18 February, 2014

Kadinlar cay poseti gibidir....



Ne kadar guclu olduklarini sicak suya koyulana kadar bilemezsiniz. diyor kitabin acilis sayfasi.

Kitabin "Kabil'in kucuk kahve dukkani" Yazari ilk kez okudugum Deborah Rodriguez.Deborah 2002'de Amerikayi Afganistan icin terk etmis ve Kabil Guzellik Okul'unu acmis.Kitapta adi gecen kafenin de sahiplerindenmis diyor kitabin sonundaki roportaj.Dolayisi ile bu kitap Deb'nin Afganistan gunlerinden esinlenilerek yazilmis.

Kitabi uzun zamandir izliyordum,gecen ay kendimi odullendirmek icin aldim.Ilk vuruldugum tabii ki adi idi,ne de olsa benimde kafe hayallerim vardi,merak ettim Kabil'de hayal gucu de olsa nasil olur diye.

Oluyormus.Zaten masalimsi birseyler okumaya ihtiyacim vardi cok iyi geldi.

Kitap, kafenin sahibi Sunny ve orda edindigi farkli backroundlardan,islerden olan arkadaslari ile basindan gecenleri anlatiyor.Ana karakterler tabii ki 5 kadin,Sunny ile birlikte.

Afganistan'da,Taliban doneminde kadin olmanin zorluklari,kadinlara yapilan kotu muameleler,yasadiklari haksiz acilar anlatiliyor ve tabii ki bu cirkinliklere ragmen olusan mucizeler,dostluk,ask.

Iyi geldi bu kitap bana,Malalai Joya'yi ogrenmek icin bile okumaya degerdi.

Meave Binchy,Bebbie Mocamber okumayi severseniz,o tarz bir kitap.Fazlasi cok okuyunca bayan,sonunu en basindan neredeyse bildiginiz,ama ara ara okununca masal dinlemissiniz keyfi yaratan bir kitap.Cok cabuk bitebilirdi ama aile ile olmak sayfalardan daha onemliydi:)


#hadibakalim2014te41kitap mucadelemde 3.kitap kendisi.


Ne kadar harika oldugunuzu unutmadiginiz gunler diliyorum,hersey ile basa cikabiliriz ask ve saglik olduktan sonra:)

No comments:

Post a Comment