20 September, 2015

Okudum,bitirdim 3ü bir arada:)

Selam ÇS'cular.Ne zamandır paylaşmamışım okuduklarımı,o yüzden 3'ü bir arada bahsedeyim istedim kısaca...

Ne tesadüftür ki 3'ü de bir nevi kişisel gelişim,duygusal gelişim,farkındalık kitapları.

Her ne kadar bu tarz kitapları artık okumayayım desem de,bir şekilde işaretmişcesine karşıma çıkıyorlar,veriliyor,bırakılıyorlar....O yüzden görevim farz edip,bildiklerimi iyice ruhuma kazımak için okuyorum,iyi de yapıyorum.Gariban kul olarak bildiklerini çabuk unuttuğumdan,hatırlatıcı oluyorlar.


Seda Diker adını Gizem bu kitabı okuyana kadar hiç duymamıştım.Giderken bıraktı,ben de okuyana kadar hiç elime almadım,incelemedim.Elime aldığımda ise fark ettim ki bu bir ilişkiler kitabı ki böyle bir kitaba benim hiç ilgim olmadığından oldukça önyargılı yaklaştım,hatta insanlar artık ne kadar çok Allah'tan bahseder oldular dedim kendi kendime,yoksa bu yeni bir satma yöntemimiydi? Okudukça ısınır gibi oldum,içinden geçen sureleri,ayetleri sevdim daha çok.Tecrübelerini paylaşan kadınlardan örnekler bulabilirsiniz.Ben şahsım adına bu kitaba 19tl vermezdim.Şu an düşününce kitap ile ilgili aklımda kalan hiçbirşey yok ne yazık ki.


Güçlü Kadınlar,Louise L.Hay.Aylar öncesinde Sibel'im (sibelinkahvesi),benimle bir cümle paylaşmıştı,kendisine FUF'larımı hatırlatan,o cümleyi çok sevip bu kitabı okuma listeme almıştım.O satırlar ise,"evren minnettar insanları sever,yaşama ne kadar teşekkür ederseniz,yaşam da size o kadar teşekkür edilecek şey sunar"

Kitapta altını çizdiğim nice cümle var,içim daraldığında,negatifleştiğimde gözüme sokayım diye.Yine okumaya,duymaya alışık olduğum şeylerle dolu,dergilerde karşımıza çıkan yazılara benzeyen bir kitap.Bu tarz bir kitap okumamış,hayatında kötü bir dönemde bulunan kadınlara tavsiye edebilirim.Louise,örnek alınacak bir kadın gibi anlaşılıyor okuduklarımdan.Çocuk sahibi olma konusundaki fikirleri aynı benim düşündüğüm gibi.

"Bilincimiz bir bahçe gibi.Bu bahçe ister evimizde olsun,ister zihinlerimizde olsun,en önemli ilk adım iyi bir toprak oluşturmaktır.Tüm otları,taşları,molozu atarak başlayın.Toprağı ıslah eder,gübre eker ve iyice karıştırırsınız.Böylece ektiğiniz ürün çabucak ve güzel bir şekilde büyür"


Dokuz Kehanet....1994'te basılmış,dünyada çok satılanlar içinde olmuş,Allan'ın 4 kez okuyup bana hediye ettiği.Di'nin 14 sene önce okuyup pek sevdiği,Allan tavsiye etmese belki de hiç haberimin olmayacağı kitap.Türünün ilk örneklerinden olduğuna inanıyorum,belki de kitapta da bahsettiği gibi uyanmaya-farkındalığa,zihinle değil ruh ile bakmaya yönlendiren bu kitap sayesinde o yıllara denk geldi "uyanmak"...

John'un eski bir arkadaşı ile buluşup,Peru'da bulunan el yazmalarının varlığından haberdar olur ve değişen hayat şartlarını fırsat bilerek kendini Peru'ya giden ilk uçakta bulur.El yazmalarına ulaşana kadar karşısına nice işaret çıkar,görmesi gereken insanlarla karşılaşması gibi.Tabii el yazmalarına ulaşmasını engellemek isteyen kötüler de vardır,çünkü el yazmalarında yazılanlar dünyaca bilinip uygulanmaya başlarsa,kiliseye ve zengin adamlara zarar verecektir!

Biraz pozitif enerji,biraz macera diyorsanız,buyurun okuyun derim.Filminden @evihan sayesinde oldu ki,kendisinin de dediği gibi çok birşey beklemeyin olur mu?

Kısaca bu kitapların özü hep Sevgi'den geçiyor.Sevdikçe sevesimiz gelip,almaya-vermeye daha müsait oluyoruz.Önce kendimizi sevip,bunu diğer varlıklara açık bir şekilde sunabilmeliyiz.Tabii ki böyle hissetmediğimiz günler olacak,insanız sonuçta,ne kadar güçlüyüz desek de zayıflıklarımız var,o ileri seviyeye ulaşıp,nefsi tamamen kurban etmek hiç kolay değil ama yavaş yavaş geliştirebileceğimiz bir nokta.

Dilerim dopdolu geçsin bayram haftamız,sevgi ile,sevilenlerle.

2 comments:

  1. Seda Diker'in bütün kitaplarını okudum o da dönmüş dolaşmış yaradana getirmiş lafı bir önceki kitaplarında bunlardan hiç bahsetmiyordu. Ayrıca cinsel enerji ile temizlenme bilmem ne olarak yazdığı uygulamaya da hiç ama hiç ikna olmadım. Daha önce de topraklamayı tavsiye etmişti. Diğer kitapları yazan kişi bu değilmiş gibi sanki. Sizinle aynı fikirdeyim bu konuda.
    Hiç beğenmedim ve bilseydim almazdım o kadar paraya değecek daha başka kitaplar bulurdum kesin.

    ReplyDelete
  2. Merhaba sevgili Kova Kadini,ne guzel ve bilgilendiren bir yorum olmus bu.ben acikcasi cinsel enerji ile temizlenme olayini anlamadim bile,hani nasil mumkun olabiliyor?sevgiler

    ReplyDelete