20 July, 2011


Bir kapi kapanirsa,daha iyisi acilir...

Seneler once Tijen Abla yazmisti "Allah gumus kapiyi kapatirsa,altin kapiyi acar diye" yorumlarindan birinde.O zamandan beri kulagima kupe olmustu bu deyis.Ne guzelmis,ne rahatlaticiymis ve ne kadar dogruymus megerse.

Baska birisi,"su akar yerini bulur?" gibi birsey soylemisti yine yorumlarda,bunu da kalbime yazmistim.

Bugunlerde kendi kendime en cok tekrar ettigim cumleler bunlar.Hersey guzel olucak biliyorum,insanlah Agustos sonunda kesinlesicek yeni isimde her zaman oldugu gibi,hem maddi hem manevi daha iyi bir yerde olucagim ve tabii ki daha cok calisacagim.

Calismak hic sorun degil,10 saat oturmasam,yedigimi ayakta tuketsem de olur da,olmayan insanlarin garipligi.Hani anlayamadigim.

Patron olarak-ki benim arkadasim olarak kalicak,her zaman yuzune de dedigim gibi arkadasligini,patronlugundan daha cok sevdigim insan,50 yasindaki kankim,idolum- hic mi "seninle calismayi cok seviyorum" dedigin kadina, ayrilma sebebini sormazsin,bir yanlislik varsa duzeltmeye calismazsin,benim icin degil,kendi isin icin.Ki soylenen bir kere soylenmemistir,daha ne kadar durustlukle aciklanabilir bazi seyler.(hos dogruyu soylememden dolayi bir kac hafta once,arkadasimi kaybettigimi dusunursek aslinda hic sasirmamam gerekirdi)

Eminim kendince hakli bir yonu vardir,her zaman iki taraf vardir ve iki taraf da kendi caplarinda haklidir.

Saka gibiydi benim istifayi vermem aslinda,ne zamandir aklimda olsa da,isim garantilenince cikicagim.Ama en azindan,su sahip oldugumuz iliskiye bakinca,soyle bir sorulmak isterdim.

Ben calistigim her yerden birseyler ogrendim.Calistigim insanlara bakinca,dogruyu soylemek gerekirse kendimde hic patron kapasitesi gormuyorum ben,gercekci olmak gerekirse.Koysa da bu bana cok,benim karakterimin patronlarimin ki ile alakasi bile yok.Ve boyle insanlara bakinca,onlarin adam gibi bakmadiklari bir kafelerinin olmasi,benim hala onlarin kafelerini daha iyilestirmek icin ugrasmam,isletmem beni ruhen cok incitiyor.Dualarim hep ayni,Allah'im bir gun bana da kendi yerimin kapisini acmayi nasip etsin,bu hayalime kavusmadan almasin canimi.Kimisi para icin aciyor bir yerleri,kimisi moda diye,kimisi ruhundan kafe isletme arzusu tastigi,icin.Benim icin bu hayal,yillardir besledigim,gozumde canlandirdigim,canlandirdikca yuzume gulumseme yayilan,ciddiyetle,cok buyuk askla yaptigim isim.Dogurmak icin can attigin,doguramadigim cocugum gibi.

Su donemde kendimi oyle yanliz hissediyorum ki,birseyleri tirmalamaktan o kadar yorgunum ki anlatamam. Maddi-manevi desteksiz insanin birseye kavusmasi ne kadar zor bugunlerde.

Velhasil,12 Agustos benim is yerimde son gunum,bu tarih kesin olarak bana sunulunca bugun,daha bir dank etti kafama,o yuzden yazasim geldi.

Okumakta oldugum kitabin girisinde Albert Camus'dan birsey var,cok dogru buldugum:

"the evil that is in the world almost always comes of ignorance,and good intensions may do as much harm as malevolance if they lack understanding:Kotuluk, neredeyse her zaman cahillikten gelir.Anlayis kitligi varsa,iyi niyetler de kotu niyet kadar zarar verebilir."

Cok ama cokca sukrediyorum,sahip olduklarima,sagligima,sevdiklerime.Kirginlik olsa da,pozitiflik icindeyim bugunlerde.Yapicagim,yapmak istedigim cok sey var onumuzdeki gunlerde.Hersey yolunda giderse,pavlova bile yapacagim,belki zeytinyagli dolma hatta sutlac:)

Kendinize iyi bakin,iyiki varsiniz,dualariniza beni ve benim gibileri de ekleyin olur mu?Is-siz kalirsam uzun sure,bundan etkilenicek 5 kisi-4 kedi var..

Sevgiyle.




5 comments:

  1. Canim merak etme. Ben de her iste bir hayir vardir lafini cok severim. Kimi zaman kalbimize soz geciremiyoruz ama merak etme HERSEY COK GUZEL OLACAK... Inan secret secret :)

    ReplyDelete
  2. Dilerim tereyağından kıl çeker gibi kolaylıkla ve kendiliğinden açılır o güzelim kapılar ve sen de içinden keyifle geçersin.. Sevgiler :)

    ReplyDelete
  3. kuzuumm, kendine ait kafenin olacagına gercekten inanan tek kisi sen degilsin.. ben biliyorum ki senin kafende midelerimizi senlendirip kahve keyfi yapıcaz buna inanmak değil bunu yapıcagımızı biliyorum :))) seni coookk seviyorum kocaman operim -nesli-

    ReplyDelete
  4. Sevgili Sibel'im (seni kendime yakın bulduğum için bu hitabı yazdım.)
    Malesef insanlar çok ama çok nankör ne kadar verirsen ver asla mutlu edemezsin onları; her zaman bir kusur bulurlar..hikayedeki gibi bir insanı ve hayvanı beslediğin de sana zarar veren asla hayvan olmaz.
    "bazen hayır gibi görünen işte şer; şer gibi görünen işte hayır var"dır. ve ben eminim ki bu iyi yüreğinle ve niyetinle çok yıpransanda sonunda kazanan sen olacaksın.Herşeyin istediğin gibi olması için tüm kalbimle dua ediyorum...
    Sevgilerimle Ece

    ReplyDelete
  5. Hepiniz,cok ozel ve cok tatlisiniz.Gonderdiginiz yorumlarin icimde yarattigi pozitiflige inanamazsiniz.Cok tesekkurler guzel kadinlar,iyiki varsiniz.xxx

    ReplyDelete