01 February, 2021

Mutu Pazarertesiler olsun...

Bu goruntuyu cok seviyorum

Gunaydinlar....

Sabah uyanis saat 2'de.Yatakta 03:08'e kadar debelenip sonunda pes ettim.Debelenirken acliktan gurlayan bir mide sanki hic yemiyormusum gibi,halbuki bugunlerde en sevdigim aktivite yemek! Surekli acim ya da ac oldugumu hisssediyorum,saniyorum.Sekere dadandim,sekerli seylere.Hos aslinda ayrim yapamayacagim,ne bulursam yiyorum.Saglikli seyler de dahil.Yeter ki elim agzim bos durmasin.

Sigarasizlikta 12.gune girdim.Dun aksam en zor aksamimdi.Resmen nikotin diye kivrandim bir nevi.Ne olduysa anneme cicek gonderirken yazdiklarim sonrasi oldu.Duygusal iciciydim ben,sinirliyken,mutluyken,ilham gelmisken tutun sarar,icerdim.Dun aksam yenilmedim.Yanimda sigara icen birisinin olmamasina,bakkala gidecek kadar da krizimin gelmemis olmasina sukrettim.Bir fincan daha karanfilli sicak su ictim.O su hep yani basimda,sicak ya da soguk,earl grey ya da bitki cayi.



3 tane cavdar ekmegi kizarttim az once,birine yag-marmite-cheddar peyniri koydum,ikisine fistik ezmesi ve bal.Kahvemle beraber yedim,karnim tok ben mutlu.Ilk 14 gun diyorlar yemek hisleri ile dolu gececekmis,bakalim gorecegiz.Sigarayi birakip 15 kilo alirsam birakmis olmanin ne manasi var?Insanlah bu sefer 6 ayi gececegim ve tamamen birakmis olacagim.Hos sigaraya bagimli olmak da bence alkole bagimli olmak gibi.Sanki surekli bir kulube uye olup,konusmak gerek.10 sene birakip da baslayan birini taniyorum.Ne kadar yazik!

Dun aksama kadar kendimi gayet iyi hissediyordum,sanki hafiflemis.Daha bir pozitif.Cunku ben yillardir sigarayi birakmak ile savasiyor ve hep yeniliyordum.1 ay birak basla,1 hafta hic icme yine basla.Bu donguden,birakma fikrinin surekli kafamda gezinmesinden,kendimden sIkIldim.Bakalim neler olucak.Kendimde fiziki bir degisiklik henuz fark etmedim.Hala ayni kiyafetlere sigiyorum simdilik,cildim de bence parlamiyor.Zaten ruhumun parlamasi benim icin daha muhim.


Evet teyzecim orda bir A harfi var sanki😉


Fotograflar gecen haftaki yuruyuslerden,parlak bir sabahtan.Ben yine yansimalara hayran hayran bakarken.Disariya nasil yansiyorsunuz diye merak ettiniz mi? Ben merak ettim su an,blog okuyucum acaba beni nasil goruyor?




Son iki kare de dun sabahtan.Soyle tam bir gun dogumu - batimi gormeyeli ne kadar uzun zaman oldu.Oyle ozledim ki.Ucundan azcik gormek beni kesmiyor artik,yetmiyor.Tabii bu kadari da gayet iyi geliyor.Bir tarafimda da kuculmeye baslayan Ay vardi.Halbuki ruhen sanki doruk noktasindaydim Dolunay'da gece yine uyanmis olsam da,Ay ile birlikte sanki ben de kuculmeye daralmaya basladim.Merkur Retrosu da baslamis,hadi bakalim.

Iyi hissetmek icin yaptiklarimiz iyi hissettirmediginde ne yapmaliyiz peki? Hicbirsey.Gelen her duyguyu kabul edip,gecmesini beklemeliyiz,hislerimizi hissetmeliyiz diyorlar cunku "bu da gecer".

Bu hafta izinliyim ve haftayi cok iyi degerlendirmeye niyetliyim.Gidip kendime yapacaklar listesi hazirlayacagim simdi.

Okudugunuz icin cok tesekkur ederim,iyi ki blogosfer var💓💓

Sahane bir Subat diliyorum,bahar geliyor daha ne olsun.Yilin ilk nergislerini de aldim dun,karsimda duruyorlar ve ben son satiri yazarken gulumsuyorum.Dusunsenize sakura zamani yakin🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

 


16 comments:

  1. Şahanesin Sibelcim, bu sefer başaracağına inanıyorum ben ♥
    Cildin de parlamıştır bence ya da bir kaç güne parlamaya başlar :)
    Bazı arkadaşlar yeme kısmına çözümü sakız çiğneyerek buldular, bir nebze de olsa az yiyorum demişti biri.
    Mutlu Şubatlar ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saol Sebo'cum,insanlah basaracagim bu sefer.Umarim canim,parlasin.Ruhum parlasin cildime de yansir:) Sakiz olayini dusunecegim ki de hic sevmem aslinda cak cak:)

      Delete
  2. hiç merak etmeyin benim annemle teyzem sigarayı bıraktıysa herkes bırakır valla...kucak dolusu sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Hocam daha dur bakalım marttan sonra anca gelir bahar yahu :))) Biraz kışı da yaşamak lazım, yağmur yağsın susuz kalmayalım değil mii :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asasyol'cim bak bizde Ocak basi laleler satilmaya basliyor,ister istemez insanin ruhu bir baharlasiyor.ön bahar bu:) Haklisin Mart'da gelir ama ben Subat'ta degisiklikleri onceden hissediyorum.Evet yagsin,bolca,bereketiyle gelsin,temizlesin ortaligi.Buralarda da cok yagiyor kimi yerde ki ciftciler zor durumda.

      Delete
  4. Öncelikle fotoğraflar çok güzel.. sigara konusunda size kolay gelsin zor bir süreç gerçekten ama başarabilirsiniz.. bir süre sonra ben kendime bu kötülüğü nasıl yapmışım aşaması olacak bence. ben içmiyorum ama çevremde sigarayı bırakanlardan duyduğum hep bu oluyor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler Dode! Ben de sanki daha bir inancliyim bu sefer.Hadi bakalim.

      Delete
  5. Sana sigara ile olan haklı mücadelende başarılar diliyorum canım. Bahar geliyor, bir yıl ne kadar çabuk geçti değil mi?
    Umarım bu sene baharı geçen seneden daha mutlu geçireceğiz. Sana bir haftalık tatilinde bol keyifler diliyorum :) Bu arada fotoğraflar çok güzel, instagramdan da takip ediyorum seni, yürüyüş yaptığın yerler mükemmel :) Sevgiler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insanlah Dada'cim guzel gecsin gelen bahar bu sene.Hakikatten nasil da uctu gitti onca seye ragmen.Cok tesekkurler.Sevgiler.

      Delete
  6. Başaracaksın :) Yılmak yok :) Ayrıca okuyucun ve 2013'ten beri takipçin olarak (kimi zaman gizli kimi zaman da şimdiki gibi açıktan) seni nasıl gördüğümü söyleyebilirim; her ne olumsuzluk yaşarsan yaşa emin ol hala yaşam enerjisi ile dolusun. Bu sayede de pes etmiyorsun bence. Her konuda elbette. Bu arada, nahif ve estetik bir ruhun olduğunu düşünüyorum. Kırılgan anlamında değil, su gibi anlamında. Neyse. Bugün bilerek yazdıkça yazıyorum, amacım yanındayım demek. İyi hisset, çünkü iyisin demek. Seni seviyorum blog arkadaşım. Kendine iyi bak :) Yasemin Duygu ESEN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yasemin,nasil guzel bir yorum bu.Ne guzel yansimisim sana,daha ne isterim bu sekilde yansiyabiliyorsam.Su gibi olmak da amacim zaten,su gibi her yere uyum saglayabilmek,azdiktan sonra durulabilmek gibi.Cok cok tesekkurler,kocaman sevgiler,gunume renk kattin:)

      Delete
  7. Ben çok seviyorum seni Sibel.Sıcacık evini,kelimelerini,tüylü bebelerini de.Yazdıkların içimi ısıtıyor.Sahici,tatlı,içten,güzel kalpli bir kadınsın ne mutlu.Ve sormuşsun ya okuyuculara nasıl yansıyorum diye.İşte tam olarak böyle:))

    ReplyDelete
  8. Ne guzelsin Ahu,ne guzel yansimisim sana,cok tesekkur ederim:)

    ReplyDelete