26 December, 2021

2021 giderken


Gunaydin,gunaydin...Sabah alarmsiz uyanis 7'ye dogru.Fondaki ses sakir sakir yagmur.Ipislak bir Noel,bugun Noel ertesi Boxing Day.Kabugumdaki,yeni ikametimdeki ilk Noel'im gecti,nasil da gergin bir sekilde bekliyordum,nasil da yorgundum.Delice calisiyorum bir aydir,gectigimiz hafta hele kosturmaktan,musteri ile ugrasmaktan cokecegimi sandim,gunler gecmedi sanki bazen.Yikilmadim,ayaktayim! Noel doneminde insanlar fenalasiyor,kiminin ruhundaki isik sonuyor ve gerginliklerini magaza calisanlarindan aliyorlar diyorum ya yillardir,iste yine oyleydi,hatta belki pandemi ve belirsizlik icinde daha da kabaydi kimisi.Ama iste gecti,her sey gibi bu da gecti ve bitti.Su an sakin ve huzurlu bir sekilde yaziyorum bu satirlari ve fotograflar icinde gezinirken 2021'e bakiyorum,icimden muhasebesini yapiyorum.



Bir insan aci ve hayal kirikligindan kendini yeniden dogurabiliyorsa,iste ben o yoldayim.Daha cok yolum var.Ne cok tek basima ictim bahcede,ne cok agladim.Kendime guvenimi,inancimi yitirdim,yildim bezdim ve bu yili bitirmek uzereyim.En guvendigim daglara karlar yagdi,karlar erimeye basladi yavas yavas ve daglar o muazzamligini yitirmeye basladi gozumde,kalbimde.Baktim ki ben tek basima bir dagmisim aslinda,uzerime ne serpilse de sapasaglam durabiliyormusum.



Yine bolca yurudum,okuyabildigim kadar okudum,kitap dinledim.Bolca da muzik,dizi izledim kactim hayattan.Yeni insanlarla cok saglam baglar.iliskiler kurdum,eskilerine daha da baglandim guvendim,en zor gunlerde yanimdaydilar.Maddi manevi elimden tutup beni ayaga kaldirdilar,kimisinin omuzunda anira anira agladim.Kimisi goremedigimi yuzume vurdu,bu insanlar beni hala buyutuyorlar,sayelerinde daha guzel bir insan olma yolundayim.Yol uzun,zaten hic de bitmesin.



Gun dogumlarina sahit oldum,yildizlarin Ay'in altinda nurlandim,yeni agaclarla tanistirildim.



Bu Noel'de okseotunun altinda kimseyi opmedim😉  Pembeyi cok sevdim,pembe bana iyi geldi.Kirmiziya tutkun,tutkulu halimden pek bir eser kalmadi.



Londra bana yine acti kucagini,sokaklarinda kayboldum,bu sehirde yasadigima hep sukrettim.Tek basina boyle bir sehirde ayakta durabilmek,gelmek istedigim pozisyonda olmak,kendime yeni bir hayat yolu cizmis olmak kendimle gurur duymami sagladi kimi zaman,aferin Sibel dedim,ne guzel isler becerdin.



Herseye ragmen guzeldi hayatim,eglenceli,keyifli,sakin,yogun,sosyal.Ben herseye ragmen mutesekkir!



Bazen kendimi cimdikleyesim geliyor,sanki bir filmde yasiyormusum gibi.Beni saran dostlarimin iyiligine,guzelligine,sansima inanmakta zorluk cekiyorum ama inaniyorum,Sibel diyorum sen bir miknatissin ve boylelerini cekiyorsun.Iyi ki...



43,5 yasinda kendimden memnunum ben,hayat amacim da insanlara iyi gelmek,iyi anilmak.Tabii ki herkesi memnun etmek degil amacim ama sevdiklerim beni iyi ve guzel anarsa daha baska bir sey istemem bu hayatta.



 Gule gule derken 2021'e;sagligima,sevdiklerime,aileme,isime,beni saran ciceklere agaclara,Ay'a,yasadigim bu yeni eve,kabuguma(odama),ev sahibime,patronuma,is arkadaslarima ne kadar sukretsem azdir.

Yeni yildan dilegim,hepimiz hayirlisi ise istediklerimize kavusalim.Dunya'nin ruhu,dogasi iyilessin,degistiremediklerimize karsi dayanma gucumuz ,degistirmek istediklerimizi degistirebilmek icin de tutkumuz,heyecanimiz,enerjimiz olsun,guzel insanlar sarip sarmalasin bizi.Hayat herseye ragmen guzel ve hakkiyla yasamaya deger.

Tadini cikarin yilin son haftasinin, 2022 hos bir yil olacak gibi bir his var icimde💝💝💝

4 comments:

  1. Sibelcim ne güzel değerlendirmişsin kendini, tüm yılı. eğrisi doğrusuyla, istesek de istemesek
    de bir yıl daha geçti. her işin yorucu, yıpratıcı yönleri var. dün öğretmen arkadaşlarla
    buluştuk, öyle canla başla çalışan insanlardır ki ama velilerle ( bazılarıyla tabi ki)
    can sıkıcı ne olaylar yaşıyorlarmış, duysan inanamazsın. üzülme o yüzden müşteri
    kaprislerine, eve döneceğin o tatlı saatlere odaklan.
    mutlu ve umutlu günlerimiz olsun canım..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insanlah Buket'cim,mutlu umutlu olmak guzel sey.Insanlar cok kabalasti,Allah hepimize kolaylik versin.Simdiden iyi yillar canim.

      Delete
  2. Bende senin 2021 yıl boyunca yazdıklarını okuyarak şahit oldum. Güzel şeyler yaşadın, harika dostluklar edindin, güzel yerlere gittin. Okuyucularına da ilham oldun. Yeni yıl sana hak ettiğin tüm güzellikler seni bulsun canım kadın. :) İyi yıllar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim Dada,ne guzelsin! Ilham olduysam ne mutlu bana.Hepimizi bulsun tum guzellikler.Sarildim kocaman:)

      Delete