18 August, 2019

Sibel tatilde-2019 Yaz 1.Bolum

Ayvalik Kedisi

Selam Dostlar.Neredeyse 2 aydir erteledigim yaz tatili serime basliyorum.

Genelde her yazimi sicagi sicagina yazmaya calisirim heyecanimi kacirmamak uzere ama bu sefer beceremedim nedense.Cunku tatil sonrasi duygusal haller beni fazla gerdi,Bir de ipin ucu kacinca insna nerden baslayacagini da sasiriyor acikcasi.Bundan ogrendigim yazilarini hemen yazmak zorunda degilsin ama paylasmak istedigin notlari en azindan unutma,kaybetme.

Ayvalik'ta valizleri biraktigimiz emanetci kahve,pek sevdim ben burayi

Sene basindan beri bu tatil icin ne kadar heyecanli oldugumu bilirsiniz.Yillar sonra ilk kez yaz tatili yapacagim,gormedigim bir yeri gorecegim ve annem babam ile bas basa olacagim icindi bu heyecan.Ucumuzde cocuklar gibi beklemistik bu tatili.Hele canim annem.

Istanbul Dudullu'dan Pamukkale otobuslerine bindik ve hemen Sarimsakli'da indik.Rahatca bir yolculuktu,molalar guzeldi,ikramlar eskiden oldugu gibiydi.Uzun zamandir otobus yolculugu yapmamistik,iyi bir degisiklik oldu kanimca.


En yakin arkadasimin tavsiyesi ile Sarimsakli'da Ay-tas otelde kaldik.Tam bir aile oteli.Temiz.kumsal sahane.Gurultulu degil,cangir cangir muzikler calmiyor hos arada yan otelden muzik sesleri geliyordu.Gayet buyuk bir tesis.lux degil ama gerekli her sey var.Servis yerinde,calisanlar kibar,yemekler guzel.Sadece yarim pansiyon ama bize yetti zaten gunluk gezi planlarimiz vardi,olmadigi zaman da otelde atistirdik.

Ben bu tatili ETS ile ayarladim,herseyi burdan odedim,kredi kartim yabanci oldugu icin fiyati bilmem kac katina cikarmadilar.Otelden cikista sadece masraflarimizi odemek kalmisti.O yuzden ETS'ye mutesekkirim,benim icin ilk yaptigim telefon gorusmesinden,otele varisa kadar gercekten super bir tecrube.Kesinlikle kendilerini yine tercih ederim.


Annemlere gore daha once Ayvalik'a gitmisiz biz ama ben hatirlamiyorum.Tabii ki boyle sevilen destinasyon icin benim her gune bir planim vardi,gorebildigim kadar gormeliydim.
 Gorulmesi gereken yerlerden birisi Seytan Sofrasi.Arabamiz olmadigi icin biz Sarimsakli merkezden(ki otelden oraya hemen her aksam yuruduk,tezgahlara baktik,cay ictik renkli sandalyeli kafelerde) minubuse bindik.Zaten 10 dakikada neredeyse cikiyor,gunluk tur gibi.Pazarin orda bekliyor minubusler,biz onceden gidip biletlerimizi aldik,sanirim kisi basi 10 TL idi gidis donus.Beklerken pazari gezme (arabamiz olmagina ilk kez o zaman pisman olduk zira o pazarda insanin her seyi alasi geliyor),yine kahve molasi derken tingir mingir yukari cikardi bizi soforumuz ve gun batana kadar zaman verdi.

Seytan Sofrasi


Manzara muhtesem de,o cam teras olayini sevmedim ben pek.Hos sanirim guvenlik icin sartti.


Manzaraya en guzel masada oturduk,insan izledik,cay ictik minnoslarimla.Cesit cesit insan,oyle seviyorum ki onlari izlemeyi,onlardan bir seyler ogrenmeyi,fark etmeyi.

Otelin sahili

Kabak cicegi dolmasi

Tekne turunda annem
 41 yasina iki hafta kala ilk kez annemle yattim ben.Hatta bu tatilde annemin yaninda ilk kez sigara ictim.Annemin yaninda asla icmem diyenlerdendim.lisede beni gizlice paketinden caldigim sigara ile gormustu gecenin bir korunde bir kere.Belki biliyordu,hep bildi ama ben bu tatile kadar asla icmedim yaninda.Hatta kardeslerimi kinardim.Ters gelirdi.Belki sigara icmemek bana o zamanlar cok dokunmuyordu.Kitap paylastik,O okuyor diye ben de okudugu kitaba basladim.O'na yine her zamanki gibi kitap aldim.Gece kalkip,gece kahvesi icmeye ciktik.Dertlestik,gulduk agladik ve ben sanirim 41 yildir ilk defa anneme yakin hissettim.Tabii ki basimin etini yedi.Cok acilma,gozumun onunden ayrilma.Kel yerlerini gunesten koru,kremini surdun mu.Bak sarmisak cok iyiymis sackirana diye diye gecirdik bir tatili.Iste bu sebeplerden bu yazilar bu kadar ertelendi cunku 18 yildir neredeyse ben ilk kez cok zor geri geldim memleketime,cok sevdigim hayatima.


Tabii ki tekne turu da yapilacaklar arasindaydi.Adini hatirlamadigim o kocaman kahverengi olanlara bindik daha once binmek istedigimiz musait olmayinca iki turu bu cirkin teknede topladilar.Cok da ruzgarli bir gundu ve kaptan ruzgardan en az etkilenebilecegimiz sekilde gezdirdi bizi.Durulan 3 koy da muhtesemdi,en sonuncusu Cunda'nin arkasi ve zaten yine Cunda'da son durak.Lokma ve dondurma molasi.Imparator'da yedigim dondurma da lokma da beni cok etkilemedi.Sanirim bazi yerler sadece kuru sovdan pirim yapiyor.Tekne turundan gelenlere ozel fiyat veriyorlar.Ben sadece merak ettigimiz icin orda durduk ve bu sebeple biricik sovmen ile de karsilasmis olduk.


Tekne turundan


Kimi yerlerde telefonun sinyali Yunanistan'a geciyor.Deniz muhtesem.O kadar ozlemisim ki maviyi,o kadar ihtiyacim varmis ki simdi o gunlere geri donunce iyi ki gitmisim diyorum,iyi ki annemle babami tatile goturebilmisim.Yanimiza kar kalan anilar,kalpte sicaklik.

Hepinize super bir hafta diliyorum.Soz veriyorum bu yaziyi bu hafta bitirecegim💓

6 comments:

  1. Beni yıllar önce ailemle yaptığım ayvalık tatiline götürdünüz. Antalya ve Muğla tatil yerlerine göre daha sakindir. Kaz dağları , adaların güzelliği ayrı bir havası vardır :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dahasi geliyor:) Kesinlikle bu bolgeyi daha iyi bilmek isterim:)

      Delete
  2. Ayvalık'ı severim ama kabak çiçeği dolmasını daha çok severim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de ilk kez denedim,yillarca hayalini kurduktan sonra ve cok sevdim:)

      Delete
  3. Selam Ne güzel anne ve baba ile tatil yapmak. Ege'nin mavi suları Ayvalık.Şeytan Sofrası kalabalık değil mi? İnsanlar keşfetmiş.Güzelde beni çok kalabalık yoruyor. Ama manzara müthiş. Temmuz başında Erfelek şelalesindeydim. Günlerden pazaradı yürümeye, yer yok.arabalardan geçilmiyor. Şeleye tırmanmak ne mümkün. İlk on dört yıl önce gitmiştik. Kimseler yoktu. Bir daha pazar günleri gitmeme kararı aldım. Sizin tatiliniz güzel geçmiş.Güzel yerleri hatırlattınız teşekkürler. Keyifli nice tatiller.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biz Haziran'da gittik ve okullar henuz tatil degildi.tAM DA bayram sonrasiydi.Cok kalabaliga ben de gelemiyorum.Tatil gunleri ayni ve sayili olunca ne yazik ki gorulesi yerler hep kalabalik oluyor.

      Delete