13 December, 2019

Tesekkur Cuma'si #220


Gunaydin,gunaydinnnnnn.Mutlu,hayirli,saglikli,bol bereketli muhtesem bir Cuma ve ardindan bir haftasonu diliyorum dostlarim.

Sabah 6 sularinda uyandim gene,nasil gri bir sabah.Artik karanliktan cekinmeden parka gidiyorum ve o saatte bile insanlara rastliyorum.Suphesiz gunun en sevdigim saatleri erken saatler hele o saatlerde parktaysam benden mutlusu yok,sanki kafam ve ruhum ancak sakinliyor!

Bu sebeple sagliga cok ama mutesekkirim.Yuruyus yapamadigim gunler ne buyuk eksiklik ruhumda anlatamayacagim.Saglik en buyuk nimet en guzel zenginlik.Kiymetini gercekten bilmek gerek.

Bunun disinda,evde oldugum saatlere ve bu tatli saatlerde yuzumu gulduren ogluslarima,canlarim benim!


Serap'imin Arya'sina...Bana eliyle hazirladigi yilbasi karti ile acilisi yapti bu sene sag olsun.Sayesinde ben de eskiden ne kadar cok kart gonderdigimi hatirladim ve  o gazla diger minnoslarima da kart attim.Neden unutup ihmal eder oluyoruz sevdigimiz seyleri dostlar,neden? Yilin en guzel zamani halbuki cunku posta kutusundan renk renk zarflar giriyor komsular sag olsun.Zaten bu memleketteki kart verme aliskanligini cok seviyorum.dogum gunu,Paskalya,Noel hic ihmal etmezler!


Zorlansam da bu ara okuma saatlerine cok mutesekkirim.Yillar sonra elime aldim bu kitabi severek okuyorum diyemeyecegim!


Canim Fred,yaramaz oglum! Yine de sana mutesekkirim,hayatima kattigin renk,komiklik,tatli yaramazliklar icin.Insan bir kopekten cok sey ogrenebilirmis Fred.Mesela yorgunmusun,yat yayil! Seviyormusun,hep ama hep goster! Yedigin lokmaya minnet mi duyuyorsun,sukrunu heyecanini goster!Cok yasa sen!


Her kitabi severek okumayabilirim ama her kitapta muhakkak karsima cikan sevdigim cumle elbette vardir.Mutesekkirim!

Odullu Turk sarabi,Ingiliz dergisinde,pek gurur duydum.Ben hic denemedim bunu.


Postane sirasinda karsima cikan dergilere mutesekkirim,iyi okudum 40 dk sirada.Boyle bir dergiden haberim bile yoktu.


Uygun fiyata aldigim oglen yemeklerine.Kantimiz kafe gibi bu magazada,yemek yapanimiz var.Kendimi yine yeniden liseli gibi hissediyorum hem formamdan sebep hem de  kantinden😂😂



Ve evetttttt!!! Yine yeniden bir sigara birakma(ya calisma) aktivitesi ile karsinizdayim.Insanlar sigarayi tamamen birakana kadar kac defa deniyorlar biliyormusunuz? Bu benim icin kacinci bilemiyorum! Sayamadim.Rekorum 6 ay ama sigarayi biraktim demeye cekiniyorum cunku yeniden basladim sonrasinda.10 sene icmeyip baslayan arkadaslarim var.O yuzden sanki sigara birakilmasi en zor aliskanlik ve biraktim demeye cesaret edemiyorum.

Gecen gun diyordum ki kendi kendime benim sigarayi birakmam icin ciddi hasta olmam lazim sanirim.Ve ne oldu ben hastalandim! Zaten gribal enfeksiyonda sigara icebiliyorsaniz gercekten hasta degilsiniz ya da cok aptalsiniz! Neyse 10 gundur icmiyorum ama dun aksam soyle bir canim istedi hani o nikotin kirizi geldiginden degil oylesine icesim geldi.3 firt cekebildim yarim yamalak,hicbir sey anlamadim,sevmedim ve biraktim.Bakalim bu macera nereye kadar devam edecek.Tamamen iyilesmedigim icin belki icme ihtiyaci duymuyorum.Hele bir iyileseyim sonucu gorecegiz.Umarim iyi ve kesin bir sonuc olur.

Bu vesile ile kelimelerin sihrini yine yeniden hatirlatmak isterim! Aklinizdan guzel dusunceler gecsin.agzinizdan iyi kelimeler ciksin ve kalbiniz hep huzurla dolsun dostlarim.Sevgiyle kalin.

2019 icin 2 tane daha Tesekkur Cuma'miz kaldi.27 Aralik'ta 2019 Tesekkur Cuma'sini yazmak uzere bana katilir misiniz lutfen? Hep beraber 2019'a mektup gibi yazalim sukurlerimizi? Ben her sene geleneksel oldugu uzere yilsonu FUF'umu yazacagim!

Hoscakalin😍😍😍

6 comments:

  1. Ne kadar güzel bir fikir... Bence de ayın 27 sinde yazalım hep birlikte... Hatta not alıyorum hemen ajandama...
    Öpüyorum Sibelcim ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heyecanla bekliyorum paylasimini Sebnem'cim:)

      Delete
  2. Samimi satırlar için teşekkürler. Blogger arkadaşlarımız ''Blogger Mimi'' başlığı altında çok güzel bir mim yazısı hazırlamışlar. Ben de bu mim yazılarına katılarak blog açma serüvenimi anlattım. Okumak için sizi bloguma beklerim.

    ReplyDelete
  3. ne güzel ne mutlu her şey. evet şükretceğin tatlı şeyleer. :) sigara hımm, sadece içinde bulunduğun gün içme, her gün böyle yap, hadi işallah maşallah ki sanaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyi bir bakis acisi Deep'cim.Iicnde bulundugum gun icmemek.Hadi insanlah diyorum:)

      Delete