03 December, 2005

Sosisli milföy

sosisli milfoy:)
kelly'nin cani ne zamandir sosisli pogaca istiyordu,onlarin sossage roll dediklerinden,ama disarda satilanlari,icine koyulan sosisten dolayi sevmiyor,bende gecen gun alisverise ciktigimda,su sevdikleri sosisten aldim(degismez aliskanliklari var da illa o sosis,o kasaptan alinacak) ve tabiiki ortakcigimi kiramam,hemen yapiverdim..
ben milfoy hamurunu kendim yapiyorum,daha once bahsetmistim(bakiniz arsivimde 8-kasim) bu tariften..yine yapiverdim,aslinda amacim onlar icin sosis,kendim icin de mantarli yapmakti,yaptim da ama hamur az geldigi icin sevmedim verdigim sekli,o yuzden yayinlamiycam onu simdilik,o da cok lezzetli bir tarif oldu..
milfoy hamuru bizde hep bulunurdu dolapta,tabiiki hazir olarak,biz de basimiz sikisinca yapiverdirdik hemen.
bu tarife tarif demeye bile gerek yok aslinda,isterseniz hazir milfoyle,isterseniz benim gibi zaman harcadiginiz milfoy hamuruna,onceden firinda kizarttiginiz sosisleri koyup,istediginiz sekli verip,kapatiyorsunuz.uzerine de bir yumurta sarisi fircaliyorsunuz:)
aslinda sirada yayinlamak istedigim ne mutfak felaketlerim vardi ama kelly hanim israr edince,oncelik kendisine verildi tabii ki..afiyet seker olsun:)

8 comments:

  1. Vallahi güzel görünuyorlar, aklima bir sey takildi, simdi diyelim hamuru actin alt kata sosisleri yaydin ,üstüne bir kat daha hamur atip onun üzerine de mantar yayip, hamuru kapasanda olurmu diye düsündüm, icerdeki ara hamir cig kalirma acaba?Ya dici hamur nasil kabarir acaba?

    Al sana uzman sorusu 8 Puanlik,
    Afiyet olsun.

    ReplyDelete
  2. hamur cig kalir bence ve bu hamurun 5 kere tereyag katlari koyularak acildigi icin,ic malzemen de asiri yaglanir,cunku borekler zaten firindan cikinca yag birakiyor..hepsini bir arada kullansan olmaz mi?cesitli milfoy olur o zaman:)sosis ve mantar burda kahvaltilarda cok kullanilir.:)sana da afiyet olsun

    ReplyDelete
  3. OOo,kötü oldu bu .
    Ne güzel kestinmi araba garaji gibi kat kat hersey gözükecekti.

    Neyse yeni seyler aklima gelirse sorarim yine.

    ReplyDelete
  4. :)araba garaji mi?ne diiim artik sana arkadasim,ne hayalgucun varmis:)sen bir dene istersen araba garajini,bize iletirsin deney sonucunu:)

    ReplyDelete
  5. Sibelciğim ellerine sağlık milföyü evde yapmak bence yüksek derecede beceri gerektirir buda sende fazlasıyla var sekercim:)

    ReplyDelete
  6. burcukusum cok tesekkur ederim,cok naziksin:)

    ReplyDelete