10 March, 2013

Kirmizi sarap ile pismis makarna


Su fani dunyada icmeyi en sevdigim seylerden biridir kirmizi sarap ve de bunca senedir takip ediyorsaniz en sevdigim yemek de makarnadir,kendisine mektubum bile vardir.

Bu ikisini bir arada bir tarifte gorunce birkac hafta once denemeden edemedim ve resmen heyecan yaptim.Bazi tariflerin boyle bir etkisi var uzerimde nedense.Bu tarifle de bu aralar en cok sevdigim blogda karsilastim.www.abeautifulmess.com kendisi.Tarif degil aslinda,Emma bir gazetede okumus,makarnanin da risotto gibi sarap ile pisebilicegini ve de hemen denemeye girismis.Iyiki de denemis,iyiki de paylasmis.En sevdigim makarnalarimdan biri oldu,hele verdigi renge bayildim.



Bende tarif vermeyip,anlatacagim Emma gibi.

Makarnayi once 5 dk sicak suda kaynatin,sonra geri kalan pisirme suresini kirmizi sarap icinde tamamlayin.Kirmizi sarap azalicak kaynadikca,ama bitmiycek merak etmeyin(ben kullandigim siseden yarim bardak kendime ayirdim icmek uzere,geri kalaninda kaynattim makarnayi).Ben kalan sarabi sakladim,en yakin zamanda yeniden pisiririm diye.Kiyamadim atmaya,sarap da sahane olmasa da icilebilir cinstendi,Tunus'dan.

Diger tarafta,kirmizi biberleri,kirmizi sogani,bir kac dis sarimsagi zeytinyaginda soteleyin.Bu sosun bir kismini ayirin,eger benim gibi beyazpeynir sevmeyen biri ile paylasicaksaniz.Ayirdiginiz karisima karidesleri ekleyin ve beraber soyle bir cevirin,karidesler hemen pisiyor zaten,cok piserse lastik gibi sert olabiliyor. Ben biraz da albiber ekledim karidesler renklensin diye.

Yukaridaki fotograf karidesli hali,diger kalan karidesler oylece ortadan yendi.Deniz urunsuz bir yasam eksik yasamdir benim icin:)



Ayirdigimiz yariyi da diger tabak ustune dokup,uzerine beyaz peynir ufalayip,zeytin ile simartiyoruz.

Beyaz peynir ve zeytin uyumunu bi arada,benim kadar cok seven biri var mi bilemiyorum.Bu muhtesem ikili ister taze ekmekli sandvicle,ister makarna ustunde harika bir uyum sergiliyorlar kanimca.


Bu kadar basit,sahane bir solen hazirlamak.

En yakin zamanda birilerinin evime gelmesini ve bu tarifi onlarla da paylasmayi cok istiyorum.Ama ondan once,yarin kendime yapacagim,pazartesi aksami odulu olaraktan.

Hepinize super bir hafta diliyorum.Sevgi ve pozitifliklerle kalin.

Bizim buralarda soguklar geri geldi,aci soguklar.Bir an once bahara kavusmak icin can atiyoruz.

8 comments:

  1. offf harika gorunuyor,spagetti del mar ,vazgecilmezimdir benim ama bunu bide bu tarifle yapayim :))ama biseyi anlamadim ben ,makarnalari 5,dk,sonra sudan tamen cikarip sarap icindemi kaynaticaz ,yoksa suya sarapmi ilave ediyoruz:)) bi acikla ne olur,hemen yapicam bunu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tijenc'cim spagetti del mar ne?deniz urunlu mu? marineden uydurdum birden:)

      Simdi ilk yaptigimda,aynen ilk once suda 5 dk hasladim,suzdum,o suyu tabii ki attim,geri kalan pisirme suresini de sarap icinde tamamladim,hani bir 10 dk kadar,(ben biraz pismis seviyorum),sonra da suzdugumde kalan kirmizi sarabi buzdolabinda kavanozda sakladim ve dun aksam yeniden kullandim.Bu sefer sarap daha az oldugu icin,icine su da katip,tamamen 15 dk bu karisimda(sulu-sarapli) pisirdim,hic fark yaratmadi. super oldu,ve sanirim bu sekilde cekme makarna da yapsam sahane olur gibime geliyor,beyaz sarapla,bir nevi risotto pisirir gibi...optum.

      not:burgeri unutmadim,sana ithafen tarifle yazacagim bir gun,icime sinen bir sekilde.

      Delete
    2. ilgin icin saol sibel,evet deniz urunlu spagetti,bak senin bu tarif acayip yakisir buna:))(tarifden tarif cikardim iyimi)aklina gelen tum deniz urunlerinden balik suyuyla hazirladigimiz sos yapiyoruz.simdi bu tarifle yapilan bi spagetti ustune cok guzel olur :))

      p.s.burgeri bekliyorum,cok naziksin

      Delete
    3. Tijen'cim eminim cok severim,senelerdir pescateryan olan ben,denizden ciksa babasini yiyebilcek cinstenim.siyah sipagettiden yapmistim,beyaz soslu,karidesli,cok guzel olmustu oyle de.senin asortik isimlini de arastirip,deneyecegim kesinlikle.

      Delete
  2. tadı nasıl peki, şarap tadında mı oluyor?
    bende deneyeyim bunu, çok merak ettim.
    buarada blogun cok guzel izlemeye alacağım =)
    banada beklerim mutlaka :)

    ReplyDelete
  3. Hosgeldin R.gatherer,evet biraz sarap tadi var AMA asiri degil,sevmeyeni bile rahatsiz etmedi,sevgiler

    ReplyDelete