15 December, 2019

Pazar'lari pek severim #21


Selam Dostlar.Keyifli bir Pazar gunu gecirdiniz umarim.Ben biraz aksamdan kalinca gec kalktim,oglani yuruttum ve kendimi koltuga yerlestirdim bir guzel.An itibari ile hala ayni noktadayim,arada atistirmalik bir seyler icin kalkiyorum o kadar.Bir dolu badem ceviz yedim mesela ve bugunlerde her gune bir mandalina cekiyor canim.Cekirdeksizi  favorim ama en sevdigim hep Rize mandalinasi.

Bir de son okumakta oldugum kitapta fazlasi ile sIkIyor beni ama birakasim yok.Hos kimbilir gelen saatte daha fazla dayanamayip kaldirabilirim.


Bir de yilbasi agacini susleyecektik bugun ama catiya cikip da agaci ve susleri indirmeye cesaret edemedik.Bugun de suslemediysek artik,hic suslemeyelim bari dedim.Benjamin'in renkli isiklarini astim ustune,4 mevsim duvarda olan peri isiklari,bolca mum,bir Noel cicek buketi ile atlatmayi dusunuyorum acikcasi.Cunku bir Noel agaci suslemek demek,onu yaparken bir dolu sey de yapmak demek.Indir,kaldir,mobilyaya yeni yer bul falan filan.Her sene gozumde buyur de,bu sene daha da gozumde buyur oldu.Minimalistligi zevkle karsiliyorum bu sene Noel donemi icin.Hem bir dolu kartim var,yeter de artar bile.Bu sene boyle.Belki seneye cok ama cokkkkkkkkkkkk suslerim😊


Pazar filmine gelince ki siddetle tavsiye edecegim izninizle.Gorsel icin buraya tiklayin.YSL.Ne zamandir izleme listemdeydi,izledigime cok sevindim.Benim gibi gercek hayatlara,modaya merakliysaniz seveceginize eminim.Yine cok takdir edilesi bir hayat,yine bir moda dahisi,yine modada bir devrim!

21 yasinda Dior'un asistani Yves,olunce moda evinin sorumlulugu ona kaliyor ama manik depresyon teshisi konulup da hastaneye kaldirilinca adaletsiz bir sekilde isinden oluyor.Tabii bu O'nu durdurmuyor,bilakis kendi adini tasiyan  moda evini kuruyor.Bu basarida buyuk aski Pierre'in katkisi ve destegi cok buyuk.Yves ruh ise,Pierre akil ve mantik.Ikisi de birbirine cok asik olmasina ragmen gayet acik bir iliskileri var,resmen bile bile birbirlerini aldatiyorlar.Yves'in kotu aliskanliklari da cabasi.

Bunun disinda sahsim adina hayatini biraz da olsa ogrendigime sevindim ve yaptigi her elbiseye hayranlik ile baktim resmen.Bir de Marakes'deki villasinin bahcesinde arkadaslarindan birisinin sordugu sorulari cevapladigi bir sahne var.Usenmedim o sorulari yazdim,en yakin zamanda Turkce'ye cevirip,cevaplayip paylasacagim.Sadece biraz gorsele ihtiyacim var😊

Hepimize cok kolay bir hafta dilerim😍

10 comments:

  1. Filmi hiç duymamıştım... Gerçek yaşam hikayelerine bayılıyorum. Bu filmi de seveceğimi düşünüyorum, tavsiyene sağlık canım benim ♥

    ReplyDelete
  2. Yıllar önce izlemiştim ve kesinlikle güzel bir filmdi.
    Güzel bir pazar geçirmene sevindim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selam leydi:) tesekkurler.umarim seninki de iyiydi:)

      Delete
    2. Selam :) monotondu benimki.

      Delete
    3. monotonluk,rutin kiymetli seyler:)

      Delete
  3. Ah öyle uzun zamandır blogunu ziyaret edemiyordum ki, ama artık buralardayım şükür. Mutlu oldum, yine yazılarını okurken.
    Bırak bu sene de ağaç olmasın :))
    Filmi duymuştum ama izlemedim, not ettim yakın zamanda bakacağım :)
    Kocaman sevgilerimle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hosgeldin Ezgi'cim.Iyi ki geldin,renklerini ozlemistim:) Agac konusunda hala ikilemdeyim,hos surda birsey de kalmadi artik zahmete degmez:)

      Delete
  4. Pazarları ben de pek severim keşke ardı Pazartesi olmasa. :)

    ReplyDelete