17 February, 2014

Karnıbahar çorbası



Hosgeldiniz:)

Serin gunlere yakisan bu tarifi ilk kez denedim ben.Lewishan Pazarindan aldigim karnibaharlari her zamanki gibi firinda yapmaya gonlum razi olmadi,hem Serap'cimin aldigi kaseleri kullanmak da bahanemdi:) Bu miniklerle buyuk ask yasiyorum ki hergun corba icebilirim ya da firina birseyler verebilirim ama tembellik izin vermiyor ki.Ya da kopekli yasam diyelim.Kopekli yasama alismaya calisirken yorulmuyorum diyemem acikcasi.Kendime istedigim rutini henuz kuramadim sanki,hala saliniyorum birseyleri duzenli yapmaya calisirken.Bir ara kendime haftalik program ve menu bile hazirlayip dolaba yapistirmayi  bile dusundum:)


malzemeler:

  • 1 ymk kasigi tereyagi,isterseniz servis yaparken ustune de koymak uzere fazladan
  • 1 iri sekilde dogranmis sogan
  • yrm tatli kasigi tuz
  • 2 dis sarimsak 
  • 1 top karnibahar
  • 2 fincan su ya da sebze/tavuk suyu
  • ceyrek tatli kasigi beyaz karabiber(ben kullanmadim)
  • ceyrek tatli kasigi rendelenmis ya da toz muskat
  • 1-2 fincan sut
  • uzerine serpmek icin kiyilmis maydanoz



Kullandiginiz sut miktarina corbada sevdiginiz katiliga gore siz karar verin diyor tarif.


tencerede sogani ve tuzu  yumusayana kadar tereyagi ile kavurun,sarmisagi ekleyin.Karnibahari ekleyin,3 dk kadar birbirine yedirerek karistirin ve sebze suyunuzu katin.Kaynamaya getirin,10 dk kadar karnibahar yumusayana kadar orta ateste birakin.

Corbayi blenderdan gecirin.Muskati ve biberi katin.Sutu de ekleyip yeniden ocak ustune koyun,isinana kadar kaynatin.

Bu asamada tadina baktigimda corba bana biraz sade geldi acikcasi.Fazladan tat katsin diye diger okudugum tariflerden de esinlenerek,aci biber,biraz kori tozu kattim.Hatta bir posiyonuna da rendelenmis cheddar peyniri ekledim.Tamamen sizin damak tadiniza kalmis.Ben sade yemekleri sevemiyorum.Bir tutam degil bolca baharat yemegi daha guzel kiliyor bence.

Bu tarifi de localfoods.about.com'dan bulmusum.Hos sonucta okuduklarimi birlestirmis kendi capimda bir corba denemisim:) Delia bunun icine patates,iki sap kereviz ve 1 iri pirasa da eklemis.Roquefort peyniri de eklemis,creme freiche de.Istediginiz peyniri ekleyebilirsiniz diyor.

Velhasil corba yaparken koca kazanda iyilik iksiri pisiren bir cadiya donustugunuzu hissediyorsaniz,siz kendiniz bilirsiniz iksirinizin tarifini degil mi.

Ben bu tarifle yine yeniden ogrendim ki,istedigimiz,elimizin altinda ne varsa katip karistirip midemizi ve kalbimizi isitabiliyoruz,hele ki yaninda mis gibi taze ekmek varsa,solene donusmez mi herhangi bir corba.

Harika gunler diliyorum,hani cok ac olup da doydugumuzda hissettigimiz bir duygu vardir ya,sukur ve dua ile karisik,suratimiz gevser,belki gulumseriz,oyle gecsin iste gunleriniz.


No comments:

Post a Comment