim..optum

    ReplyDelete
  4. Sibelcim ellerine sağlık! Kabaklı mısır ekmeği duymuştum ama böyle mayalı ekmek duymamıştım, çok ilginç.. Şu vejetaryen kitabından yaptıkların cidden çok hoşuma gidiyor:)

    ReplyDelete
  5. canim afiyet olsun,benim de favori kitabim inan o kadar kitap arasindan,digerlerine hala sira gelemedi o yuzden..kabk tadi hissedilmiyor bile sadece cok seker bir goruntu var rendesinden dolayi:)sevgiler

    ReplyDelete
  6. kabak bukadar lezzetli bir sebzeyken neden "kabak tadi verdi" diye bir deyime malzeme olmustur acaba? :) ellerine saalikk cnmmm

    ReplyDelete
  7. valla bilemem rahsanim,sen dilcisin,sen bilirsin...:)

    aysegulum yine yazarim ben sana sikma canini:)

    ReplyDelete