22 January, 2015

Mermer Kek



Bu hafta sağlıklı beslenip,az kaloriler tüket meye kararlıydım,malum çalışmıyorum,daha kolay olacaktı.Şahane başladım,öğlene dek sürdü.Yapmam gereken herşeyi biliyorum aslında,sadece belki şimdilik yeterince kararlı değilim,belki rahatsız değilim tombul halimden.

Bir de söz verdim,her hafta yeni birşey deniycem diye;) Sanki burda daha önce hiç mermer kek yayınlanmamış gibi.


Sevdiğiniz birisi ayyyy canım da nasıl kek istiyor şöyle yumuşak,ev-aşk yapımı deyince daha cümle tamamlanmadan zaten ben kekin hamurunu çiğ çiğ yediğimi,piştikten sonra yoğurda kattığımı hayal edip,bir gün geç de olsa mutfağa giriyorum;) Geç olsun,temiz olsun.


Sabah yürüyüşü sonrası bulduğum tarifi biraz değiştirerek deniyorum.Ben kahverengi şeker,tam buğday unu,fıstık yerine badem,bir avuç da ezilmiş ameretto bisküvisi katıyorum.O yüzdendir benim mermer desenim pek belirgin değil,koyu renk malzemeler.

Yeliz'le sabah kahvesi için buluşacağız,geç kalıcam kek soğumıyacak kek diyorum.Olsun,sen getir ben sıcak sıcak da yerim diyor.Halbuki hiç taşıyasım yoktu keki,sıcakken dilimleyesim.Ama hamile arkadaşıma nasıl getiremem derim,ayıp!Pişer pişmez kalıbından çıkartıyorum-teşekkürler fırın kağıdı- sarıp sarmalayıp koca keki alışveriş çantama koyup çıkıyorum.

Tam zamanında yetişiyorum,yarısından fazlası eski patronum ve arkadaşlarıma,4 dilim bize.Yeter de artar bile.Mutlu etmenin,paylaşmanın keyfi,siliyor kalorileri(kalbimde en azından).

Eve gelince,ütü öncesi lady grey yanına yarım dilim,yarım dilimde yoğurt üstüne.Mest bir ben.

Tarif,www.elele.com.tr'den.Mutfak Atölyesi,Pelin Akın diye aratırsanız,karşınızda,mis bir kek.

Bu sene deneyeceğim 54 tarif hedefim.Türkçe kaynakları bu şekilde paylaşmak istiyorum,tarifi tekrar yazana dek.İnsanların emeklerine saygım çok,çünkü bana da bu şekilde davranılmasını istiyorum.Bir blog kolay yazılmıyor.

Hepınize kek kokulu bir akşam diliyorum,FUF'da görüşürüz,sabahın köründe;)

No comments:

Post a Comment