04 June, 2018



MIM:

Gecen gun bu yazi ile karsilastim,cok sevdim,eksik kalmayayim dedim.Yoksa kimse beni mimlemedi😉 Son zamanlarda keyifle okudugum Ozden'cimin blogu burasi.Umarim kedin evine donmustur Ozden.

Son zamanlarda blogosferde olan hareketten,paylasimdan oldukca memnunum,bana blogumum ilk gunlerini hatirlatiyor.Deep sayesinde bir dolu yeni blogcu da tanimis oldum.Yillardir ayni bloglari takip eden bana bu taze nefesler cok iyi geliyor acikcasi.Bu sayede Deep'e sukranlarimi da sunmadan edemeyecegim💓

Bu mim okuma maceramizla ilgili.Hemen baslayayim o zaman.

  1. Okumayi size sevdiren ne oldu?Inanin ki hatirlamiyorum.Ilkokulda kitaplik kolu oldugumu hatirliyorum ama ne okudugumu hatirlamiyorum.Sanki kitap okumaya esas basladigim zaman ortaokul zamanina denk dusuyor gibi,Ingilizce Edebiyat derslerimiz icin oldukca cok kitap okurduk.Lise zamaninda hayatima Sevda girdiginde tanidigim yazarlar degisti.Bir de net hatirladigim Cati serisi diye kitaplar vardi,o tur kitaplari okuyordum sanki oncesinde.Hani demek isterdim ki annem ve babam cok kitap severdi,okurdu.Okumayi,okutmayi cok seven destekleyen bir ailem vardir,annem ve babam ilkokul mezunu olmasa bile.Halamda bir kac kitap gorurdum.Hazirlikta ozel Ingilizce dersi aldigim hocamin bir dolu kitabi vardi Selamicesme'deki evinde.Tek bildigim ben kendi kendime daha cok okumaya yeltendim,kitap almayi cok sevdim,okumasam bile alirdim.Yeri geldiginde bu kadar okumanin,roman okumanin sana ne faydasi var is kitaplari oku laflarini yedim.
  2. Hicbir kitabi sayfalarini cevirerek biriyle okudunuz mu?Biricik Peri'm ile sadece.Bir de sevdigim satirlari yuksek sesle yanimdakine okumayi ya da anlatmayi severim.
  3. Yolculuga giderken yaniniza kac kitap alirsiniz? Sadece 1 tane.Tunus'a giderken 3 kitap almistim sanirim yanima,hicbirini okuyamadan gelmistim.Istanbul'a giderken de sadece 1 adet,cunku zor okuyorum orda.Bir de yolculugun cinsine gore degisebilir bu kitap adeti diye dusunuyorum.
  4. Asla okumam dediginiz  katagorisi nedir?Politik,cok bilimsel,agir dilli kitaplar bana gore degil.
  5. Kitaplarinizi renklerine gore mi alfabeye gore mi siralarsiniz?Yazarina gore siralarim.
  6. Okurken size eslik eden bir hayvan istermiydiniz?2 kedim bir kopegim var.Genelde hepsi ustumde olur.Dylan sayfalara surtunmeye,Fred sayfalari koklamayi,Adonis de omuzumdan soyle bir bakmaya bayilir😊
  7. Bookstagram olarak kendi ozgun stilinizi olusturdugunuzu dusunuyor musunuz? Ben bookstagram olarak ya da kitap blogu olarak cikmadim yola,zaten okuduklarimi anlayip da yorum yapabilme kabiliyetim yok.Sevdigim seyleri paylastigim icin bu iki camiada,kitaplar da bunlarin basinda geliyor.Ama itiraf etmem gereken sey blog ve IG sayesinde sanki daha cok okuyorum cunku insanlar beni sevke getirip merak ettiriyorlar.Bir de #cileksuyununkitaplari altinda okuduklarimi tutunca ne okudugumdan haberim oluyor.Bence hepimiz cok ozgun ve ozeliz,her ne kadar kitaplara kahve eslik etse de cogunlukla ortamimiz,hissettiklerimiz farkli ve bu da bizi ozgun kilmaya yeter de artar bile bence.Hic bir konuda stilim oldugunu sanmiyorum zaten😀Olsa olsa Sibel'ce benim stilim olabilir😊
Iste bu kadar.Her zamanki gibi iyi ki kitaplar var diyecegim.Yarin Istanbul yolcusuyum,cok heyecanliyim.Valizimi hazirlamadim,minnoslarimin hediyelerini sarmadim.Gidip yavas yavas bu islerimi halledeyim.Her gidis ayri bir heyecan,ucaktan indigim ani gozumde canlandiriyorum,annemlerin evine vardigimdaki kalabaligi,coskuyu.12 gun su gibi akicak ve yetmeyecek yine biliyorum.Sadece ailem ve minnoslarimla olmaktan baska bir dilegim yok,bir de deniz kenarinda gunesin altinda kestirmek ve bolca annemin yemeklerini yemek tabii ki.

Ben gelene dek kendinize iyi bakin.Muhtemelen blogdan uzak olacagim,hatta mumkunse whatapp'dan,IG'den(eminim bu biraz zor olacak).Kendimi birazcik kapatasim var su donem.Sevgiyle kalin💓

6 comments:

  1. Sağlıkla git, sağlıkla gel.
    Ve kesinlikle çokça eğlen, hasret gider ♥

    ReplyDelete
  2. Kedim bulundu. Hatta Deep dedi ki yaz. Yazdım ama pek mantıklı bir kayboluş değil. Tam Türk tarzı bize bir şey olmaz kayboluşu idi. Neyse mucizelerde bizim için ve 13 gün sonra yanımda kıvrılmış durumda ve arada patileriyle itiyor beni. :) Sevgiler.

    ReplyDelete
  3. I love your post and your blog!

    I follow you, please check my blog and follow back!

    Have a nice day!

    https://minnieart.blogspot.com/#

    ReplyDelete