04 February, 2021

Karnikara-borulce Humusu


Tipini sevdigim karnikarayi,kuru borulceyi ara ara eve aliyorum.En son aldigimda bir kismini salatalara katmak uzere kaynatip dolaba koymustum.Gecen gun aklima bundan humus yapmak geldi ve bugun dun buzluktan cikardigim karnikaralar cozulunce bugun yapiverdim hemen.

Borulce ile ben blogosferde tanistim,belki de ilk kez blog sayesinde duymus olabilirim.Blogu ilk actigim senelerden bahsediyorum bu arada,16 sene oncesi😃 Sibel'imin cok guzel bir blogu vardi,Sibel'in Kahvesi diye,muhtemelen ondan duymusumdur gibime geliyor,cok guzel Ege yemekleri yapilirdi evlerinde.



Humus vejeteryanlarin-veganlarin kurtaricisi,iyi ki de oyle.Hani ben gunde 3 defa yese bikmayanlardanim.Hazir aldiysam o kabi bir oturusta bitirebilirim.Yapilisi bu kadar kolay bir sey niye hazir aliyorum diye dusundum simdi,ne sacmalik! Ama iste kolaylik,tembellik.



 Tarif geleneksel humus gibi,bilindik malzemeler.Ben limon yerine ise limon puresi kullandim cunku limonuma kiyamadim,tuzu ve sarimsagi da biraz abartmis olabilirim.Olcusuz de kullandigim icin,tarif yazmayacagim kusura bakmazsaniz.

Haslanmis kuru borulce,sarimsak,tahin,limon  puresi,tuz,zeytinyagi,kivami tutturmak icin de biraz su kullandigim malzemeler. Harika,gidip geri kalanini lavasin icine surecegim ve biraz bebek ispanak,biraz kirmizi lahana ve rendelenmis havuc ile durum yapacagim.😊

BBC Radyo 2'de Kat'in programini dinliyorum kulagim gittikce.Bugun guzel bir gun cunku...... diye insanlarla muhabbet ediyor.Arayan konuk olan cumlenin devamini getiriyor.

Hadi herseye ragmen biz de cevap verelim.(herseye ragmen diyorum cunku uzuldugum bir sey var!Pozitif dusunmeye calisiyorum ve haftaya Cuma bir an once gelsin-bitsin diye dua ediyorum)

Bugun guzel bir gun cunku online egitimlerimden birini daha tamamladim.

Siz de yazin,nasil gecti gununuz...

Kocaman sevgiler💓💓💓

Daha baska cesit humus yapayim derseniz pancar humusu ve mas fasulyesi humusu tariflerimi birakiyorum.Humus bir tutkudur bende😍😍😍

2 comments:

  1. Bugün güzel bir gün çünkü tüm sevdiklerimin ve benim çok şükür sağlımız yerinde :)
    Karnikarayı ilk kez duyuyorum bir araştıracağım :) Belki ben de sizin börülceyi ilk kez duyup sevmeniz gibi ben de çok severim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umarim seversin Dode'cim.Bayagi guzel tencere yemegi tarifleri de var internette.sevgiler.

      Delete