18 June, 2020

30 gunluk sukretme meydan okumasi #18



Selammmmm...

Buyuk islere giristim bugun.Eksi mayali pizzayi da yaparsam,sanirim listemdeki her seye tik koyacagim hafta basina kadar.

Sabah Fred'i yuruttukten sonra giristim kitapliga.Boyamasi uzun surdu acikcasi,2 kat boyadim hem de alt ust her rafi boyayinca tuvalet kadar cabuk bitmedi.O kadar cok boyamisim ki hala kurumadi,az once kurumus mu diye bakayim derken parmak izimi biraktim.Sabirsiz ben!


Oglanlar gayet uslu durdular,kimse yanima yaklasmadi.Bir kac damla yere damlatma disinda,gayet temiz is cikardim.Esas is yarin,tozlarini ala ala yerlestirecegim.Aklimdaki yerlestirme plani soyle....

  • Yazarlari yan yana dizmek,en cok kimin kitabi var gorecegiz.
  • Okunacaklari alt raftan goz hizasina getirmek.
  • Dergimsi kitaplari(elvis ve james dean'in bol fotolu hayatlari),ruya tabirleri ve ders kitaplarini yine ust rafa koymak.
  • Biyografi-otobiografileri yanyana dizmek.
  • Kisisel gelisim,ruhuma iyi gelmis kitaplari bir arada toplamak.
  • Cok onceden okumus ama vermeye kiyamadigim kitaplari yine ust raflarda birakmak.
  • En sevdigim kitaplari yine yakin raflara koymak ki ara ara gidip bakayim.
Bazi kitapliklari renk renk duzenliyorlar ya cok merak ediyorum nasil yapiyorlar.Herhalde ona gore kitap alip okuyorlar.Resmen kitaplik gokkusagi.


Acikcasi kac kitap var merak ediyorum.Hic saymadim.Acaba hayatim boyunca kac kitap okudum?Kac kitaba sahip oldum.IG geleli bir nevi kitap gunlugum oldu,onun disinda hic bir fikrim yok.Eskiden cok kitap alirdim,siir kitabi da en cok aldiklarim arasindaydi.Ne zaman biraktim siir okumayi?Istanbul'da annemlere biraktigim da cok kitabim var,ben sevdim,siz de ne olur okuyun diye.Eski evin kalorifer dairesini su basinca kaybettigim bir dolu kitap...Ahhh,ahh.Tahmin edersiniz en sevdigim hediye de kitap.Bir de bu kitapligin zenginlesmesindeki en buyuk sebep hep sevdiklerim..Cunku bana hep kitap alirlar💓

Bir de kitap okumayi ben aliskanlik haline getirdim ortaokulun ilk yillarindan beri.Annem-babam okumazdi ama hep desteklerdi.Annem yaslandikca okur oldu.Nerden edindiysem,hayatimin en kiymetli aktivitesi kitap okumak oldu hep.Herkese hep tavsiye ederim,okuyun illa okuyun diye...

Bir de kindle'im var bilmem kac yillik.Herhalde iki kitap ancak okumusumdur ondan.Sevemiyorum,alisamiyorum! Verilmis paraya aciyorum.


18-Her gun kulladigim bir esya?

Her gun kullandigim sanirim en muhim esya telefonum.Bagimliyim.Her sey icinde.Is,ozel hayat,fotograflar.Onsuz sasiriyorum,eksik kaliyorum acikcasi.Blogun fotolarini da yillardir telefonla cekiyorum.
Mutesekkirim cidden,iyi ki var.


Bugunluk benden bu kadar.Super gecsin aksaminiz.

💓💓

4 comments:

  1. Sevgili Sibel kolay gelsin...saygısızlık olarak algılama lütfen, sayfama yorum yapmışsın ama daha yeni gördüm.acemilik işte teşekkür ederim...:) ece

    ReplyDelete
  2. Kütüphane düzeni önemli. Sizi okuyunca bloğumda bu konudan hiç bahsetmediğimi farkettim.
    Aslında sizin de planladığınız bir düzenim ar son yıllarda çok da kullanışlı.
    Sadece Atatürk'ün hayatı ile ilgili kitaplarım yazanı kim olursa olsun yanyana dizililer.
    Kolay gelsin size de.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selam Tulin,kesinlikle onemli.Her zaman duzenliydi ama simdi daha iyi oldu sanki.sevgiler.

      Delete