14 March, 2018

Apple Crumble-Elmali pay ufalamasi ve Uretken bir yasam icin ip uclari❤️


Selam Dostlar.Oyle bir sabah gecirdim ki,kendimi sakinlestirmek ve iyilestirmek icin bloga gelmem sartti.Burasi bana hep iyi geliyor.Cok sukur dert buyuk degil,sadece geleneksel is sIkIntilari ve kendimi hep yetmiyormus gibi hissetme.Daha ne yapabilecegimi bilemiyorum.Geldim biraz agladim,sonra koltukta uyumusum,uyandim kitabimi bitirdim hava kararmaya basladi,kitap bitmek uzereydi,isigi acmaya usendim cunku uzerimdeki tuylu bebelerimi kaldirmaya kiyamadim.Icimden bir ses, keske Adonis  isiklari acsa diye gecirdim ama yavrum tabii ki oyle bir sey yapamadi.Ben de azicik isikla bitirdim kitabimi,cokkkk sukur!!!!


Gelelim bu elmali pay ufalamasina.Bu memlekete geldigimde tanistim bu tatli ile ve cok sevdim.Hatta ilk tarifim surdadir.O zamanlar blogun ilk gunleriydi ve bu crumble kelimesi kullanilmiyordu,ben de kendi capimda bu sekilde tercume etmistim yaptigimi anlatabilmek icin.Sanirim kuculen dunya ve yayilan internet,uzman IG ve blogcular sayesinde herkes artik crumble'in ne oldugunu biliyor.😃

Eskiden kafede calisirken de bu tatliyi yapar satardim.Cok sevilirdi,gururla sunardim.yaparken ev mis gibi kokardi her sonbaharda,evden o koskoca kabi kafeye tasirdim otobuste.En son  azicik kalmis elmalarimi degerlendirmek icin yaptim ve uzerini un yerine yulaftan ufaladim.Daha saglikli olsun diye.Ki kimi yaptiklarimda uzerine ya biskuvi ya da yulaf katmaya baslamistim daha kitir olsun diye.Kalan yulaflarimdan da uydurma bir kuarbiye yapmistim o gun,icine pekan cevizi koydugum.Az sekerli,kitirdi,iyi gelmisti.


Velhasil serin bir sonbahar gununde kendinize verebileceginiz en guzel hediyelerden biri bu tatli kanimca.


Gelelim uretken yasam icin ip uclarina.Eminim artik hepimiz dergilerden,internetten bu tur yazilari cokca okuyoruz,hatta kalben biliyoruz ama ne kadar uygulayabiliyoruz?Bu ogleden sonra FB'uma dusen severek takip ettigim Marc and Angel Hack Life sayfasindan okuduklarimi paylasmak istedim.O an bana iyi geldi.Yazarsam belki daha bir icime kazinir diye paylasacagim sizinle de.(Fotograflarin pek alakasi yok,cunku ne zamandir cok cektigim fotografim yok ev-is sebebi ile)


Kendiniz icin yapmaniz gereken 30 sey:

  1. Dogru insanlarla zaman gecirin.Bu insanlar sizi oldugunuz gibi seven,takdir eden,cesaretlendiren ve gelismenizi saglayan insanlardir,Sizi canlandiran,yasadiginizi hissettiren,karsiliksiz olarak sevip sImSIkI sarilan.
  2. Problemlerinizle yuzlesin.Sizi tarif eden problemleriniz degil fakat onlarla nasil basa ciktiginizdir.Sizi harekete gecmezseniz problemler cozulmeyecek. Yapabileceginiz surece yapabileceginizin en iyisini yapin ve kendinizi takdir edin.Kucuk kucuk adimlarla cokca kmler asiliyor zamanla.
  3. Kendize karsi her konuda durust olun.Dogru olan,degismesi gereken konuda kendinize karsi durust olun.Kendinizden daha cok guvenebileceginiz kim var bu hayatta!
  4. Kendi mutlulugunuzu onceliginiz yapin!Kendinize deger vermezseniz,kendinize dikkat etmezseniz kendinize sabotaj yapiyorsunuz.Baskalariyla ilgilenirken kendinizle de ilgilenebilmek mumkun.Kendi ihtiyaclarinizi karsiladiginizda,ihtiyacta olanlara daha fazla faydaniz olacaktir.
  5. Kendiniz olun,gururlu ve en gerceginden.Baskasi olmak,kendinizin israfidir!Kendinizin en iyi versiyonu olun.
  6. Anda yasayin,ani fark edin.Su an bir mucize.Su an tek garantiniz.Gelecekte herseyin ne kadar iyi olacagini,gecmiste ne kadar kotu oldugunu,olmasi gerekeni dusunmeyin.Hayatin guzelligini su anda takdir edin.
  7. Hatalarinizdan ogrendiginiz derslere deger verin.Hatalar iyidir.Eger hata yapmiyorsaniz yeterince denemiyorsunuz demektir..Risk alin,takilin,dusun ve kalkip yeniden deneyin.Kendinizi denediginiz icin,ogrenmeye calistiginiz icin takdir edin.En buyuk hataniz en buyuk basariniza sebep olabilir.
  8. Kendinize karsi daha nazik olun.Sizin kendinize konustugunuz gibi bir arkadasiniz size konussa,bu insanin arkadasiniz olmasina ne kadar izin verirsiniz.Kendinize davranisiniz diger insanlarin da size nasil davranacagini gosterir.Siz kendinizi sevmezseniz,kim sever?
  9. Sahip oldugunuz seylerin kiymetini bilin.Bir cok insan belirli bir seviyeye geldiginde mutlu olacagina inaniyor,Su olunca,sunu yapinca gibi....Bazi seyleri yapana kadar belirli bir zaman gecmesi gerek.O yuzden her sabah sessizce sahip olduklarinizi dusunun ve takdir edin.
  10. Kendi mutlulugunuzu yaratin.Baskasini beklerseniz cok beklersiniz ve cok sey kacirirsiniz.Gulebildiginiz icin gulun,mutlulugu secin,Gormek istediginiz degisim siz olun.Kendi firsatlarinizla mutlulugu ararsaniz kolay bulursunuz fakat baska bir yerde ararsaniz baska bir sey ararsaniz onu bulursunuz.
  11. Fikirlerinize ve hayallerinize bir sans verin! Basarsaniz da basaramasaniz da kazanclisiniz.(Ben veremiyorum cunku param ve zamanim yok.)
  12. Gelecek yeni adima hazir oldugunuza inanin.Karsiniza cikacak yeni mucadeleler buyuyup gelismenize sebep olacak.
  13. Dogru sebeplerle yeni bir iliskiye baslayin.Guvenebileceginiz,bilmekten gurur duyacaginiz,sevginizi takdirinizi geri alabilceginiz dostlar edinin ve insanlarin davranislarina dikkat edin cunku davranislar sozlerden daha kiymetlidir.
  14. Yeni tanistiginiz insanlara sans verin.
  15. Kendinizle yarisin.Baskalarini takdir edin,onlardan ilham alin,onlardan ogrenin fakat onlarla yarismak zaman kaybidir.Kendinizin en iyisi olmak icin kendinizle yarisin.
  16. Baska insanlarin zaferleriyle mutlu olun.(Iste bu ben,hep baskalariyla gururlu mutluyum ama sanki ben hic iyi degilim)
  17. En kotu durumlarda bile iyi bir sey bulun.Kendinizi kotu hissettiginizde,derin nefes alin ve gorebileceginiz en iyi seyi gormeye calisin.Bu zor zamanlardan daha guclenerek cikacaginizi kendinize hatirlatin.
  18. Kendinizi ve baskalarini affedin.
  19. Cevrenizdekilere yardim edin.
  20. Ic sesinizi dinleyin.
  21. Stres seviyenize dikkat edin ve kisa molalar verin.Durun.
  22. Kucuk anlardaki guzelligi fark edin.Kahve,ev yemegi,sevgilinin elini tutmak gibi.(IG'ce bu hallerde ustayiz artik😄)
  23. Mukemmel olmayan seyleri kabul edin.Mukemmel iyinin dusmanidir.Degismek ve degistirmek isteyen insanlarin en cok zorlandigi sey oldugu gibi kabul edebilmek.Tabii ki bayagi bir hayati kabul edemezsiniz fakat mukemmel olmayan seyleri oldugu gibi sevebilmek onemli.
  24. Hedeflerinize ulasmak icin her gun calismaya devam edin.Ne kadar cok calisirsaniz sansiniz o kadar artar.(Bugun is yerinde bunun tam tersini dusundum acikcasi)
  25. Hisleriniz konusunda daha acik olun.Iciniz aciyorsa sevdiklerinizle paylasin.
  26. Hayatinizin sahibi sizsiniz unutmayin,Hatalarinizin,yaptiginiz herseyin sahibi sizsiniz.
  27. En kiymetli iliskilerinizi iyi besleyin.Bir cok insanin cok seyi olmayabilirsiniz ama bir kac kisinin herseyi olabilirsiniz.
  28. Kontrol edebileceginiz seylere konsantre olun.Enerjinizi kontrol edemeyeceginiz seyler icin harcamak en buyuk mutsuzluk sebebi.
  29. Olabilecek pozitifliklere konstantre olun.Aklinizin en basta buna inanmasi gerek.Negatif dusunceleri degistirin..Basiniza gelecekleri kontrol edemezsiniz belki ama tepkinizi kontrol edebilirsiniz.
  30. Su an ne kadar zengin oldugunuzun farkina varin.Zenginlik hayati tam anlami ile tecrube edebilmektir demis Henry David Thoreau.Sagliniz,yediginiz,ictiginiz,yataginiz yerinde,internetiniz var daha ne olsun!



Iste boyle okuduklarimdan anladiklarim.Tabii ki bazen bunlardan hicbirini uygulayamiyorum bir bakmisim bazen cogunu uyguluyor ve pembe bulutlarda suzuluyorum.Degistirebileceklerimizi degistirebilme,degistiremeyeceklerimiz icin de dayanma gucu diliyorum hepimize.Kolayliklar diliyorum hayat yolunda hepimize,hic kimsenin yolu dumduz ve puruzsuz degil.Sevgiyle kalin,her seye ragmen basimizda bu mavi gokyuzu,etrafimizda cicekler,cevremde hayvanlar,gulen cocuklar oldukca bu hayatin mucize oldugunu dusunecegim ve cevremdekileri mutlu etmek icin elimden geleni yapacagim.💓💓💓💓💓💓Mutlu gunler!

3 comments: