12 May, 2020

Hafta ortasi lakirdisi



Selam Dostlar....

Ne degisiklikler olmus bloggerda,gorunce sok oldum resmen.Yolumu bulana dek strese girdim.Yenilenmeyi seviyorum da,alisana kadar strese girmesem olmuyor sanki.Cok mu gerekliydi acaba bu yenilikler?Bozulmadan yenilenmesine karsiyim ne diyeyim.


Yazmayali neredeyse 10 gun olmus.Cok yogun gecen gunlerdi ne yalan soyliyeyim bu aralar gerginim de birazcik.Is gucu azalip,kalanlarin ustundeki is yuku arttikca sinirler de biraz gerilmeye basliyor sanirim.Dun zorlandim duygusal acidan,isten kendimi zor attim,tabii ki cikis saatimden daha gec.Otobuste bir agladim bir agladim,otobusten indikten sonra da devam.Daha cok aglamak isterdim ama kendimi tuttum.Ne zamandir boyle aglamamistim.

Ne yapsam yetemedigim,ne yapsam sanki olmamis hissettigim bir donem su donem.Bir de bu donemin ekonomik yansimasini gorunce,gelen gunler belirsizlikle beraber korkutuyor beni.Ya issiz kalirsam,ya isten cikarilirsam korkusu sardi icimi.


Sanirim bunda Nuran Yildiz'in son yazisini okumus olmamin da etkisi var.Dunya degisiyor,yeni normali merak ediyorum ve elimden geldigince pozitif olmaya calisiyorum.


Akisa birakip icimi ferahlatayim birazcik.Gokyuzu cok guzel su an,bulutlu.Perde olmamasini cok seviyorum,bulutlara yakin hissediyorum.Cuma'dan sonra hava gayet serinledi,evde usuyorum,corapsiz battaniyesiz oturmuyorum.


Bu fotograflari ay basinda cekmistim,komsuya eksi maya gotururken,hic gecmedigim bir sokaktan gecmistik.Bu sayede cevremizi de tanimis olduk biraz daha.Zaten en buyuk zevklerimden birisi bahceleri dikizleyip,cicek begenmek,ogrenmek ve bahceme neler ekecegimin hayalini kurmak.

Bugun yine cimleri bictim,en sevdigim mevsimlik aktivitem.Boyu neredeyse agac olmus taflanlari kesmeye basladik.Zaten uzerlerinde pul pul beyaz tozlar var, iki senedir ne oldugunu anlamadigim.Taflanlar gittikten sonra o alani cicek bolgesine cevirecegim,yarisina da kocaman bir dikdortgen konteyner gibi bir saksi alip,domates ekecegim.John'un fideleriyle ekmistim domateslerimi yillar once..Ama bu ekip bicmeler seneye baharda baslayacak insanlah,zira taflanlar kesildikten sonra topragi biraz dinlendirmek istiyorum.Neden yaziyorum?Cunku yillar once bahcemi ortanca ormanina cevirmek istiyorum demisim  burda ve bahcemde su anda 7 tane ortanca var.Tabii ki henuz kucuk boylari ama gayet guzel buyuyorlar.Ortancanin iki tanesi saksida,belki yerlerini degistirip topraga alirim.



Iyi hissetmek icin yaptiklarim ve hayalini kurduklarimdan bir kuble okudunuz.Bir de mucver yaptim bugun,eksi mayamin fazlasi ile,bol dereotlu.Gayet guzel oldu.Suzi'mi andim mucveri kizartirken,lezzetli olsa da onunki gibi olmadi sanki.

Annemle ve kizkardeslerimle toplu.goruntulu bir gorusme yaptik,canim annem oldukca ilerledi whatapp'da.Kankimle de konustuk.Herkesi cok ozluyorum bu ara.

Bunun disinda,haftanin geri kalani kolay gecsin umarim.Su gibi aksin,saglikli olsun,yapilacaklar listeme tik'lar atayim.Hepinize mutlu gunler dostlar,umarim sizde moraller benimkinden daha iyi.-emojiler de kaybolmus yeni sistemde:(-









6 comments:

  1. Hakteala hepimizin yardımcısı olsun. Çiçek te koklayalım, şiir de yazalım. Yeter ki şu musibet bir an önce terketsin gitsin bizi de özgür kalalım.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin Profosor,hepimize gelsin iyilikler guzellikler..

      Delete
  2. Bende henüz kendini güncellemedi sanırım blogger. Ama bu tarz değişimleri ben de çok sevmiyorum, alışamıyorum :/

    Ekonomik kriz evet kapıda... Hatta kapıda değil artık resmen başladı... İnşallah hayırlısıyla atlatacağız bu günleri de... Sen pozitif düşün hep, bir şey olmayacak diye... Endişelenmeden yapılmıyor biliyorum ama kötü düşünüp kötüyü çağırmayalım...

    Mutlu ve sağlıklı bir gün diliyorum sana ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet haklisin Sebnem'cim..iyi dusunelim iyi olsun:)

      Delete
  3. Güzel orijinal çiçek resimleri ve fotoğrafları. Bulamadığım bir dil çevirmeni arıyordum, çok üzgünüm resme yorum yaptım.

    Endonezya'dan benden selamlar.

    ReplyDelete