24 January, 2021

Pazar'lari Pek severim #39- Sosyal medya orucu-inziva

💓


Merhaba Dostlar!

Evet biraz erken de olsa internet,sosyal medya orucumu,inzivami yarida kesiyorum,cunku paylasmak icin yarini bekleyemeyecegim!!!! Aslinda blog yazmak orucu bozmak demek degil kalbimce,cunku yeri bambaska.Hem telefon hala ucus modunda.Az once fotograflari yuklerken ucus modundan cikarmak zorunda kaldim hos,yukler yuklemez de yine kapattim.O arada hemen firsati degerlendirmis ve mesaj kutuma dusmus mesajlari gormemezlikten geldim tabii ki.Telefonumun belirli bir saate kadar kapali olacagini bilen sahis neden oglen vakti mesaj atmis acaba? Zaten bu aksam acmaya karar verdigim telefonumu yarin sabah ise gitmeden acmaya karar vermistim,cunku calisma saatim degisti.




Orjinalinde tamamen inziva yapacaktim aslinda,tamamen sessizlik hani muzik-tv acmayayim demistim.Dun ogleden sonraya kadar hic bir muzik acmadim.

Sabah kalkar kalkmaz uzun bir yuyuyuse ciktim,sansima hava da berrakti.Ne zamandir gitmedigim Beckenham Place Park'a gittim,agaclarin icine dogru daldim.Tabii gec kalktigim icin yuruyusum de 10:30 civarlarinda basladi.Ortalik  bayagi kalabalikti,herkes bu firsati degerlendirmek icin cikmisti disarilara.Bir kac kisiyi maskeli gormesem,adeta eski gunlerdeki gibi diyecegim.Coluk cocuk kayniyordu ortalik ben tabii ki erken kalkmadigim icin kendime soylenirken buldum kendimi bir ara.Sonra dedim Sibel,sacmalama hersey olmasi gerektigi gibi ilerliyor.


Eve geldim,yine biraz kitap okumaya devam ettim.Hatta kitabi bitirip dun aksam 2 kitaba ayni anda basladim.Temizlik yapsam mi yapmasam mi diye dusundum durdum.Kendimi mesgul tutmak icin mayami besledim,fazla mayadan uydurmasyon pogaca yaptim,son anda icine cheddar peyniri katmaya karar verdim.


Kafam gidip gelen dusuncelerle dolu oldugundan ve de kendimi surekli mesgul tutmaya calistigimdan aslinda sessizlik beni baymadi diyebilirim.Zaten ne kadar sessiz olabilirim ki sehir icinde, camasir makinesi,mirlayan kedi,islak mama diye sizlayan kedi,disaridan gelen sesler derken temizlik yapmaya karar verdim ve bu seslere bir de elektrikli supurge eklendi. Toz alirken,Alexa dedim koy jazz muzigini!!!!(Ben anacigimin karninda da jazz dinlerdim😆) Tahmin edin ilk calan sarki ne? Nat King Cole'dan Love.Bu sarkiyi ne kadar sevdigimi daha once belirtmis hatta linkini de vermistim.Bu sefer ruhunuz senlensin diye Italyanca versiyonuna linki veriyorum . Ikinci sarki ise Its a new dawn its a new day biricigim Nina'dan. Ahhh dedim Alexa,isaret mi veriyosun sen? Iyi de hissediyorum saka maka,cuk diye oturdu ruh halime sarkilar. Iyiyim,umutluyum,pozitifim.Her sey mumkun.Her sey olabilir,neden olmasin? Hayat herseye ragmen guzel.


Muzik oyle uzun sure arka planda caldi durdu,ben temizligimi yaptim.Bir baktim mayam kabarmis,iki katina cikmis.Hadi dedim kalk,bugunun isini yarina birakma ve boylece aksamin 9'unda ekmegimi yapmaya koyuldum.Eeee tabii katlama aralarinda bir sey yapmak lazim.Kitap okumaktan sismisim....(Bu arada dusunmemek,hissetmemek icin sanki elimden geleni yapiyor gibiyim).Hadi dedim ac Netflix'i bul Serap'in tavsiye ettigi belgeseli.O da zaten bu orucla alakali.Social Dilemma.Sosyal medyaya olan bagimliligimiz ve bizi nasil da kullandiklari.Bir bucuk saat,3 esneme katlama derken saat 11'de ekmegi buzdolabina koydum ve ben de yataga gittim.

kayisi kakao,tahin,uzerine serpilmis findik,kaju


Ruyamda Sue'nun viruslu oldugunu ve ona yakin olmus olan herkesin izole olmasi gerektigini ve benim de bu insanlar icinde oldugumu,dolayisi ile ise gitmeyecegimi goruyordum.Evet Sue'nun kendini iyi hissetmedigi,test yaptirdigi sonucunu bekledigi dogru ama ben sonuc geldi mi henuz bilmiyorum,cunku telefonum acik degil hala.Yarin sabaha supriz olabilir.Bir tarafim keske izole olsam ama Sue hasta olmasa diyor,diger tarafim evde olursan kafayi iyice yersin Sibel diyor.Velhasil hep birlikte yarin ogrenecegiz,sabir bir erdemdir diyorum ve yarin sabaha kadar acmiyorum telefonu.

Neyse disari bakar bakmaz kiragini gorunce icimde her zamanki cosku.Kalk giyin Sibel.kahveni yururken icersin! diyerek hazirlandim ciktim,parkimda iki tur,mis gibi.Pazar sabahi sakin,zaten 7:30'da Dylan'in soylenmelerine uyanmisim,bu sabah erkenciyim.


Robin'ler,sincaplar onume dizildiler defalarca bugun,adeta show yaparcasina.Aslinda show yapmiyorlar bence, bana seninleyiz diyorlar. Sonra coop'a gittim islak mama ve tuvalet kagidi almaya.Kasaya gittigimde duydugum sarki beni kalbimden vurdu ve gozlerimden akan yaslara engel olamadim.Sibel dedim,boyle anlar olacak ve hepsi gececek cunku her sey gecer! 

Enfes olmus uydurmasyon pogacalarim!

Sonra serdim matimi,yaptim yogami yavas yavas ve meditasyona gectim.Meditasyon bittiginde,boynumu yana ceviririm ben sagima dogru,gozlerimi oyle acarim.Ve gozlerimi actigimda ne goreyim,lapa lapa kar yagiyor...Nasil guzel,nasil zarif,sakin.Olmak istedigim gibi.Sen misin kiragina bu kadar sevinen,al sana kar hem de en guzelinden diyor sanki Yaradan.Mis gibi beyazlatti ortaligi kisa zamanda,iyice sessizlesti sanki etraf ki su an da o sakinlik hakim ve benim duydugum tek ses laptopun tus sesi ve isiticinin sesi.Adonis yanimda,Dylan da sallanan koltukta.Bu anlar icin yasiyorum! Daha sabah bize hala kar yagmadi diye dusunmuyormuydum ben?


 Ekmek de pisti tabii ki,tadina henuz bakilmadi ama illa ki kara nazir bir fotografi olmaliydi gunun anlam ve onemine ithafen!

Neden boyle bir haftasonu gecirmek istedim? Cunku sanki hersey ve herkes,Fred de dahil ustume geliyor gibiydi.Telefonun whatsapp'i,Teams'i susmuyordu,surekli okunmasi gereken bildiri,bilgi vs vardi ve okumasam bile bunlari gormek bana yuk oluyordu.Elim en ufakcik sey icin telefona gidiyordu, ac bak bu kelimeyi ne demek, hesabinda ne kadar kalmis,kredi karti borcun ne kadar azalmis,istekiler ne diyor,ne olmus vs derken telefon kullanimim her hafta saat olarak daha da artmisti.SIKILMISTIM ve bundan daha baska bir degisiklik yapacak gucum yoktu.Cuma aksami ofiste telefonu kapatana kadar akla karayi sectim,ya birine bir sey olursa,ya is yerinde bana acil ihtiyaclari olursa,ya babama bir sey olursa dusunceleri kafamda gitti geldi ama guven dedim Sibel,su an ihtiyacin olan bu ve bunu yapmalisin,olanin-olacak olanin onune gecemezsin!

Basim goge ermedi bu oructa ama sanki biraz da olsa dinlendim.Sigara icmedim,alkol almadim.Fred'siz de yuruyuse eskiden oldugu gibi gidebilecegimi kendime hatirlattim.Amacim aslinda bagimliliklarimdan,aliskanliklarimdan biraz da olsa kurtulabilmek.Yanlizken bunu cok iyi yapiyorum da,baska etkiler altinda kalmayacak kadar irade gucu istiyorum her konuda.Dagda Evliya olmak kolaydir,maksat bunu iste-evde stres altindayken de yapabilmek.O seviyeye gelebilmek icin de daha yolum var,degisim cok sancili,cok agrili.Kabul etmek can yakiyor! Saglik olsun insan hersey ile basa cikiyor.

Hepinize kendinizi sevdiginiz,kendinize iyi bakabildiginiz,sevdiginiz seylerle dolu bir hafta diliyorum.

Evet tabii ki Instagram'i ozledim ama bundan boyle herseye oldugu gibi ona da mesafeliyim.Zaten paylasmalarim limitli de,sIk sIk her paylasima bakmaya calismak,o ekrani surekli kaydirmak yok mu,iste o beni cildirtiyor! Yoksa hep dedigim gibi IG benim icin en basindan beri ilham veren bir yer.

Haydi kalin sevgiyle,coskuyla.Kolay gecsin gelen hafta💓💓💓

Kasaydayken duydugum sarki ne mi? Tik Tik! 

2 comments:

  1. Ben de kendimce sınırlar koyuyorum bu ekran hayatına. Her zaman yaptığım geceden kapattığım
    telefonumu açıp mesajlara bakmak ve yeniden kapatmak. çok önemli bir şey varsa
    arayan bulur diyorum. her dakika telefon elinde biri değilim çünkü. sonrasında da evde ki
    işlerimi yapıyorum, vakit olursa mutlaka yürüyüş, örgü, kitap, hobiler derken akşam oluyor zaten. gece de en fazla 1 ya da 2 saat instagrama bakmayı seviyorum. sonrasında bir dizi ya da film. gece 12 ye doğru yatmaya özen gösteriyorum. internet dünyası uçsuz bucaksız, çok da
    yararlı videolar, yazılar vb. var. ama devamlı okumak ekrandan migrenimi azdırıyor.
    her şeye yetişemiyorsun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benimde genelde boyle ama sanirim IG'de harcadigim zaman daha cok.Herseye yetismek de istemiyorum Buket,insanin ruhu sisiyor resmen.Iyi haftalar canim.kolay gecsin.

      Delete