01 August, 2011


Biberli,soganli,naneli frittata(firinda omlet)


Daha once de bahsettigim gibi,ilk yapisim degil bu omleti,ama bu yontemle ilk yapisim,hani firina vererek.Kendi kendime tekrar deniycem sozumu tutmak istedim ve yapiverdim gecen gunlerde, ama bir nevi katlettim sanki.Cileksuyu'nda ilk yazdigim gunlerden beri fiyaskolarimi da paylastigim icin,bunu da paylasmadan edemedim.O yuzden hem tarifin kendi fotografini,hem de benim o tariften ne cikardigimi bir guzel kiyaslamaniz icin ortaya sunuyorum.

Ilk olarak,ben iki kisi olucagimiz icin yumurtayi azalttim,ama patatesi azaltmis olsam da o yumurtaya yine de fazla geldi,halbuki bir eksiltmistim.

Ikincisi ise,yukarida gordugunuz firin kabinda yaptim,hemen firina verdim,halbuki firina girebilicek bir tavada yapilmasi gerekliydi,cunku sogan onceden kavrulup,ilk once ocak ustunde pismeliydi.Tabii benim firin kabimin yayvan olmasinin da bu fiyaskodaki payi buyuktur:)

Ucuncusu ise,patateslerim pismis olsa da Kelosh hanim icin yeterli pismemismis!!! illa hersey cok ama cok pismeli hanfendinin tadini alabilmesi icin.

Iste bu sebeplerden dolayi benim firin omletim oyle fotograftaki gibi tadina doyulmaz olup da,asortik gozukmedi ama benim icin oldukca iyi idi,o kadar ugrastigim omletimi cope aticak degildim,hepsini ben yedim yanina salata ve beyazpeynirle.(orjinal tarifin icinde var beyaz peynir)

Bunlara ragmen,hic gocunmadan omletimi sevgiyle sunmak isterim zira,belki firina vermeden yapmak istersiniz ya da belki sizin firina girebilicek shik tavaniz vardir da onu degerlendirmek istersiniz.

malzemler:

  • 400 g mini patates
  • 1 ymk kasigi zeytinyagi
  • 1 sogan ince dogranmis
  • 5 adet cirpilmis yumurta
  • 100 g ufalanmis beyaz peynir(ben yerine ince dogranmis biber kullandim)
  • 150 g bezelye(ben kullanmadim)
  • 28 g taze nane
Firini 200 derecede onceden isitmaya baslayin.Patatesleri yumusayana kadar haslayin,soguduktan sonra halkalar halinde kesin.
Diger tarafta firina giren tavanizda sogani kavurun,patatesleri ve yumurtayi,beyaz peyniri,bezelyeyi,naneyi ekleyin,birbirine karistirin.Orta dereceli ateste 5 dk pisirin ve 20-25 dk daha pisirmek uzere tavanizi aynen firina transfer edin,bicaginiz temiz cikana kadar pisirin.Yanina salata ile servis yapin.

Afiyet olsun,fiyasko olmasin.

Tarifim,favori supermarketim olan Sainsbury's'in dergisine aittir:) Sirada denenicek olan pavlovadir.

Hepimizin Ramazan ayi mubarek olsun,tuttugunuz oruclar,dilekler kabul olsun dilerim.Kendimi cogu zaman oldukca agnostik gorsem de,inanmayi seviyorum,dua etmeyi.Sirf kendi dinime karsi degil,butun dinlere karsi sevgim buyuk.Kokunde sevgi olduktan sonra hersey guzel degil mi zaten.

Mutlu bir Agustos,hayirli bir Ramazan ve bereketli bir hafta olsun,hepimiz icin.

2 comments:

  1. ne güzel bir tarifmiş. kolay bir yemekte , denemek isterim.

    ReplyDelete
  2. Yumurtasini eksik etmeyin benim gibi:)

    ReplyDelete