21 April, 2019

Pazarlari pek severim #9


Selam Dostlar...Mutlu Pazar'lar olsun.Ne yalan soyliyeyim bu Pazar'i heyecanla bekledim.Hava durumunu izledigimden,havanin guzel olacagini bildigimden ve calismadigim Pazar oldugundan plani neredeyse gecen haftadan yaptim.Ne zamandir bekledigimiz ilik,gunesli hava buyur edecekti bu haftasonu icin ve hemen piknik sezonunu acmaliydik.


Malum sakuralar acti ve IG'de basrollerde olan Greenwich Park piknik icin sectigimiz yerdi.Aslinda erken kalkip burayi bosken yakalamak istedik ama ben 8'e kadar uyumusum.Parka gidisimiz 9'u geciyordu ve bu sakura patikasi insan kayniyordu.


Daha patikaya(patika diyesim geliyor,kelimeyi sevdigimden) girmeden topuklu ayakkabilari ve shik elbiseleriyle ordan ayrilan insanlari fark ettik.Sonra aklima bu Pazar'in Paskalya pazari oldugu geldi,herkes bayramlik giyinmis,belki de klise oncesi bugunu sakuralarla kutlamaya gelmis diye dusundum ve kendimi gayet salash buldum😂


Hemen bir agacin altina yerlestik,renkli ortumu serdim,aksamdan hazirladigim meyveleri,onceden aldigim kruvasanlari cikardim,evden getirdigim kahvemi yudumlamaya basladim.Amacim kurulup,insan izlemekti.Tabii hemen en sevdigim ayakkabilari cikardim,bu guzel gunde topraklanmaliydim!


Sakura patikasindan insan manzaralari cok enteresandi.Dunyanin bir cok yerinden farkli insanlar bu turistik yeri gormeye gelmisti.Cogu Uzakdogulu ya da Polonyali gibime geldi.Kalabalikti.Kimisi en guzel giysilerini sanki bu gune saklamisti,bir cok genc kadinin IG kocasi vardi.Benzer pozlar verilip duruluyordu.Arkadan fotograf cekilmeler (ki benim en cok verdigim pozlardandir yillardir Ig olmadan once de, oyle tam yuz fotografimi,gozluksuz yuzumu blogda ya da Ig'de paylasmayanlardanim ben) yavasca yurumeler,topuklu ayakkabilar.Herkes modaci sanki artik.




Sonra bu tatlis kadin geldi.kolunda bebisi ile.Bir kolunda bebis,diger kolunda Tesco torbasi.Torbayi bosaltmaya basladi,agaca tavsan torbalarini asti,cikolatalari saklamaya basladi.Paskalya Pazarinin en tatli aktivitesi,cocuklari yumurta avina cikarmak.Tabii ki bizim uzak dogulular hemen merakla konusmaya basladi.Yumurtalari diger 4 cocugum gelmeden  saklamak icin burdayim dedi anne.Telefon caldi kocasi nerde oldugunu sormak icin aramis,telefonu kapatirken "i love u" dedi,icim isindi.Bizim ilk fotodaki teyzos agacin altindaki yumurtalardan almak istedi😆😆😆 Tatlis anne cocuklar gelmeden yumurtalar bitecek galiba dedi...Cocuklar ve yakisikli kocasi geldi,av basladi,sakuralar altinda mutlu aile fotograflari cekildi ve karavana dogru yola ciktilar😆


Sakura patikasi hamile cekimleri icinde uygun bir yerdi.3.bebislerin kiz olacagi kara tahtadan duyuruluyordu,tahtanin yaninda pembe bir tavsan vardi.Ailece mutluydular.Anne adayi gobegini tuta tuta pozlar verdi dantelli elbisesi icinde.Artik tum hamilelerin icinde bir Megan var!!!






Bir de yine Polonyali bir cift...Allahimmmmmm,sana geliyorum dedim durdum icimden... Pozlar pozlar...Hatun tam bir model havasinda,zaten giydigi sort da tam bugunun renk konseptine uygun secilmis.Selfiler en profosyonelinden,en dogru acidan cekiliyor.Poz vermek icin o narin sakura dallari sallandiriliyor...Iste o an bana atesler basiyor..Guzelim dallardan o zarif hassas cicekler  dokuluyor...Hemen bu insanlari hikayemde paylasmak icin kalkiyorum yanimdaki kadina soyleyemedigim seyleri soyledigin icin tesekkur ederim diyorum.Resmen agac alti fotograf cekme sirasi kurulmus gibi,benimki de belli sinirlenmis beklerken.Konusmamiz fark etmeden cekmeyi pek de beceremedigim hikayemde duyuluyor.(evet bugun anladim ki ben hikaye cekmeyi beceremiyorum,yeni sistemi pek anlamiyorum sanki)


Sonra bu manzalarin tekrari cogaldikca kalkiyoruz evimize dogru.Yururken orda makinesiyle fotograf ceken cocugu sorguya cekiyorum,muhabbete basliyorum.Cocugun sneakersini yemesine engel oluyorum resmen.Sali gunu yeniden gelecekmis,isigi begenmemis,fazla sert bulmus bizim profesyonel.

Blackheath tarafindaki kapidan giris manzarasi

Parka girdigimizdeki manzara,en guzel fotograflarimi burda cektim.





Sakuralar hepimizin aski,hayatimizin en guzel simgelerinden biri kanimca.Her zorluga ragmen yine aciyoruz kisacik hayatimizda.





Artik bence vintage sayabilecegim 13 yillik converselerim ve cok sevdigim icecegim kahvem




Hamile fotograf cekimi


Insan izlemek yoruyor tabii,cimlere yayilmak kafayi sakuralara cevirmek en guzeli.En mutlu oldugum yer benim icin hep dogada oldugum zamanlar sanki.Cok mutesekkirim...Mutlu olmak icin cok seye ihtiyac yok gercekten.


Ben sakuralari openlerden,oksayanlardanim.


Iste boyle,bence sahane bir Pazar oldu.Saat 13:30..Bundan sonrasi okuma,yeme,film izleme,belki yine kisa ve yumusak bir yuruyus.Pazarlari gercekten pek seviyorum ve Pazar'a ayri bir tat katmayi kendime bir borc biliyorum..Sevdiklerinizle sahane bir gun dilerim guzel dostlarim...Mutlu oldugunuz seylerle dolu gecsin bugun.

10 comments:

  1. Ben de sanki yürüdüm o parkta, o güzel sakuraların yanında :). Çok güzel bir gezi oldu benim içn de teşekkür ederim <3. Hele o tatliş köpişin :). Mugın da çok güzelmiş hani :).

    ReplyDelete
  2. Parkta dolaşmış kadar yaşattın bize orayı, harika bir yer. Bizim buralarda pazar günü öyle bir parkın o kadar sakin olabilceğini düşünemiyorum:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. o kadar buyuk ki,sakin bir kose bulunuyor cok sukur ki burasi pek de sakin degildi:)

      Delete
  3. "Pazara tat katmak" şahane bir cümle, bende aynı fikirdeyim, o gün en güzel en keyifli şekilde geçmeli. Fotoğraflar şahaneydi..

    ReplyDelete
  4. ay valla içim mutlulukla dolduuuuu hayat ne güzeeel işteee burda belli oluyoooo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saol Deep'cim.evet kesinlikle hayat boyle gunlerde pek guzel:)

      Delete
  5. ay bayıldım bayıldım!
    en güzel mevsim bence kim ne derse desin. ne çok isterdim
    orada olmak, ağaçların altında yatmak, oturmak, yürümek Aman Allahım
    cennet gibi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle katiliyorum,en guzel mevsim bu mevsim Buket'cim.Sahane bir parti yapiyr tabiat ana:)

      Delete