06 January, 2019

Pazarlari pek severim #1


Mutlu Pazarlar olmustur umarim dostlar.

Yas aldikca Pazar gunlerine karsi askim da buyudu sanki,cocukken o Pazar sakinligini sIkIcI,uzun,cekilmez bulurdum cogu zaman nedense,hos babam sagolsun cogu Pazar'imizi aktivitesiz,gezisiz gecirtmezdi.Simdilerde Pazar gunleri cok kiymetli ve dopdolu benim icin.Barindirdigi o sakinligi ayri seviyorum.

Mesela bu sabah evde ilk uyanan bendim,kahvemi yaptim koltuga kuruldum,biraz kitap okudum.Dylan uzerimde mirliyordu.Sonra Fred Bey uyandilar,hazirlandik 4o dk yuruyuse gittik.Hava soguk,sokaklar sakindi,belli ki cogu hala yataktaydi.

Yuruyus sonrasi mutfak penceresi onunde biraz misir gevregi atistirdim bahceye bakarken,cantami ve matimi hazirladim,ikinci kahvemi yanima aldim ve yine o sakin sokaklara attim kendimi,otobuse dogru.

Iyi bir yoga dersi gecirdik,hocamiz bayagi acti nefesimizi,dunku ders sanki  daha kolaydi.Zaten duzgun nefes almakta zorlanan bir insanim ben,nefeslerim hep sigdir sanki.

Iyi bir kahvalti sonrasi sicacik bir banyo ve ev islerinden aklima takilmis olanlara bir ✅,utu yaparken podcast dinleme derken aksamin 6'si oldu bile.

Yilin her haftasonu bu sekilde hem dinlendirici,hem uretken gecerse benden daha mutlusu olamaz acikcasi.


Bunun disinda cok severek izledigim bu programdan da bahsetmeden gecemeyecegim.Gecen gun DOO'in blogunda yorumunu okuyunca izlemeden edemedim.Daha once kitaplarindan duydugum Marie,pek sevdigim IG'cinin yorumundan sonra pek ilgimi cekmemisti acikcasi taa ki DOO bahsedene kadar.Malum yeni yil,yeni kararlar donemi,herkes bir derleme,toplama,azalma halinde olmak istiyor gelen yilda.O yuzden bu  sovu izlemek icin iyi secilmis bir donem netflix'de.

Simdilik 2 bolum kaldi izleyecegim,bu aksam onlari da bitirmeyi dusunuyorum.

Marie girdigi evleri once selamliyor,ki bu kisim beni pek duygulandirdi her seferinde.Yukarida fotografta gordugunuz evde ben soka girdim resmen ve gercekten kendime cok gelen ya da geldigini sandigim esyalarimin aslinda hic de fazla ya da gereksiz olmadigini gordum.Minimalist degilim,asla olamam ama ruhumuza iyi gelmeyen seyleri saklamanin bir manasini goremiyorum.Anneme benzemisim bu konuda,cok iyi veririm,bagislarim.kalbimde bittiyse yepyeni olsun ne evimde ne ruhumda tutarim.Ama bu guzelim insanlar her bolumde nerdeyse beni soke etti.Nasil bu kadar salarsiniz kendinizi arkadas? Hic mi ev toplamak,duzenlemek nedir annenizden,okulunuzdan ogrenmediniz? Ya o evlerin,ciftlerin iliskilerine ettigi? Wawwwwwwwwwwww demeden edemedim!

Neyse kinamiyorum asla ama ne kadar soke oldugumu anlatmadan edemedim.Marie ise dunya tatlisi,hele eve girdiginde insanlari selamlarken cikardigi sesler😆😆  Japon oyuncak bebeklerine benziyor,hele kizi....Tam yemelik.Marie'yi,felsefesini sevdim acikcasi.Sonucta demek ki dunyanin boyle bir kadina ihtiyaci varmis ki bu kadar basarili oldu okyanusun diger tarafinda.Herkesin annesi bir Ayse Hanim degil tabii taa ortaokul siralarinda ogretsin ev cevirmeyi,toplamayi, cocuk bakmayi kizina.Velhasil evinizi toplamak,fazlaliklardan kurtulmak istiyorsaniz ilham almak icin bu programi izleyebilirsiniz.






Ogluslarimin her gunu Pazar gunu tadinda masallah,hele o patilerin birbirine kenetlenmesi.

Hepimize Pazar sakinliginde,huzurunda ask dolu,verimli bir hafta diliyorum dostlar.sevgiyle kalin.💓

8 comments:

  1. Hafta sonu gelince bende minnoş kedimiz gibi uyuyorum akşam hemende oluyor

    ReplyDelete
  2. Bu programı ben de çok seviyorum ve evet bu yaşlı çift bana da "yok yaa o ne eşyam var ki benim" dedirtti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) gercekten yok bizim esyamiz bence,o kadar seyi saklama bence normal degil :D

      Delete
  3. Sevgili ÇS, Marie Kondo yorumunuz beni mutlu etti.

    Tanıtım yorum yazım vesilesiyle izlediğiniz bölümler sonrası Konmari yöntemini benimseyen bir kişi daha çoğaldı. Bloğunuzun takipçileri sayesinde daha da artacaktır. Bağışlayan ve paylaşan tarafınız daha önceden varMmış, fakat programdaki diğer örnekleri gördükten sonra düzen, sadeleşme ve yüklerden kurtulma tüm izleyenlere iyi gelecek. Selamlama kısmı en duygusal kısmı, etkilenmemek elde değil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle cok iyi geldi.Hele o katlama ile cekmecelerde acilan yer:)

      Delete
  4. Ah ben onların pembik patilerini seveyim <3
    Program ilgimi çekti, bakacağım ilk fırsatta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ay evet super Ezgi,insan bir gaza,sevke geliyor ki sorma...Iki gundur kendimi annem kadar duzenli ve temiz hissediyorum;)

      Delete