18 December, 2010

Firinda besamel soslu karidesli spaghetti


Firinda Besamel soslu,karidesli somonlu spagetti...

Sanirim balik,makarna ya da balikli,deniz urunlu makarda hep benim specialim olucak birileri geldiginde,makarnaya ve baliga olan askimdan dolayi.Cevremdeki tek pescateryan benim,ama kimse de et delisi degil.Hani ben ne kadar onersem de et pisirmek icin,illa ki hepimizin yiyebilecegi birsey olsun diyor dostlarim ben de en sonunda,balikli birseyler yapiyorum,hic olmadi kurufasulye gunu ilan ediyorum:)

Gecen haftasonunun menusunde idi somonlu firin spagetti.Orijinal tarifte,dumanlanmis somon kullanilmis.Benim dumanlanmis hic bir ture sempatim olmadigi icin,4 adet orta boy somon filet kullandim.Makarnaya katmadan once,az yagda onlu-arkali,uzerleri kizarip,renk degistirene kadar 4er dakika kadar kizarttim.Pismeye yakin,iki paket karidesimi de kattim,hafiften onlar da pistiler.

Sonrasi tahmin ettiginiz uzere,bildigimiz,besamel soslu,firin makarna iste.

Ben tarifi orjinalindeki gibi paylasmak istiyorum,dumanlanmis somonlu olarak.Benim gibi sevmeyenler ise,benim yontemim ile deneyebilirler,pisman olmiyacaklardir.

malzemeler:6 kisilik

  • 70 g tereyagi+yaglamak icin
  • 350 g spagetti
  • 200 dumanlanmis somon baligi
  • 280 g karides
  • 115 g permesan peyniri,rendelenmis

Besamel sosu icin:

  • 55 g tereyagi
  • 55 g un
  • 500 ml sut
  • 1 adet defne yapragi
  • tuz,karabiber,toz muskat(severseniz biraz da tarcin tavsiye ederim,ben tum besamel soslarima katiyorum artik)

Yapilisi:

  • Firin tepsinizi yaglayin,bir kenara koyun.
  • Az tuzlu suyu,kaynamaya birakin,kaynadiktan sonra makarnanizi katin,8-10 dk yumusayana kadar pisirin.Suzdukten sonra,55 g yaginizi makarnaya yedirin.
  • Spagettinin yarisini tepsinize koyun,somonu ve karidesleri uzerine yayin,besamel sosun yarisini dokun,biraz da permesan rendesini yayin.Kalan spagettiyi ve besamel sosu yayip,uzerine kalan permesan peynirinizi gezdirin.Kalmis tereyaginizi da uzerine koyup,onceden isitilmis firinda,180 derecede,pisirin..
Not:besamel sosu yaparken,sutunu,mikrodalgada isitmanizi oneriyorum,boylece kavrulmus unlu tereyagi puturlesmiyor.Sutu,yavas yavas ekleyip,cirpici kullanirsaniz,daha da iyi bir sonuc alabilirsiniz.bu benim artik butunlestigim bir yontem,zira ilk besamel sos yaptigimda aglamistim o puturlerden dolayi:0)

Londra yine kara teslim bu Cmt gununde.Kapidan disari ciktik,Hyde Park'a gitmek uzere,dostlarin cogu bizim buralardan Londra'ya coluk cocukla gitmekte zorlanacagi icin,son anda,vazgectik ekipce.Guzelim karin,guzelim planlari iptal etmesine sinir oluyorum acikcasi,ama oyle bir sehir ki Londra,kar altindaki o keyif,donus yolunda iskenceye donusuyor ve inanin ki guzelim ruh haliniz,bir canavara donusuyor.Halbuki nasil da heyecanliydik hepimiz.

Velhasil,Hyde Park,Winter Wonderland yerine,en yakin supermarkete yuruduk ve saraplarimizi depoladik en azindan,film keyfi yapip,kalan hediyelerimizi paketleyecegiz.

Onumuzde uzun bir noel ve yeni yil tatili var tum kislik harika diyarlari kesfetmek icin:)

Keyfiniz eksik olmasin.

8 comments:

  1. ellerine saglik afiyetler olsun.guzel gorunuyor ama bende keske deniz urunlerini sevebilseydim karides soman yiyemiyorum.
    oh en guzel keyif valla bazen sicacik evde oturmak disarda kar varken iyi keyifler butun hafta boyunca.optum canim

    ReplyDelete
  2. Oh mis gibi...Kardada ne güzel gitmiştir.Ama kar planları suya düşürmüş.Üzülme böyle gidecek değilya...Düzelecek elbet.
    Sevgiler:)

    ReplyDelete
  3. bu yemek blogları sayesnde yemek yapıorm he:)

    ReplyDelete
  4. karidesleri ayiklayan ben olmmak sartiyla sanirim bu guzel gorunumlu yemegi yapabilir eminim dadida harikadir .ellerine saglik canim.

    ReplyDelete
  5. Karides ve makarna birarada oldumu başka hiç bir şey istemem. Harika olmuş ellerine sağlık canım.

    ReplyDelete
  6. Sbn'cum,ben de et yiyemiyorum.sende tavuk ve sucuklusunu yap,biz yok satiyoruz yapinca;)

    ReplyDelete
  7. Sanslicim,kalkti kar cok sukur,rahatladik biraz..

    twincim,bloglardan cok sey ogreniyor insan;)

    karamel'cim,sende Benim gibi temizlenmis al,en iyisi,sabir istiyor ayiklamak,ben hic ugrasmiyorum artik deniz urunu temizlemesiyle;)

    handan'cim,aynen aynen,makarna olsun da...

    Hepinize sevgiler ve pozitiflikler gonderiyorum;)

    ReplyDelete
  8. 2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..

    Hepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.

    Sevgiyle Kalin...

    ReplyDelete