15 February, 2019

Tesekkur Cuma'si #198 ve Subat Ayi Meydan Okumasi 15.gun


Merhaba dostlar,merhaba Cuma...Bugun iste 1'e kadar dayanabildiysem her seye dayanabilirim arkadas!Su sorumluluk duygusundan,hep dusunmekten bazen o kadar SIKILIYORUM ki midem bulaniyor resmen.Hasta hasta iste kalmak,kendini hep kalmak zorunda hissetmek,hep kosturmak donem donem cokertiyor beni.Cok sukur sadece soguk alginligi belki ama surekli kosturunca ne basit soguk alginligi ne de regl agrisi cekiliyor.Neyse buna da sukur.Allah beterinden korusun.Her zamanki gibi en cok genel sagligima mutesekkirim ara ara boyle gunler gecirsem de.


Bunun disinda ne zamandir su odanin perdesini yikamak aklimdaydi,Pazartesi gozume takildi.Git dedim al su merdiveni,yalniz olsan dussen ne kadar dusebilirsin ki?Indirdim,yikadim,ferahladim.Aradaki renk farki inanilmaz degil de ne.Annemin neden temizlik manyagi oldugunu anladim valla.her gun yapmazsan her yer pis zira.Nasil oluyorsa? Ben ev isiyle basa cikamam arkadaslar,bu kadar detaya az girebilirim cunku yetisemiyorum.Bir tarafi yapinca,diger taraf kirleniyor zaten.Kolayliklar diliyorum annem gibi tum kadinlara.


Yeni perdem de bir kac ay once hayir kurumu dukkanindan,Oxfam'dan £5'a aldigim perdem.Iyi ki karsima cikmis,mutesekkirim.


Yogun gunumde,kahve alip gunume renk katan Angela'ya cok ama cok mutesekkirim...Nice mutesekkir oldugumuz gunler,devam edemeyecegimizi dusundugumuz zamanda devam edebilme gucu diliyorum.


Gelelim meydan okumanin 15.gunune.Inanirmisiniz dusundum dusundum neyi merak ettigimi bulamadim ben.Zaten genelde meraksiz bir insanimdir.Hos gecen gunku kitaptan sonra biraz bu konuyu kendi icimde gelistirmek istiyorum ama bu soru sorulunca resmen merak ettiklerimi google'a sordum her zaman ki gibi,sonra ogrendiklerimi cevirmeye usendim😌 Nadir de olsa merak ettiklerimi arastirip,okuyup sonra unutanlardanim zaten😑

Velhasil bayagi bir dusundukten sonra,En cok merak ettigin bir seyi arastir,iyice ogren bize de anlat bilgileri paylasalim belki baskasina da farkli bir sekilde temas eder ne dersin demis Ezgi'cigim...Benim de aklimda bir ampul yandi ve su konuyu arastirdim:

Dunyanin En kalin kitabi

4.032 sayfa,
322 mm
8 kg,Fred'den biraz az kilosu
Bir saatte 30 sayfa okursaniz,134 saatte bitirebilirsiniz kitabi
Icinde 12 roman,24 kisa hikaye barindiriyor
Miss Marple 43 tane cinayeti cozuyor
Sadece 500 tane satisa sunulmak icin uretilmis
Fiyati £1000 imis.
Kitabin Adi The Complete Miss Marple,Agatha Christie

Keyifli Haftasonlari olsun dostlar,bolca meraklanmalar😀





10 comments:

  1. Çok geçmiş olsun. Vücut, rahat bırak artık beni der, sorumluluk duygusu rahat vermez. Penceredeki çiçekler ne kadar güzel görünüyor. Bayılıyorum cam önü çiçeklere ;)

    ReplyDelete
  2. Vaaay bilmiyordum güzel miss günler dilerim

    ReplyDelete
  3. Pencerenizin önündeki cam vazolara ve pembe çiçeklerinize bayıldımm :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler Seyma:) vazolar kullanilmis,bulunmus siseler:)

      Delete
  4. Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    ReplyDelete
  5. Wuhu çok kalınmış

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yilda bu kadar kalinlikta toplam kitap-sayfa okusak,kar :)

      Delete