02 June, 2020

30 gunluk sukretme meydan okumasi-2



Gunaydin,gunaydinnnnn..Sabah uyanis 3:25 civari.Neden cunku susamistim.Uyuyabildim mi sonra,tabii ki hayir,1 saat debelendim,sonra dedim kalk Sibel,saril sarmala gunu.Erken sabah gibisi yoktur.Oturma odasina gectigimde gun aymisti.Zaten uyandigimdan beri kuslari dinliyordum.Laptopu kucagima alinca,Adonis geldi kuruldu yine,su an kucagimda mirliyor.

Dun aksam otobusten indim her zamanki gibi,gokte dolmaya yakin yarim ay,sevdigim sokakta yuruyordum,bahceleri inceleyerek.Bir bahcede iki dal sakayik dik durmaya calisiyordu,digerinde kocaman olmus sakayik,agirliktan asagilara dogru sarkiyordu masallah.Biri bahceyi suluyordu sarki mirildanarak.Bir aile bisiklet turundaydi,yol verince bana tesekkur ettiler.Hava serindi,yaz geldi ama hirkasiz olmuyor aksamlar.Agaclarin yapraklari sallaniyordu.Hayat bundan ibaret dedim,boyle anlardan.Hakikatten sabah kalktigimizda bir secim yapmaliyiz,gunu nasil gecirmeliyiz diye.Ozellikle ise giderken bunu kendime adet edinecegim bu ay,cunku gercekten fark ediyor.Velhasil iyi bir gundu dun,saglik ve sevdiklerimizin otesinde bir sey yok su hayatta.



2.Simdiye dek aldiğiniz hangi hediyeye müteşekkirsiniz?

Sağlik en guzel hediye,cicekler,doga,duymak,koklamak bize bahsedilmis belki de cogu zaman farkina varmadigimiz,kiymetini bilmedigimiz hediyeler.

Aklima hic bir hediye gelmiyor ki aaa iyi ki de almisim,alinmis diyeyim.Ozellikle son yillarda aldigim hediyeler genelde ihtiyacin karsilanmasi icin.Boyle diyince Serap'in sanirim gecen sene aldigi hediye geldi aklima.Bahce masam ve iki sandalyesi,sari sari belki arada fotolarda gormussunuzdur.Tamamen kendi dusunmesiydi hem beni cok mutlu etti,hem de ihtiyacimi gordu.Kendisine cok mutesekkirim.
Ben de hediye alirken genelde ihtiyac karsilansin diye aliyorum acikcasi,ya da insanin kendine almaya kiyamadigi bir seyi alayim gibi dusunuyorum.

Ne olursa olsun,dusunulmek guzel,hediyelesmek sunnet.En guzel hediye de,hic beklemedigin anda gelen hediye...

Super gecsin gunumuz,acalim kollarimizi gonlumuzu hayatin hediyelerine,ruhumuz şakIsIn!!!!!💓💓💓




2 comments:

  1. Ben de biraz zorlandım açıkçası ama buldum sonunda. En yakın arkadaşımın bana beni anlatan bir kolye almıştı birkaç yıl önce doğumgünümde. İçinde minik objeler var beni anlatıyor, üzerinde tığ olan bir yün, bir kedi, kova burcunun simgesi, tiyatro maskesi ve sisters yazısı olan minik objeler cam bir kürenin içinde. Böyle özetleyebildim :) O kolyeyi takarken hep can dostum aklıma geliyor ve o gün üzerimden mutluluk eksik olmuyor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne tatli hediyeymis:) gule gule kullan:) bak aklima ablamin bana aldigi balerin kupeleri getirdin,sari elbisesi ile:)

      Delete