18 February, 2019

Subat Ayi Meydan Okumasi 18.gun ve #RenkToplayicisi 1.


Mutlu Pazarertesiler olmustur umarim dostlar.

Pazar gorunumlu bir Pazartesi oldu benim icin bugun acikcasi,cunku dun gece dogru duzgun uyuyamadim,son takildigim dizi bitsin diye tv'ye yapistim (netflix,the umbrella academy),sabah 4'te kalkacagimdan her saat basi uyandim.Ruyamda bolca likapa gordum,yiyordum,ellerim kollarim doluydu😄 .Sabah dolabi actigimda ilk agzima attigim sey likaba idi,as eriyormuscasina.Tabii ki is yerinde de bolca likapa konusu gecti,stokta yeterince varmiydi😆 Ruyalarim ve ben.kitap yazabilirim resmen.Hal boyle olunca ogleden sonra uykusu sartti,kalktigimdan beri de koltuktayim.Yapmak istediklerimi yapmadigim,hic ugrasamayacagim bir ruh hali.Yazi bitsin sadece kitap okuyacagim!


Evet bugun yaratici gunumuz.Bugun blogun icin yeni bir seri baslat.Bu yazi ilki olsun ve elinden geldigince her ay devam ettirmeye calisabilirsin mesela? demis Ezgi'cim.



Sanirim bu meydan okumaya katilma sebebim bu madde.Cunku katilip katilmayacagima emin degilken,bu maddeye soyle bir sey yapmak isterim demistim.Bu seri tamamen cok sevdigim 5ftinf dan ilhamla aklima dustu.Daha once de bahsetmistim,bu kadinin yaptigi her seye hayranim diye.Yillardir masa ustune dizdigi objeleri,renkleri,cilginca yaptigi koleksiyonlarini cok seviyorum hele ki yillarca deli gibi sakladigi bazi seyleri okuyunca agzim acik takip ediyorum resmen.



Benim tabii ki o kadar cok objem olmasi mumkun degil,cunku saklamayi sevmiyorum,fazlalik abartiya gecince ruhumu daraltiyor.Ben de elimdekilerle yapacagim bu seriyi.


Ayin 18.gunu yazmaya calisacagim,her ay farkli bir renk avina cikacagim.Kimisi boyle yere dizilmis olabilir,kimisi de o ay sectigim renkten olusan farkli fotograflar olabilir.Yeter ki renk olsun,farkli doku olsun,gozumu gonlumu daha cok acmama sebep olsun.

Gecen hafta bu fotograflari hazirlarken,resmen evde ava ciktim.Gun gunesli diye sariyi sectim zaten ciceklerimi atma zamani gelmisti.Bu renk toplama seremonisi beni cok dinlendirdi,sakinlestirdi sanki.Serinin adini renk avcisi koymustum ama degistirdim,avlama fiili nedense cekici gelmedi biraz sonra.

Sari zekayi,pratik dusunceyi,neseyi,canliligi ve inceligi simgeliyormus,Lisedeyken en sevdigim renkti,sonra nedense sarilik ile ozdeslestirince sariyi sevmekten vazgectim.Yas aldikca sempatim artti,zaten yas aldikca her rengi,neredeyse her desenle karistirip giymeye basladim.Renksiz bir hayat dusunemiyorum.Hem ruhen hem fiziken renkli bir insan olarak anilmaktan mutluluk duyuyorum.

Ne dusunuyorsunuz yeni serim hakkinda.

Renklerimiz capcanli kalsin.Simdiden Mart Ayini dusunmeye basladim bile.

Renkli Haftalar.

16 comments:

  1. Yeni serin bomba, renkleri severim bilirsin. Hele başlangıç sarı olması gönlümü çaldı gitti :)

    ReplyDelete
  2. Okuma listemde yazını görünce fotoğraf öyle ilgimi çekti ki hemen burada buldum kendimi.
    Çok güzel olur bence❤

    ReplyDelete
  3. Valla içim açıldı bir, fikrine de bayıldım iki. Zevkle takip edeceğim çünkü düşüncesi bile içimi açtı geröekten. Hadi bakalım, neler göreceğiz. sevgiler...

    ReplyDelete
  4. Ohhh şahane bir seri bizi bekliyor desene. Gözümüz gönlümüz açılacak ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saol Sebnem'cim...Renksiz cekilmez hayat:)

      Delete
  5. ama çok ttatlı bir kombinasyon olmuş serini bekliyeceğim

    ReplyDelete
  6. Renkler harika, bayıldım! Her ay bahar havası olacak gibii :)

    ReplyDelete
  7. Benim serim var zaten sayende. cuma yazıları ..ama bu
    seri de çok güzel bir fikir. ben de deneyeceğim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senin muhtesem renklerin ve el emeklerinle harika olur bence Buket'cim:)

      Delete
  8. Fotoğraftaki favorilerim süpürge (nazarsavar olduğu için) ve kahve fincanı, tabağı. Ama esasen tüm renkler öyle sıcak ki.. Bekliyoruz heyecanla devamını öyleyse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AAA nazarsavar oldugunu bilmiyordum Esen,tesekkurler paylastigin icin:) bakalim nasil devam edecek bu seri,zira bu ay biraz zorlandim gibi:)

      Delete