15 August, 2021

Pazar'lari Pek severim #47


Uzun zaman oldu ses cikmadi benden.Kisisel ve toplumsal olaylar,sikintilar,acilar,kayiplar derken kacisi blogda aramiyorum eskisi gibi.Zaten yazmak istediklerimi yazmamayi tercih ediyorum bazen.Konusamadigimda susmak yillardir gelistirdigim bir teknik,bu kadar disa donuk olup bu kadar ice kapanik olabilmek sanirim benim super guclerimden birisi.



Kendimi filmlere,Netflix'e.kitap dinlemeye,okumaya,yurumeye ve delice calismaya verdim,bunlar olmasa bunlari yapamasam patlayacak bir bomba gibiyim.



Az once son gunlerde elimden birakamadigim kitabi bitirdim gozyaslari icinde.Sali gunu tek yaptigim yine bu kitabin sayfalarinda kaybolup sarap icmekti.Dun keza,Fred'le biraz vakit gecirdikten,bir kafede oturup Seker Portakali'ni dinledikten sonra eve gelip yaptigim sey bahcede ayni sandalyeye oturup kitaba devam etmek oldu.Sonra kendimi odama kapadim.Onceki aksamdan yarim biraktigim Crazy Rich Asians'i izlemeyi bitirdim,yine gozyaslari icinde.Kesmedi izlemeklere doyamadim ve yine Netflix'de Bridgerton'a sardim;hem de gayet burun kivirmistim duydugumda,fregmanlarini gordugumde, oyle bir sardi ki tum sezonu bitirdigimde saat sabahin neredeyse 3 idi.Izledikce gercek dunyadan kaciyorum cunku,beynim uyusuyor,baska hicbirsey dusunmez oluyorum.TV karsisinda gecirdigim saatleri hesaplayinca ben de sok oldum dogrusu.Sonra da Sibel dedim,demek ki buna ihtiyacin var,sorgulama yadirgama.Duracagin zamani bilirsin sen.

Zaten omuzumu incitmisim,tum hafta boyunca agri icindeydim,tv dinlenmek ve durmak icin bahanem oldu ve ne yalan soyliyeyim iyi geldi.


 Bole aval aval bakarken tv'ye sanmayin ki anlarda kaybolup sukurlerimi sunmuyorum.Ruzgarin sesini,bulutlarin suzulmesini,iki beyaz kelebegin pir pir etmesinden hep haberim var.Yan komsularin sesini duyuyorum,mangal yapiyorlar,diger komsunun cocuklarinin sesi geliyor kulagima ve bahcelerinden sarkan bogurtlenleri katiyorum sabahlari gronolama.

Patronumla gorusmem vardi Cuma gunu,son 6 ayda neler yapmisim ne kadar gelismisim.Yapmak icin soz verdigim herseyi yapmisim,yapacaklar ogrenilecekler listeme yenilerini ekledim.Son neredeyse 1 sene de kat ettigim bu yolda kendimle gurur duyuyorum acikcasi.Aferin bana,iyi devam ettim!Kimi gunler nasil? Inanin ben de bilemiyorum.

Iste son gunlerde hayat benim yonumde bu sekilde devam ediyor.Cok sukur.Ne olursa olsun yasamaya mecburuz ne de olsa.

Son gunlerde izledigim,pek sevip etkilendigim filmlerin afislerini goruyorsunuz bu yazida,hepsini kesinlikle tavsiye ederim.Arada baska cerezler de var, adini hatirlamadigim romantik komediler bilmem kacinci kez izledigim Bridget Jones 1 ve 2 vs.Ama bu 4 film,izlenmeli.

Yeni bitirdigim kitap da Love After Love,Ingrid Persuad.Turkce'ye cevrilmemis sanirim,zira bulamadim.Ingilizce okumayi seviyorsaniz roman gibi roman.Aile dostluk iliskileri,affetmek uzerine kurulu.Kimi yerde guldum,kimi yerde gozlerim doldu zaten aglayarak da kapattim kitabi.Zevkli bir okuma oldu.hani bir dahaki bolumde neler olacak bir an once okumaliyim merakiyla cevirdim sayfalari.

Sizden naber,nasil geciyor gunler? Var mi yeni tavsiyeler?

Iyi gecsin haftamiz.Iki tarifle donus yapacagim soz😉😍


10 comments:

  1. sağlam filmler :) hele ilk film :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet cok dokundu ve kadinlarin gucune hayran olmamak elde degil:)

      Delete
  2. Cepten mobil tema olmayınca okuamıyorum yazıları arkadaşım basıla resimlere göre yorum yapacağım,ilk film harika bir film her ne kadar acı ve keder içerse de mutlaka izlenmeli diğerlerine pc'den bakıp yorum yaparım sesinin çıkmasına sevindim toplanalım yine eskisi gibi,çok özlüyorum o günleri.
    Sevgiler💛

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne guzel senden yorum almak,cok tesekkurler:) Ben cepteki uygulamdan gayet guzel blog yazabiliyordum yillar once,sonra takirdamaya ve sinir etmeye basladi ve ben de sildim.Ilk filmin varligindan bile haberim yoktu karsima cikana kadar ama iyi ki izlemisim.Onca kedeer icindeki ufak mutluluklari,umutlar.Canim kadinlar,dunyanin her yerinde aynilar!

      Delete
    2. Aynen öyle fedakarlık bir şekilde hep ortaya çıkıyor işte.
      İyi bir haftasonu dilerim,sevgiler :)

      Delete
  3. Selamlar. Sanırım dünya olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Bende son bir aydır deli gibi kitap okuyorum. Okumak en iyi ilacım şu anda. Sana İclal Aydın SöylenmemiŞ Sözleri tavsiye edebilirim. Çok hoş bir kitap. Kocaman sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selam Dada'cim,evet dunya insanlardan sebep kotu gunlerden geciyor,Allah hakkimizda hayirlisini nasib etsin.Bakarim bir ara kitaba,Iclal yazdiysa su gibi akar eminim.Sevgiler :)

      Delete
  4. merhaba sibel hanım nasılsınız

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyiyimcok sukur,tesekkurler.

      Delete
    2. Günaydın Sibel. allah iyilik sağlık versin inşallah. güzel ve keyifli bir gün diliyorum :)

      Delete