01 March, 2012

Pistou Corbasi




Tam Turkiye hava sartlarina uygun bir corba karsinizdaki.Oralar karla butunlesmisken,bizim buralarda bahar yasaniyor.Ingilizlerim,soyunmaya basladilar,ben bile elimde kabanimla donuverdim isten bu ogleden sonra.

O heyecanla,gunesin sicakligi ile araladim pencereleri,mis gibi havayi buyur ettim.Kis boyunca mutfak penceresinin ic kisminda uzamis olan sardunyalarim,simdi pencelere disinda salinmaktalar,gunesten simarmis vaziyette.Kaloriferi yakmamak,uzayan gunler ne guzelmis,cok ozlemisim.Soganlar da boy vermeye basladi,yakindir firliycak sumbuller,nergisler yeryuzune.

Hos bu guzel hava aldatmalik,gidicekmis haftasonuna,ne olsa Mart ayindayiz artik,ne olucagimiz belli olur mu?


Pistou Corbasi,hem Italyanlarin,hem Fransizlarin,kendilerine ait oldugunu iddia ettigi bir corba imis.Gariban corbasi diyor kimi kaynak,bana gore "ne bulduysam icine attim corbasi" Icinde,makarna,pesto sosu olan herseyi sevdigim icin,soguk gunlerde yapmaktan ayri bir keyif aldigim bir corba oldu bu.

Kendisi,basli basina yemek aslinda,buyukce bir porsiyon koydugunuzda,gayet doyurucu ve besleyici.

Ben ertesi gunu is yerine goturdum,tadi dinlendigi icin bana cok daha lezzetli geldi.Kizlar zaten,koca corbayi bana birakmadan,iki gun yediler,bayila bayila.Ozellikle sevgili,Lou,bir an once tarifini kaydetmek icin kitabimi bekliyor:)

Bu tarifle,Slimming World'un "little book of soups"kitapciginda karsilastim,kendisi diet yapan insanlarin kullandigi bir gurup olup,bir dolu saglikli yemek kitabi vardir.

Daha fazla lafi uzatmadan tarife gecmek istiyorum:)

4 kisilik olup(ki bence daha fazla),yapilisi 30 dkdir.

malzemeler:

  • 900 ml sebze suyu,ya da sadede su
  • 225 g kup dogranmis patates
  • 225 g kup dogranmis havuc
  • 175 g bakla(ben konserve kullandim
  • 4 adet dogranmis yumusak domates
  • 200 g kuru fasulye,onceden suda bekletilmis
  • 110 g,kucuk sekilli makarna
  • 2 ymk kasigi pesto sosu.(ben kirmizi pesto kullandim)
yapilisi:

Patatesleri,havucu,baklayi,buyukce bir tencerede 10 dk kaynatin.Domteleri,kuru fasulyeyi ve makarnayi ekleyin.uzerini kapatmadan,12 dk daha pisirmeye devam edin.

Ocaktan alip,pesto sosunu katin ve sicakken servis yapin.Bu arada,corba cok yagli gozukuyor fotografta,o yag pesto sosumdan kaynaklaniyor,ilk acildiginda,ust kisminda oyle guzel bir yag birikimi var ki,insanin ekmegi banip yiyesi geliyor:)

Not:Su tarifte,ki kendisi oldukca Fransiz gozukuyor,corba adini verdigi sostan aliyor,Pistou sos.Icinde feslegen,permesan peyniri,tuz,karabiber,sarimsak var,icinde fistik olsaymis,Pesto sosu olucakmis,sanirim bu benzerlikten dolayi,ikisi de tariflerde secenek olarak sunulmus.

Afiyetle yiyin,sevgiyle paylasin diyorum.Keyifle gecsin haftasonunuz.



2 comments:

  1. İstanbul buz kesiyor resmen
    ama yakın baharın gelmesi
    çok arıyacağız bu günleri yazın bunaltan sıcağında


    eline sağlık olsun

    ReplyDelete
  2. isinsin artik her yer degil mi.Sevgiler

    ReplyDelete