08 February, 2021

Memlekette Evsizlik


 Iyi haftalar dostlar.

Fotografi gorunce sabahin korunde vefat etmis birisini  fotografladigim dusunulmesin,magazanin onune kamp kuran bir evsiz O.

Bir aksam isten cikarken magazayi kapatirken gordum kendisini,yatagini sermeye calisiyordu,selamlastik biz magazadan ayrilirken.Sonra yine bir sabah 5'te basladigimda uyurken bulduk kendisini.Benim O'nu sabah ilk gorusumdu ama Colin,gecen gun de burdaydi,kendisine cay yaptik indirdik dedi,uyanmis demek ki magazaya girilirken.

Bu,etrafimda gordugum ilk evsizlik manzarasi degil.O kadar cogaldi ki son yillarda,her calistigim magazanin onunu mesken tutanlar var,kimisi kopegi ile kuruluyor,kimisi dileniyor.Bana en cok da kopekliler dokunuyor ama inanmazsiniz o kopeklerine o kadar iyi bakiyorlar ki,gordugum tum kopekler hepsi saglikli ve tertemizdi.Kopeklerinin olmasi,ruh sagliklari icin cok onemli cunku bir nevi arkadaslari.

Izledigim bazi pogramlarda gercekten zamaninda iyi durumda olan insanlarin,yaptiklari yanlis secimlerle bu duruma dustuklerini gordum,hani gercekten hayatimizda her sey pamuk ipligine bagli.Tabii kendini bu durumdan kurtaran basari hikayeleri de var.

Insan disarda evsiz dilencileri gorunce versem mi vermesem mi diye dusunmeden edemiyor cunku haklarinda pek iyi soylentiler yok,verilen parayi neye harcadiklari hep bir suphe,cunku otobus beklerken bile gencecik adamlar kurus da olsa istiyorlar ve genelde maruanadam kafalari iyi.

Bir de "gizli evsizlik" var.Arkadasiniz ya da tanidiklarinizla donusumlu kalmak gibi.Yerlesik bir yer yok.Boyle insanlar kendilerini evsiz katagorisine koymuyorlarmis,o yuzden verilen yuzdelerin ne kadar gercek oldugu supheli.

Evsizler icin nice yardim kurulusu,farkindalik hareketi olsa da(sayilarla sizi bogmak istemiyorum) bu sorun sanki hic azalmiyormus,bilakis cogaliyormus gibime geliyor son yillarda,ki sozde dunyanin en iyi ulkelerinden birinde yasiyoruz.(bu konuda fikrim o kadar degisti ki) Su zamanda,boyle bir ulkede bunlarin sorun olmamasi gerekirdi.

Ozellikle Londra'da ev kiralari korkunc,evlerin kalitesi korkunc.Karsilanabilir bir yerde yasamak isterseniz evlerin hali utanc verici.Devletin verebildigi evler sinirli ki zaten oyle eskisi kadar comert de degiller.

Iste boyle dostlarim,ne zamandir icime dokunan bir konuya farkindalik yaratayim biraz istedim,icime dokunuyor boyle bir zamanda boyle bir dunyada yasamak.

Sayilar icin Google'a sorabilirsiniz,benim o koca sayilari yazasim gelmedi.

Dunyanin iyi bir yere gittigini hayal etmek istiyorum,hayal ediyorum ama derinlerde bir yerde buna inanamiyorum.

Iyi bir gun dilerim,sahip olduklariniza sonsuz sukrettiginiz,kocaman sarildiginiz.💓💓💓

6 comments:

  1. Evet son cümlen beni etkiledi sahip olduklarımıza şükretmeliyiz... Elimizden geldiğince birilerine yardım etmeliyiz ama tabi dediğiniz gibi bunu yapam bir çok kuruluş var.. Umarım dünya daha iyi bir yerlere gider ne diyelim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umarim Dode'cim.O kadar cok kurulus var ama ilerleme ne kadar da az.Hos olmasalardi herhalde durum daha da vahim olurdu.

      Delete
  2. Sherlock Holmes'daki evsizler ağı geldi aklıma... Hocam, devletler en azından her şehre bir bina yapıp evsizlere yurt şeklinde bir şey yapamaz mı? Bu küçük bir miktar, ayrıca geri dönüşü de gayet güzel olur diye düşünüyorum ama yapmıyorlarsa demek ki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asosyal'cim bilemedim ben o agi,bir arastirayim bakayim.Devletler istese cok seyler yapabilirler bence ama ego daha baskin kaliyor gozlemledigim kadariyla.Halbuki dunya ne kadar da comert tum varliklara.

      Delete
  3. Paylaşmayı beceremeyen bir düzen:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok haklisin Mehtap...Halk paylasmayi,vermeyi,iyilesmeyi iyilestirmeyi seviyor ama devletten cok da buyuk destek olmayinca yapabilceklerimiz sinirli ne yazik ki.

      Delete