tag:blogger.com,1999:blog-17639820.post5648476739950634288..comments2024-02-02T07:57:17.401+00:00Comments on ÇİLEKSUYU: Sibel'in ilk eksi mayali ekmek denemesiÇileksuyu Sibelhttp://www.blogger.com/profile/03911732606954816588noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-13023107626209195232018-03-04T11:48:35.238+00:002018-03-04T11:48:35.238+00:00Evet tatli bir mutfak macerasi Deep'cim,bakali...Evet tatli bir mutfak macerasi Deep'cim,bakalim nereye kadar bu maceraya devam edebilecegim:)Çileksuyu Sibelhttps://www.blogger.com/profile/03911732606954816588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-54805138877035445032018-03-04T11:47:57.997+00:002018-03-04T11:47:57.997+00:00Selam Gamze'cim.Bence pes etme,denemeye devam....Selam Gamze'cim.Bence pes etme,denemeye devam.Cok karisik yontemler var ama bugun bir video daha izledim,daha iyi anlar oldum sanki.Ben denemeye devam edecegim,bakalim nereye kadar.Cok ozeniyorum o guzel ekmeklere.Fazla zaman alsa da degecegini umuyorum.Sevgiler:)Çileksuyu Sibelhttps://www.blogger.com/profile/03911732606954816588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-45306460156502214422018-03-03T11:24:59.645+00:002018-03-03T11:24:59.645+00:00macera filmi gibiiiii :) hiç yapmadım tımams dener...macera filmi gibiiiii :) hiç yapmadım tımams denerim :)deeptonehttps://www.blogger.com/profile/05023763781049278946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-30509338052050797962018-03-02T21:02:21.062+00:002018-03-02T21:02:21.062+00:00Sibel ben hiç denemiyim kac kere yaptım olmadı zor...Sibel ben hiç denemiyim kac kere yaptım olmadı zor iş. Harika ekmekler yapıyorlar heveslendiriyorlar :)<br />Ben ekmek yapma makinesiyle idare ediyorum hazır maya neyime yetmiyor diyorum :) <br />Çok da güzel yaptıkları güzel bir un alıp tekrar deneyeceğim bakalim nasıl olacak nohut mayalı yapmıştım olmustu <br />Ekşi maya çok zor Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13471000202756756745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-84806930955712676402018-02-28T20:29:01.951+00:002018-02-28T20:29:01.951+00:00Cok tesekkur ederim,siz begendiyseniz ne mutlu ban...Cok tesekkur ederim,siz begendiyseniz ne mutlu bana.Tadini enfes ama gayet tipsiz minnosum.Umarim ilerledikce ben de paylasmaya baslayabilirim.Sevgiler:)Çileksuyu Sibelhttps://www.blogger.com/profile/03911732606954816588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-22510989775716782012018-02-28T20:28:06.567+00:002018-02-28T20:28:06.567+00:00Ask olsun ukalalik olarak alirmiyim?Seninki cok uz...Ask olsun ukalalik olarak alirmiyim?Seninki cok uzman bir sekilde yapiliyormus be Ozlem'cim gozum korktu yine ama deneyecegim.Hatta mayama yogurt suyumdan katayim biraz dedim bu hafta.Mayanin ismi Luna mi?Bununla ilgili cokkkkkkkkkkkkk ozel bir sey anlatmaliyim:) O yuzden ben de yeni kizimin adini Luna koyacagim simdi ve onu daha da cok sevecegim!!!!!<br />Çileksuyu Sibelhttps://www.blogger.com/profile/03911732606954816588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-49698152771381118192018-02-28T20:23:15.313+00:002018-02-28T20:23:15.313+00:00Tesekkur ederim.Umarim sizinki benimkinden daha iy...Tesekkur ederim.Umarim sizinki benimkinden daha iyi kabarir:)Çileksuyu Sibelhttps://www.blogger.com/profile/03911732606954816588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-46601067172312701252018-02-27T11:11:40.998+00:002018-02-27T11:11:40.998+00:00Merhaba
Merak ediyordum ekmeğinizi, elinize sağlık...Merhaba<br />Merak ediyordum ekmeğinizi, elinize sağlık ne güzel olmuş.Hiç bitmeyecek heyecan sizde de başlamış,her yeni yapılan ekmekle gelen o acayip mutluluk hissi hele ekmeğinizi arkadaşlarla paylaşmaya başladığınızda hissedecekleriniz...Mis kokulu günler:)caferengigülhttps://www.blogger.com/profile/17008823581541551135noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-54211429434001047522018-02-26T15:13:52.691+00:002018-02-26T15:13:52.691+00:00Birkaç şey yazarsam ukalalık olarak almazsın di mi...Birkaç şey yazarsam ukalalık olarak almazsın di mi? Almayacağını biliyorum ama yine de yazayım dedim. :)<br />Bence bir dahaki ekmeğini buğday unundan yap. Daha sonraki ekmeklerine daha kolay bir geçiş yapacağını yapa yapa fark edersin. Fransa'da Type 65 diye bir un var. Orada da var mı acaba diye merak ettim çünkü onunla yaptığında tıpkı Fransız ekmekleri gibi nefis bir tadı oluyor. <br />Ben dolaptan sabah erkenden çıkardığım mayamın içinden 30 gram alıyorum. (sadece 30 gram) Sonra onu 100 gr su, 100 gram organik buğday unuyla karıştırıp bir köşeye koyuyorum. Mayamın ekmek yapmak için kıvama gelmesi nerdeyse akşam üstünü buluyor. Mayamın ilk haline işaret koyuyorum ve en az iki katına çıkmasını bekliyorum. <br />İlk aşamam bu. <br />Sonra ikinci aşamam, mayam hazır olunca ekmek yapmak. <br />600 gram organik buğday ununa, 400 gram su ve hazırladığım mayadan aldığım 130 gram mayamı koyuyorum. Bu oran bu ekmek için çok normal bir oran bilesin. Daha fazlası ekmeğin içinin kabarmamasına, ıslak kalmasına ve çok ekşi olmasına sebep oluyor. Hani içi pofur pofur ekmekler var ya, işte onlar çok maya koyarsan olmuyor :)<br />Şimdi bu orandaki ekmeğini karıştırdın. Elle yoğuruyorsan 10-15 dakikanı alıyor bu iş. Makina ile beş dakika yoğuruyorum ben. Sonra ekmeğimi dinlenmeye bırakıyorum. Yarım saat sonra 10 gram suyun için biraz tuz atıp yine birkaç dakika yoğuruyorum. İşte nerdeyse oldu. <br />Bundan sonra saatimi yarım saat sonrasına ayarlayıp (her yarım saatte bir, dört kez yapıyorum bunu) ekmeği katlıyorum. Yai ekmeğin altını üstüne getiriyorum. Mayayı çok yormamak için çok yoğurma ekmeği. Toplamda üç saat daha bekletiyorum ekmeğimi. <br />Ve sonra ekmeğimi banneton denen ekmek kabına alıp, üstünü bezle örtüyorum ve buzdolabında 20 saat bekletiyorum. <br />Sonra fırını 250 derecede içinde cast iron kapaklı bir tencereyle birlikte ısıtıyorum. Yarın saatin sonunda tencerenin kapağını açıp, ekmeğimi içine atıyorum. Ekmeğin üstünü jiletle kesip (Mayanın içindeki karbondioksitin çıkması için) tencerenin kapağını kapatıyorum. yarım saat bu derecede pişiriyorum ekmeğimi. ve yarım saatin sonunda tencerenin kapağını açıp, 220 derecede en fazla beş dakika daha pişiriyorum. <br />İşte ekmeğin oldu. <br />Bir de böyle dene bakalım. <br />Bu arada benim mayamın ismi Luna :)www.macerakitabim.comhttps://www.blogger.com/profile/00153204409730227915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-17639820.post-13175200862887192892018-02-26T10:53:33.255+00:002018-02-26T10:53:33.255+00:00nefis görünüyor ilk fırsatta bende deneyeceğim...,...nefis görünüyor ilk fırsatta bende deneyeceğim...,<br />sevgiler...fatmauzmez.bloghttps://www.blogger.com/profile/03519730448900144363noreply@blogger.com