14 April, 2019

Pazarlari Pek Severim #8


Selam....Mutlu Pazar'lar dostlar.Umarim sahane bir gun geciriyorsunuz.Ben bakim sonrasi,kuruldum koltuga,hic kalkasim yok.Kisacik saclarimin verdigi hafiflik ve mutluluk ile yaziyorum bu satirlari.

Iki gundur iyi uyudum,kalkisim 8'i gecti.Ne iyi geldi acele etmemek.Oglus tabii ki hemen yuruyuse cikmak istedi ben de bekletmeye kiyamadim,pijamalarimin ustune sabahligimi,uyku corabimin ustune Esem terliklerimi gecirdim,attim kendimi sokaga.Kisa yuruyus yolumuzda, sokagin basinda hic gormedigim komsulardan biriyle karsilastik.Adam da benim gibi sabahlikla cikmisti arabasindan bir sey almaya,gulumsedi bana.Ben de elimdeki kahve fincanimi serefine dermisim gibi kaldirdim adama.Iki sabahliklinin muzip gulumsemesi kulaklarimizda,gunaydin dedik birbirimize.Sanki bu rahat yaramazligi sadece biz yaparmisiz gibi.

Aslinda bugun yine yogaya gitme planlarim vardi ama disari cikip,kahvalti etmek ne zamandir yapmadigimdan magaza bakinmak daha bir ustun geldi nedense.Sabah erken kalkip,disari erken cikinca gun daha uzun olup,daha dolu geciyor kanimca.Eve dondugumuzde saat 1 olmak uzereydi.


Oglusu 3 ssat evde yalniz birakmanin suclulugu ile hemen parka goturduk.Hava nasil soguk,resmen kara kis sogugu.Agaclar baharlasmasa,hic bahar gibi degil.Kisacik saclarimin ustune bereyi taktim,balikcilara benzedim.Dun kuaforum adimi Sib'astian'a degistirdi,zaten hic saclarimi kesme taraftari degildi,begendigime pek sevindi.Atki takmamisim,resmen ensem usudu.Kisacik sac rahatlikmis.yillar sonra yeniden anladim.Sanki birden iyice buyudum!


Parka giderken her zamanki gibi gozumu gonlumu 4 actim.Taslar arasindan cikan cicekler cok mutlu ediyor beni,nasil guzel hatirlaticilar,herseye ragmen acmak,cosmak mumkun diyorlar sanki.

"A sunday well spent,brings a week of content" diyorlar Ingilizce'de.Iyi gecirilen bir Pazar,mutluluk dolu bir hafta getirir diyorlar yani.Pazarlari belki de o yuzden gecirebilecegim en iyi sekilde gecirmeye calisiyorum,haftama ugurla baslayayim diye.

Gidip Peri'min verdigi kitaba donecegim yine yeniden,belki bir de kahve yaparim.Aksama kabak ve patlicani firina vermek istiyorum uzerimdeki bu rehavet kalkarsa.Olmadi belki yarin sabaha.

Kolay gecsin gelen hafta,hafif hafif.


4 comments:

  1. Son temenni şahane! Hafif hafif geçsin inşallah :) Kısa saç insanı büyütmez de küçültür diye düşünürüm, kısacık saçla insan gençleşir, zindeleşir.. Sıhhatler olsun.
    İngilizler güzel demiş, teşekkürler ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selam Esen::::::::::::::)

      evet kimisi benden 10 yas aldigini soyledi:) sadece 2 kisi begenmedi saclarimi:) kesinlikle zindelik,ama daha cok vakit istiyor.Sevgiler.

      Delete
  2. Ne güzel bir pazarmış gerçekten.Ben de haftasonu erken kalkmayı çok seviyorum.Dolu dolu geçirince çok mutlu oluyorum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ise baslamadan ne kadar cok sey sigdirirsak haftasonuna o kadar faydali:) sevgiler Tuly'cim..

      Delete