11 August, 2019

Pazar'lari pek severim #16


Mutlu Pazar'lar.Hayirli Bayramlar dostlar.

Sabah 6:30'da kalktim,iyi uyumus,dinlenmis olarak.Kahve sonrasi Fred'i yuruyuse cikardim.Hava gayet serindi.Eylul mujdecisi Agustos,Eylul havasini simdiden getirmis bile,ne mutlu.Artik ceketsiz,hirkasiz cikmak bana uymuyor.Sabah kot ceketimle bile usudum acikcasi ama olsun,parlak ve gunesliydi  sanki hava tertemizdi.Ruzgar,dunden beri delice esen ruzgar denizden gelip icimi de ferahlatiyor,bir yandan hem azicik saclarimi hem de ruhumu oksuyordu.


Yoga'ya gitmeden once kendime kahveli,muzlu,cilekli badem sutlu bir smoothie yaptim.Kahvemi bitiremezsem dolapta tutuyorum belki soguk kahve yaparim ya da smoothime eklerim diye.Hos artik soguk kahve havasi da gecti.Sutun kahveye karismasini cok seviyorum.O mermerlesme beni mest ediyor sirf bu yuzden sutlu kahve icmeye baslayasim geliyor arada.

Sabah Ig'de gezinirken cok sevdigim hesaplardan biri olan @yoga_girl'un paylasimi cok etkiledi beni.Herseyi mukemmel gorunen bir kadinin bile dunden beri hic bir degisme olmayan hayatinda bu sabah kalktigindaki ruh halindeki degisim cok enteresan.Sana bile oluyorsa Rachel dedim,Sibel ne yapsin?! Kadin olmanin ,insan olmanin vazgecilmez halleri bunlar.Dun sahip oldugumuz her sey ile mutlu olurken,kendimizle gurur duyarken hic bir degisiklik olmadan bir sabah kalkip da kendinden supheye dusmek,guvenin sarsilmasi,kendine inanmamak nasil mumkun oluyor.Zihin bize neler yapmaya calisiyor? Sonra bu durumdan nasil kurtuldugunu da yazmis,15 adet gunese selam sonrasinda kendini daha iyi hissetmis.Rachel gibi beni de hareket kurtariyor en kotu ruh hallerimden.Evren her daim hareket halindeyken,icimizde bir evren varken durmak bana yaramiyor.


Salona yuruyerek gittim yine,yuruyusumde biricik Christine ile karsilastim.Hani su her zaman parka rujlu,hafif makyajli gelip beni pijamali gorunce tanimamazliktan gelecegini soyleyen canim Christine'im.75 yasindaki biricik arkadasim.Yine hayattan,sagliktan konustuk,birbirimizi guncelledik,ben ogluslari oksadim ve yoluma devam ettim kulagimda en sevdigim sarkilarla.


Parktan gecerken yine cok sevdigim tatli insan manzaralari.Aileler,cocuklar,bisikletliler,kopekliler.Arada burnuma gelen lavanta kokusu.Yol verince tesekkur edip gulumseyen insanlar.Bu gun havada sanki ayri bir huzur,yumusak bir hareket vardi.Pazar'a yakisan bir sakinlik,hafiflik.Belki de ben oyle hissettigim icin bana oyle geldi.



Cok sevdigim agaclardan Rowan Tree,uvez agaci meyvelerini dokmeye baslamis kaldirimlara.Rengini cok seviyorum tahmin edersiniz. Gozume takilinca fotografini cekmeden edemedim.Tabiat goresel solen degil de ne?


Bugun Anna'nin derste nelerden bahsettigini atlamisim.Baskalarina gosterdigimiz inceligi,anlayisi kendimize gosteriyor muyuz?Kendimize onlara davrandigimiz kadar tatli dilli,kibar davraniyor muyuz?Davranmaliyiz cunku kendimize iyi davrandikca baskalarina da daha iyi davraniriz.Arada kendimize sarilalim,sirtimizi oksayalim.Neler yaptigimizi,becerdigimizi,nelerle basa ciktigimizi unutmayalim,her sey kendini sevmekle basliyor gercekten.Anna'yi seviyorum.Her hafta bana cok iyi geliyor.Sinifta da cesit cesit kadin olmaktan,onlari izlemekten (bugun 1 erkek vardi aramizda) mutluluk duyuyorum.Tam cikarken ilk yoga hocamla karsilastim,9 yil oncesinden.Ne kadar degismissin dedi.Evet dedim saclarim kisa ve dogal halinde belki ondan.Nedense kendimle ilgili en buyuk degisiklik sanki saclarimmis gibi geliyor halbuki 6 ay onceki Sibel olmadigimi cok iyi biliyorum.Saclarima yapilan iltifatlari seviyorum,dogalligi seven takdir eden insanlari seviyorum,renk renk esarplarimi cok ama cok seviyorum.


Eve geldikten sonra kendime 3 renkli,tricolore dedigimiz bagetlerden yaptim.Feslegen.ispanak,domates,mozarella,altina da pesto surdum.Yanina ise cok sevdigim Ciderlardan iciyorum.Rekorderlig'in carkifelek meyvelisi bu yaz favorim,kesinlikle tavsiye ederim.

Biraz kitap okuyup,bulasik makinesini bosaltacagim.Sonra kendime okkali bir mis turk kahvesi yaparim.Aksamdan kalma hint yemegi yiyecegiz bu aksam.Hint mutfagina tutkunum Italyan-Turk mutfagi kadar.

He bir de bu hafta neler yapmak istedigime dair kendime bir liste cikartayim,✅ attikca mutlu olayim!

Sevgiyle kalin,bereketli mutlu,huzurlu bir hafta dilerim💓

6 comments:

  1. Hafif beslenme en güzelii , yoganın bana en büyük hediyesi, zihnimin sakinleşmesi .. keyifli yazınız için elinize sağlık

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesinlikle:) ama ben hafif besleniyorum diyemeyecgim:(

      Delete
  2. sibelcim merhaba,
    bayramın 2.günündeyiz biz burada malum.dün kurban kesimi,gerçekten ihtiyacı
    olanları bulup dağıtımı derken gün geçti. 3 gündür de gribim. elim kolum kalkmıyordu, dün gece
    de yoğun baş ağrlarım başladı. bilmiyorum bu tatil çokta mutlu değilim. uzun
    zamandır blogta okumuyordum bugün başladım azar azar. yazdıklarını
    yaşayan emin ol bir çok insan var, yaşayıp gidiyoruz işte. bir yazı okumakla
    da moral buluyor insan. böyle de uçlardayız
    ailenden uzakta bir bayram günü zordur, ama yine de bayramını kutlarım
    canım, kocaman öpücükler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selam canim.COK GECMIS OLSUN,yorulunca geliyor bu hastaliklar Buket.iyi ki bir yazi ile bile toparlaniyoruz,ya bunu beceremeseydik.Opuyorum xxx

      Delete
  3. size bir mim attım, uğrarsanız sevinirim :)

    ReplyDelete