08 February, 2019

Subat Ayi Meydan Okumasi 8.gun ve Tesekkur Cuma'si 197


 "Kolaya kaciyorum,yaziyi sen yazmak zorunda degilsin.Birak da bizim icin sectigin 3 alintiyi okuyalim" demis Ezgi'cigim.Nedense elime kalbime yer etmis kitaplari alip,okudugum zamanlarda neyin altini secmissem onlari paylasmak geldi icimden.

Madem dun Araftaki ruh halimden bahsettim,Araf'tan gelsin ilk alinti o zaman.

"Kendimdeki degisimi seyrediyorum.Asik olmanin bir mucizeye inanmaya benzedigini dusunmeye basladim.Ask da beklentiler ve  inancla ilgili.Insan kendisi icin hala kurtulus umidi olduguna ve gunun birinde ozel birinin bunu mumkun kilacagina inaniyor,Bu mucize ozlemi degil de ne?Bu dunyadan fazla bir sey beklememen gerektigini bilsen de icindeki bir sey diretiyor, umut etmeyi surduruyor....sevdigin kisinin seni sevecegini umut etmeyi"


Ahhhh Mino'nun Siyah Gulu.... Yillardir bu kitabin hissettirdiklerini paylastigim yazi en cok okunanlarin en basinda gelir...Tekrar okumak istiyorum,bu zamanki halimde de ayni etkiyi birakicak mi gormek icin.

" Isiginin ruhumda uyandirdigi derin etkiye teslim oldum"


Okudugum donemde bana cok iyi gelmisti Ferrarisini Satan Bilge.Ara ara doner bakarim.Soyle bir acinca kitabi bakalim neler cikmis karsima.

"Hedefini insanlara anlattigin anda,uzerinde bunu basarmak icin caba gostermen konusunda bir baski olusacaktir cunku kimse basarisiz gorulmek istemez"

" Birinci asama sonucu kafanda berrak bir sekilde canlandirmaktir.Ikinci asama motivasyonu canli tutacak pozitif baski yaratmaktir.Ucuncu asama  basit;asla belirli bir sure koymadan hedef belirleme.Hedefine can vermek istiyorsan onu gerceklestirecegin kesin bir tarih belirlemelisin"

Son yillardaki tecrubelerimden sonra,o zamanlar beni pek etkilemis son paylastigim paragrafa katildigimi soyleyemeyecegim.Cunku artik hayirlisinin,benim ve butunun,cevremdekilerin hayrina olacaksa,olabilecek en iyi zamanda olacagina inaniyorum.Hedef koydugum zamanda hazir olmayabilirim ya da 6 sene once istedigimi degisen hayat sartlarimdan sebep istemeyebilirim.Her sey degisiyor,biz de tabii ki...


Gelelim Tesekkur Cuma'sina...Bu hafta iyiydi,saglikliydi,cok sukur muskul bir durumla karsilasmadim.

En mutesekkir oldugum anlar.Ne zamandir RA'nin icine girmek istiyordum.Girip soyle bir bakindim,belki bir gun bir sergi icin tekrar girerim.


Bir de ne zamandir bir turlu bulusmayi ayarlayamadigim dostlarimla bulusabildigim icin  cok mutluydum.Hayatimda olduklari icin mutesekkirim,en son 1.5 sene once bulusmusuz,kaldigimiz yerden devam sanki aramiza hic zaman girmemis gibi.Neseli,keyifli bir sabahti.


Kahvalti bulusmalarina hep cok mutesekkirim.

Is oncesi oldukca uretken bir sabah gecirmis olmanin gururu ve mutlulugu ile kahvaltimi eder,yola koyulabilirim.Mutesekkir oldugunuz nice anlar dilerim...AAAAAAAAAAAAAAA EZGI'cigim sana da boyle bir meydan okuma yapip,hayatimiza ve blogumuza kattigin renk icin mutesekkirim💓💓💓

16 comments:

  1. Kitap önerileriniz harika ..kahvalti sohbet herşey çok guzel

    ReplyDelete
  2. Çok güzel ❤
    Bu yayın bana güzellik kattı,sabah başlayan zorlu bor koşuşturmaca sonunda yaptığım kahveme de eşlik ettin.
    Bem de bunun için sana tesekkir etmek istiyorum.

    ReplyDelete
  3. Hüsnü Arkan henüz okumadıklarım arasında.Onunla ilgili olan diğer yazınızı da okuyacağım mutlaka..Sevgiler.

    ReplyDelete
  4. Fotoğraflar şahane, sondakiler de çook iştah açıcı :)

    ReplyDelete
  5. Hüsnü Arkan ne güzel demiş <3. Kendisinin sesine ve şarkılarına da bayılıyorum :).

    ReplyDelete
  6. Mino'nun Siyah Gülü'nü merak ettim doğrusu. Listeye eklendi.

    ReplyDelete
  7. Mino'nun siyah gülü...çok severim

    ReplyDelete
  8. Minonun Siyah Gülünü okumamışım ya ben... Hemen not ettim...

    Dostlarla buluşmayı ben de çok severim, ah ne güzel oluyor onlarla sohbet etmek...

    ReplyDelete
  9. Lutfen oku,yorumunu cok merak ettim simdiden

    ReplyDelete