18 August, 2020

Iyi gelmez mi deniz havasi?


Selam Dostlar.Umarim iyisiniz.

Yine cok yogun bir haftasonundan sonra bugun izinliyim.Sabah 8'de magaza muduru ile kisa bir toplu gorusme yaptik.Havadisler pek iyi degil,calistigim magazalar zinciri 7000 kisiyi isten cikaricak.Hepimizin pozisyonu tehlike altinda.Hal boyleyken herkes kendini kanitlamak icin daha cok calisiyor,zorluyor.Ben cok dusunmemeye calisiyorum ama ister istemez ara ara gerilmeden de edemiyorum.Kendimi akisa teslime,akisa guvenmeye davet ediyorum zaman zaman.Her seyin hayirlisi olsun.



Gorusmeden sonra Fred'le yuruyuse ciktik her zamanki gibi.O cilgin sicaklar gitti,hava da biz de ferahladik.Temiz,serince bir sabahti.Pazar aksami cilginca yagmur yagdi, mansoon gibiydi.Dayanamadik kapinin onune attik kendimizi,o kadar yanmisiz ki gunlerdir.Yagmurla hasir nesir olduk,resmen pijamalarimiz siril sIklam oldu.Fred de kapi onunde hic tenezzul bile etmedi islanmaya.Tatli bir yaz anisi oldu.

Yuruyus sonrasi Adrienne ile yogami yaptim ve 12.gunu tamamladim.Ev yogasi bana cok iyi gelmeye basladi.Her sey duzelince belki yine ara ara derslere katilirim.Istedigin zaman tv karsisina gecmek,acele etmemek,kendinden baska kimseye bakmamak.ne istersen giyinmek ne guzel bir ozgurlukmus,neden daha once dusunememisim.Bakalim ne zamana kadar devam edecegim? 30 gunluk meydan okumayi belki ikinci devreye uzatirim.



Sonra camasir sepetinden tasan camasirlari yikadim,3 posta.Evi toparladim ustten.Annem ve Kuzey ile konustum ki o ana kadar biraz keyifsizdim.Ikisini de uzaktan da olsa gormek,muhabbet etmek cok iyi geldi bana.Haftaya Yunanistan'a tatile gidecek olan  mudurum gitsene memlekete diyor.Nasil gideyim? Burda kayiplar,hastaligin yayilmasi yine artisa gecti.Istedigim gibi sarilip gorusemeyeceksem,doyamayacaksam ne anlami var ki?Sonucta benim tatilim aile ziyareti.Ya kotu bir seye sebep olursam? Ekim'de yine iznim var.Ne yalan soyliyeyim pozitif bakamiyorum o zamana bile. Her seyi Allah bilir.Bu donemden en cok ogrendigim cok da plan yapmamak.


Pazar gunu Yeliz'lerin pesine takildim.O kadar uzun zaman olmus ki gorusmeyeli,en son ne zaman gorustugumuzu hatirlamiyorum bile.Denize dogru suruldu araba.Ilk once Whitsable-Tankerton Plajinda durduk.Deniz cekilmisti,resmen ustunde yuruyuse ciktik.Kahvemizi taslik plajda oturarak ictik.Hava serinceydi.Denizin yavasca yukselmeye basladigini ilerde balik tutan iki adamdan anladik ve geri yuruyuse gectik.Ediz yanimda,oyle iyi geldi ki enerjisi,denizden tas ve kalp toplamak.





Kulube sahibi olmaktan konustuk ki bunlari sadece o bolgedeki insanlara kiraliyorlarmis ve sira cok uzunmus.Hayallerim yikildi simdilik,kurallar  degismezse,Londra'li bana pek de mumkun gozukmuyor.Ya bir karavan ya da bir kulube sahibi olmak istiyorum cunku ev almaktan umidimi keseli cok oldu,bir mucize olup ben piyangodan para sahibi olmazsam olacak gibi gozukmuyor.



Whitsable

Joss Bay


Sonrasi Joss Bay...Daha once de gitmistim,hafta ici sakin bir gundu,keyifliydi.Ama gecen Pazar,inanilmazdi.Burda bir plajda bu kadar kalabalik hic gormemistim.Mangal yakanlar mi dersiniz,kiyafetiyle denize atlayanlar mi?Herkes resmen dip dibe.Sanki Corona diye bir sey yok.Deniz dalgaliydi.Biz Yeliz'cimle muhabbetteyken,Ediz babasiyla oynadi biraz ki zaten o ortamda Ediz icin kalmaya karar verdik kisa sureligine de olsa. Neyseki o kalabalikta bir kac sakin ve bence sahane kare yakalayabildim.Marti sesini bile ozlemisim,ayaklarimin denize,kuma degmesini.









Aksam uzeri Broadstairs'e gittik dondurma yemege.Bayildim oraya,geleneksel Ingiliz sahil kasabasi.Yine gitmeyi hatta bir gece kalabilmeyi cok isterim. Bahce duvarlarinin icine deniz kabuklarinin yerlestirilmis olmasina bayildim.







 

Dostlarimin varligina cok sukrettigim bir gun oldu.Hic suphesiz 2020 yazini unutmayacagiz.Benim icin bu mevsimin en guzel gunu oldu diyebilirim.Marttan beri hayatim ev-is-park uclemesinde geciyordu,ruhum senlendi.

Herseye ragmen,hayata simsIkI tutundugumuz,ozlediklerimize kavustugumuz,ruhumuzun costugu gunler diliyorum,sevgiyle kalin.💓💓

2 comments:

  1. Denize bakmak bile insanı rahatlatıyor. Bu aralar kötü günler geçiriyorum inanın her işin başı sağlık gerisi boş. O işten çıkarsınız Allah başkasını nasip eder. Her şey gönlünüzce olsun. Hülya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Hulya...Dilerim gecsin gitsin su gecirdigin zor gunler.Kesinlikle haklisin,saglik en onemlisi ve yasadikca nimetimiz var demektir.Sevgiler,kolayliklar.

      Delete