09 February, 2021

Ruha Şifa Olanlarda Bugün



Selam Dostlar.Bir haftayi daha neredeyse yariladik.Herseye ragmen hayat resmen akiyor!!!


Iznimin son gunu,o yuzden yataktan cikmak icin acele etmedim,kahvemi icerken kitabimi okudum.Dylan da geldi kuruldu kucagima.Ara ara kafami kaldirip yagan kari izledim.Fred de orali olmadigindan yataktan cikmamiz 9'u gecti.

Karli sabahin 3.su bugun,hala yagiyor,biraz da ruzgar cikti simdi.

Bu kar bana o kadar iyi geldi ki,bu yazinin ilhami da kardan zaten.Sanirim uzun yillardir ilk defa bu kadar sakin,huzurlu,sessiz bir kar macerasi yasadim.Tabii ki cok fazla karli gunlere sahit oldum ama hep ucundan azcik,calisiyordum cogunlukla.Belki de bu aralar kendime donmeye calistigim icin oyle hissettirdi bana kar.Usul usul salinarak yagmasinin ruhuma isledigini dusunuyorum.Ve bu sakinligin mumkun oldugunca hayatim boyunca devam etmesini diliyorum.Kendimi somine onunde oturan romantik bir kar tatili yapan kadinlar gibi hissediyorum desem abartmis olmam😉

Sabah Buket sahane bir siir paylasmis IG hesabinda yasadigi negatif tecrubeye ragmen.Bana oyle iyi geldi ki,o an dedim  ruhuma şifa olani paylasmak zorundayim.Zorundayim,sorumluyum cunku iyi hissettirmeyi seviyorum.Belki de IG hesabimin,yillardir blog yazmamin yegane sebebi bu.Buket'in blogu da,IG hesabi da takibe deger.Renklerini sevdigim kadinlardan biri.Siiri de gunlugume yazdim!

YogaGirl'un iki podcastini dinledim bugun,hersey kendini sevmek,kendine sevkat gostermekle basliyor ve her podcast buna geliyor gercekten.Her sey gibi bu da egitim ve pratikle oluyor.Ben de bugunu kendime ayirdim,kendime bakim yaptim,iyi bir kahvalti ettim.

Cay demlemek!!!! Ben genelde poset Earl Grey icerim,kendimi sevdigim gunlerde bir rituel olarak cay demlerim.Turk cayi demlerim icine Earl Grey katarim.Cay demlemek demek yavaslamak,sakinlesmek demek benim icin.Ve bunu artik kendime gorev edinmek istedigimden,dayanamadim yine gittim cay koydum.Sirin Ebadi,en son okudugum kitapta  1 kasiktan 1 kisi icin cay demlemek kadar yalniz bir sey var mi diye yazmisti,altini cizmistim.Yaninizda birisi olup olmamasi cok da muhim degil.Yalnizlik aci bir his bence kalabaliklar icinde bile hissedilen.

Bugun bana sifa olanlar bunlar.Belki siz de benim gibi ozel bir donemden geciyorsunuzdur,belki kalbinize donmeye ya da kendinizle ask tazelemeye,yeniden kendinizi bulmaya kesfetmeye ihtiyaciniz vardir diye paylasmak istedim.Kim bilir belki Tesekkur Cuma'si gibi bu da bir seri olur.

Iyi gecsin gunleriniz,iyi olun💓💓💓


14 comments:

  1. Moral yazısı oldu sağolun, farketmeden o kadar güzel yüreklerimize dokunuyorsunuz ki çok teşekkürler :)

    ReplyDelete
  2. Hayatın ince güzelliklerini gören, ve bunu yansıtan birisiniz. sanki çayınıza eşlik etmiş , yağan kara bakmış kadar oldum :)
    sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne guzel bunu duymak:) cok tesekkur ederim:)

      Delete
  3. Valla hocam, şu okul bitene ve ekonomik özgürlüğümü elime alana kadar böyle ponçik bir rahatlamaya yaşayacağımı sanmıyorum da.... :D :D Çay iyidir hocam, çay için allah keyfinizi daim etsin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh canim benim...bak tadini cikar,o donem gelince ogrencilik de ayri ozleniyor.Hem ekonomik ozgurluk ne ki,gelen maas faturaya,kiraya gidiyor.Herseye ragmen o poncik rahatlamalar sart,ihmal etme kendini.

      Delete
  4. bende çayda earl grey tercih ederim hep:)) kar keşke burada da yağsa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. geliyor diyorlar kar sanki...earl grey candir:)

      Delete
  5. Canım duygularımız karşılıklı ve sen de biliyorsun bunu. hayalim
    yaşlanana kadar, elimiz ayağımız tuttuğu sürece burada yazmak ve sevdiğim bloglarında
    bu şekilde hep yazmasını diliyorum hep. iyi ki varsın!

    ReplyDelete
  6. Hayatının huzurlu cumasının kokusu burnuma geldi Sibelcim :)

    ReplyDelete