22 August, 2021

Pazar'lari Pek severim #48


Tam gaz sevk ve ilhamla kuruldum laptopun karsisina,bahcede oturuyordum.Yagmur yagmaya basladi,iceri girdim.Dun masanin ustunde ne zamandir yarim birakilmis puzzli topladilar neyse ki de  icerde yazmaya devam edebiliyorum.Hos misafirleri geldi,mutfak yuzeylerini kokteyl bar olarak kullanip sosyallestiklerinden,kettle kaynarken,yuksek sesle konusmalari kafami dagitiyor.Motorla cikacaklar,biri su yoldan digeri bu yoldan diye plan kurmaya calisiyorlar.Her zamanki gibi kizlar erkeklerden once hazirlandi bu evde.



Ben sabahin 7'sinde uyandim,ev halki misil misil uyuyordu.Ben evin en yaslisi olarak,tipik erkenci kus.Kahvemi icerken babamla konustum icim sisti sonra kendimi Periler Ormani'na attim.Bir saati askin yurumusum Mahir Unsal Eris'den  Sariyaz'i dinlerken.Arada durup 4 ayakli dostlarimdan aldim opusleri,koklamalari tabii ki.



Iki gundur taze zerdecali kanki edindim kendime.Dun aksam kendime kucuk bir parcadan cay yaptim,icine bal ve limon da kattim.Googlea sorarsaniz bir dolu faydasini bulabilirsiniz.Ben en cok elimde biraktigi rengi sevdim ve kokusunu.Bu sabah yaptigim zeytinli kekin icine de rendeledim ufak bir parca,ne de guzel oldu kekimin rengi.



Komsunun bahcesinden sarkan bogurtlenleri ne zamandir sabahlari gronolama katik ediyorum.O kadar coklar ki ama en ustlere tabii ki uzanamiyorum hem komsuya da kotu gozukmek istemiyorum,zaten yeni tasindilar.Bu sabah degisiklik olsun diye crumble yapmak icin topladim toplayabildigim kadar,elmalar da bahcenin arkasindan.Bakalim nasil olacak crumbleim,bu sefer sadece yulaf ve badem unu ile yaptim ve custard yerine yogurt ile yiyecegim Jane usulu.Hala sogumakta firinda oldugu icin fotografi yok.





 

Zeytinli Kekimin lezzetinde hic bir mutevazilik gosteremeyecegim,bu kadar basitlikle bu kadar lezzet ve zerdecalin kattigi rengin tatliligi,disinin kitir icinin bulut bulut olmasi muhtesem oldu.Hem de cok uzun zamandir yapmamistim.unutmamisim teyzemden ogrendigim bu klasik tarifi.


Onca sey yaptim,saat 14:34.Gunler bana bu aralar hep cok uzun.Keske ben de ciksaydim ev arkadaslarimla,birinin arkasi bostu,ne guzel macera olurdu.Neyse L,sozunu tutup insanlah bir gun beni gezdirecek motorunun arkasinda.

Hepimize iyi,bereketli haftalar dostlarim.Her sey gonlumuzce olsun,kolay gelsin.💗💗💗

4 comments:

  1. Bahçe fotoğrafları içeren yazılar benim için candır💛
    Sabahın erken saatlerinde bahçeye çıkmak gibisi yok bizim ev müstakil ancak komşu evler bitisik dip dibeyiz sabahın serinliğinde kahve içmek çok zor bu yüzden,tadını çıkarın Allah'a hamd olsun nice nimetler içindeyiz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle,ne kadar sukretsek az.Ben komsularin seslerini duymayi seviyorum abartili degilse:)

      Delete
  2. Yaaaa ne kadar güzel şeyler yapıyorsun sen. Mis gibi kokusu resmen buralara geldi. Hayranım erken kalkma olayına, söylemiş miydim? Söyledim tabi. Sevgiyle kal tatlı kadın.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim Dada:) artik eskisi gibi cilgin erken saatlerde kalkmiyorum ama yine de erken sayilir.Bugunu kendime kabugumda gecirme gunu ilan ettim,hala yataktayim:)

      Delete