10 September, 2011



Kirmizi Pirinc Salatasi,beyaz peynirli



Camergue'den(Fransa'nin guneyi) bu pirinc cesidi.Kendisi ile yilbasinda tanistim,patronuma gelen hediye sayesinde,hemen deneyip,salatasini yaptik ve paylastik musterilerimizle.Olumlu sonuc alinca da,bende evde tutmaya karar verdim.Ister bizim pilavimiz gibi,ister risotto gibi pisirebilirsiniz.Ya da bu tarifteki gibi,haslayip,salatasini yaparak.


Eminim denerseniz,sizde evde surekli tutmak isteyeceksiniz.


Diger pirince gore daha saglikli ve daha doyurucu.Hem rengi de cok guzel bence:)




Kendisi hakkinda daha fazla bilgi edinmek isterseniz,buraya tiklamanizi tavsiye ediyorum.


Aman yemek olarak deneyesim yok derseniz,guzellik malzemelerinde de kullanilmis,buyrun bakin.Enteresan degil mi,acikcasi hic aklima gelmemisti,bu aralar cilt urunlerimi degistirmeyi dusunurken,bir isaret mi bu karsima cikan?



Tarif,burdan,esinlenerek yapildi,tabii ki her zamanki gibi harfi harfine uyulmadi,ozellikle salatanin sosunda.O yuzden ben kullandigim kadari ile yaziyorum.


malzemeler:



  • 1 fincan kirmizi pirinc
  • 2 adet sogan
  • 3 adet yesil sogan
  • uzerine ufalamak icin bolca beyaz peynir
  • suslemek icin zeytin
  • taze nane
  • bolca minik roka
sosu icin:

  • 2 adet limon(ben salatayi bol limonlu seviyorum)
  • zeytinyagi,benimki bolca baharatli idi,zeytinlerimi icinde marine ettigim
  • tuz,biber
Bu kadar basit malzemelerle,boyle guzel seyler yaratmak beni cok mutlu ediyor,hele ki bu sicak gunlerde,yine yapsam,yine yesem diyorum bu tarife bakinca.

Pirinci,bol suyla en az 40 dk kadar haslamaniz gerekiyor,zor pisiyor cunku,disinize yapismamali.Soguduktan sonra da mis gibi katildiktan sonra diger malzemeler,iste size enfes bir salata.Yanina ister balik,ister tavuk.Bizde somon vardi tabii ki:)-ben yakinda baliga donucem sanirim-





Bundan sonra siyah pirinci denemek istiyorum,bakalim o nasil olucak?


Harika bir haftasonu ve ardindan gelen bir hafta olsun hepimiz icin.


Bu aralar ben yemek pisiremiyorum,oneriniz var mi?Aklimda olan baska bir tarifi uygulamaya sokma zamani sanirim.Bu renkten sonra,o renk yemegi paylasirsam lutfen Sibel kafayi yedi demeyin olur mu?



11 comments:

  1. Hiç bilmiyodum bu renk pirinç oldugunu, şimdi verdiginiz linklere baktım. Gerçekten hem saglıklı, hemde güzel görünüyor :) Ben derimki balıga devam edin çünkü şu aralar hep deniz ürünleri yiyorum bende :)

    Ayrıca çok güzel görünüyo ellerinize saglık ve mutlu hafta sonları :)

    ReplyDelete
  2. Asli,tesekkurler guzel yorumun icin,baliga devam,etten ve tavuktan zevk almayip da yemeyeli cok oldu,keyifli pazarlar:)

    ReplyDelete
  3. Ben denedim bu pirinci.Ayrıca çokda sevdim.
    Sevgiler:)

    ReplyDelete
  4. Nasil denedin merak ettim gonulcelen'cim sicak halini merak ediyorum dogrusu:) sevgiler

    ReplyDelete
  5. SİBELCİM
    KİMSEYE VERME SAKIN
    GELİYORUM :=)

    ReplyDelete
  6. Salata süper görünüyor, en kısa zamanda denene! :)

    ReplyDelete
  7. Nunu'cum keske keske:)

    Aybige'cim denemelisin:) yaptim diye demiyorum valla denenesi:)

    ReplyDelete
  8. buralarda olsa hemen alır denerım :)

    ReplyDelete
  9. pembe arabay bıttım nasıl seker bısı ole:)


    Blogumuzdakı cekılıse beklerız:)


    http://waysofgrace.blogspot.com/2011/09/gracein-sizleri-havalara-ucuracak.html

    ReplyDelete
  10. bende bayildim,boyle bi dolu seker araba cikiyor karsima ama kullanamadiktan sonra:(

    ReplyDelete