07 February, 2012
Pisirmeye doyamadigim kislik lezzetlerim
Kis gelince,benim istahim aciliyor cok.Bolca ekmek,cikulata ve kahve tuketmek istiyorum.
Ne yalan soyliyeyim bu konuda kendimi hic suclu hissetmiyorum bu aralar,spor da yok,yoga da bir suredir hayatimda.Boyle bir gecis donemi yasadigim iste,sogugu belki de bahane olarak kullandigim.
En azindan mutfakla aramiz bir sure oncesine kiyasla,daha bir iyice.
Hos bunu derken,Yeliz'e yaptigim dogum gunu kekinin super bir ayri fiyasko ile sonuclandigindan da bahsetmeden gecemiycem.Koskoca kek,icinde bir dolu organik siyah cikulata ve findik taneleri ile boyladi copu pazar sabahi.Aglamadim...Kizmadim...Cunku hepsi fazlaca comert kullandigim Tropicana portakal suyunun sucu idi,Ben bu keki ilk defa yapmiyordum ki,sadece taze portakal suyu kullanmaya usenmistim...
Azimliyim,bu Cuma yine yapicam,gecikmis dogumgunu keki olaraktan...Hem de gecmis olsun keki olur,bir tasla iki kus:)
Blogumu ilk actigim gunlere bakinca,o gunlerdeki kadar yemek paylasimim yok sanki.Oyle heyecanlanirdim ki o zamanlar,yeni bir tarif deniycem diye,paylasicam diye.
Bu 3 fotografta gordugunuz benim firinda karnibaharim. O zamanki fotografim ne kadar da zayifmis...
O zaman bu zamandir,benim en cok yaptigim kislik tariflerimdendir kendisi.kimi zaman mantarli,kimi zaman mantarsiz. Her seferinde,verdigi keyif aynidir.Hele o sosa ekmek banmak,soguk kis akmsaminda,harikadir:) bol kalorili...
Coban payi yukaridaki ikisi:) Kelosh'un annesi yaptiginda,ilk yedigime kiyaslanamazdi bile ama yine de sevmistim ben.Fazlaca geleneklesen bir kis yemegi memleketimde.Yanina ister bir dolu sebze ile,ister Ingilizlerin konserve kuru fasulyesi ile servis edilir.Bana gore yanina birsey almasa da olur,zaten yeterince cesit var icinde.
Bu iki fotografta gordugunuz vegeteryan kiyma ile yapilmistir.( quorn kiymasi)
Bu arada shepherds pie,kuzu kiyma ile yapilmalidir,eger dana kiyma ile yapilirsa Cottage pie olur,ki genelde shepherds pie bilinen,sevilen cinsidir ve insanlar dana kiyma ile yapsalar bile shepherds pie derler.
Sehriye Corbasi,isyerinde kizlara bile sevdirdigim,bol limonlu,icinde karman corman tum sehriyelerimi (az kalinca pakette hepsini bir kavanoza koymustum,arpa,tel ve papatya,Angie,papatyaya bayildi:)) kattigim,konserve domates ile yaptigim,icine taze ekmek dogradigim mutluluk corbam benim.
Tarhanaya haksizlik olmasin,ikinci mutluluk corbam:)
Ne de olsa ben mercimek tuketemeyen bir insanim artik,mercimek corbasi da yapasim gelmiyor artik,cok ama cok sevmis olsam da.
Sukurler olsun demeden gecemiycem,dunyada nice sikintilar varken,bu kadar mide,ic ve ruh isitici yemekten bahsedebilmek bile bir lutuf.
Keyifli gecsin hafta ortaniz.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
aman da amaaaan kankim nelerde yaparmış. ellerine sağlık. bu kadar yoğun işine rağmen mutfağa girip birşeyler pişirmen bile takdirlik bir durum.
ReplyDelete:0) yerim tatli sozleri ayol..napcan canim yiyicen ki guclu olup calisican di mi:) xxx
ReplyDeleteCanım neden mercimek tüketemiyorsun? Merak ettim... Çok severdin sen. Öperim.
ReplyDeleteSibel'cim cok rahatsiz ediyor beni nedense,icine kimyon da koyuyorum ama yine de o rahatsizlik,siskinlik gitmiyor uzun sure,yedigime pisman oluyorum,halbuki oyle ozluyorum ki,soyle bol limonlu...bende optum,belki senin bir tavsiyen vardir rahatsizlik vermesin diye.
ReplyDelete