29 December, 2016

Sibel'in makyaj çantası :)

Hani blogları ilk açtığımız günlerde,çantamızda neler var diye paylaşmamızı isterdi blogcu arkadaşlarımız:) onun gibi birşey bu,ne zamandır yazmak istediğim...Konu sadece çantam ve içindekiler değil,ucundan azcık da ben:)


Makyaj çantam 10 senelik! Yaşını bilme sebebim çok sevdiğim birinin hastalığı döneminde alınmış olması,Piccadilly'deki Acsesorize mağazasından...


Tepe tepe kullanıldı görüldüğü üzere...Ben aslında çok kolay atar,veririm ama bazı şeylere kökünden bağlıyımdır nedense...Bir de iki kuruşluk şeylere para harcamak bazen çok zor gelir bana,hani çok da önemli değil gibi...Ne cinsim değil mi?

İşte bu sebeplerden,almadım yıllarca makyaj çantası,bu sene de Noel hediyesi ağzımla istedim,sağolsun kırmadı ufaklığım:)


Çantam gibi malzemelerim de antika katagorisine girebilir! Her zaman en genç kalmayı becerebilen ise rimelimdir,en çabuk o biter...6-8 ayda bir yenilerim,rimelsiz kendimi çıplak hissedebilirim...En çok istediklerimden biri,doğal gözüken kirpiklerden ekletmek:)


Çok makyajı sevmem,hatta çok makyaj yapan kadınlara şaşarım...Benim en vazgeçilmezim,göz kalemi,rimel,biraz kapatıcı ve allıktır,tabii rimel...Bunları sürmeyince,beni hasta sanıyorlar iş yerindekiler,o kadar renksiz gözüküyorum...


Soldaki 3 göz kalemi en az 6 yıllık...Halâ gayet iyi kullanıyorum.


Allık fırçam,10 yılı aşmıştır,Istanbul'a döndüğümde Body Shop'tan almıştım;) Ara ara yıkarım...



Allığım geçen sonbahardan,öndeki rujum hediye geçen Noel'den:) siyah göz boyadı,Serap'tan...


Bunlar da attıklarım artık.Sevmediğimden,yakıştıramadığımdan...8 yıllık rujlarım var halâ severek kullandığım...

Makyaj malzemesinde çok para harcanmasına karşıyım,markalı gözükenle hediyedir zaten...Kadınlar sürekli nasıl çok ,pahalı malzeme alıyor inanamıyorum...Hoş kimisi içinde tutku bu makyaj,bakım..


Paylaşmak istedim çünkü bu malzemeleri 6 ayda değiştirin diyorlar ya,yalan...Ben yaşayan kanıt olarak,cildime hiçbir zararını henüz görmedim.Kapitalist sistemin bizi daha çok tüketmeye alıştırması bu yaptıkları.
38 yaşında,hiç de fena olmayan bir cildim var çok şükür.

Genç kızlara tavsiyem,kendi güzelliğinizi kapatacak kadar makyaj yapmayın,hatta mümkünse fondöten hiç kullanmayın...Temiz olun,bakımlı olun,pozitif olun,gülümseyin...Bunlar sizi zaten hep güzel kılan şeyler...Makyaja başlamakta acele etmeyin,ben lisede özel günlerde ya çok az yapar ya yapmazdım makyaj...Hatta makyaja başlamış arkadaşlarıma bir tuhaf bakardım...Şimdiki kızlar,hele buradakiler kadın gibi,resmen ben daha genç duruyorum..Büyümek için bu acele ne?


İşte bu da benim yeni şaşkın...Az,öz malzemeli minnak çantam...

Eski çantamı 2016'da(en sonunda) bırakmış olmaktan çok mutluyum,hafiflemeye şimdiden başladım;)

Ps: çilekli tokam sanırım 15 yıllık:) kankimle Ortaköy pazarından almıştık...Böyle de manyak şeylere bağlıyım işte...Taş,Defne'den...Para nerden bilemiyorum ama hepsi yıllardır içinde:)

2 comments:

  1. Benim de bir makyaj çantası alıp eskisini değiştirmem gerekiyor. Uzun zamandır da bakıyorum aslında ama sevdiğim bir şey olsun istiyorum. Daha gönlüme göre bir şey bulamadım. Altı senelik ruj müthişmiş ama. Bana o kadar dayananı olmuyor sanırım. Genellikle hep aynılarını alıyorum. Özellikle Paris'ten. Büyük bir marketleri var ya oradan aldığım iki ruj var. Her gittiğimde yedeğini alıyorum. Böyle de sadığım rujuma. Ama geçenlerde dayanamayıp her yerden fışkıran dudak nemlendiricilerini attım. Sanırım durmadan almışım. :)
    Ben de bir makyaj çantası postu yapayım istedim nedense. Aaa, şaşırdım şimdi kendime :)

    ReplyDelete
  2. Evet yap yap,merakla okuruz bence:) Ruja sadik kalabilmek ve yedegini almak,inan hic bilmedigim duygular Ozlem'cim....ben de parlaticilari hic sevmiyorum,sivi sivi,sanki konusmami engelliyor akicakmis gibi geliyor o sivi:)

    ReplyDelete