11 February, 2019

Subat Ayi Meydan Okumasi 11.gun


Selam Dostlar.Bugunu erkenden bloga ve sizlerin bloglarina ayiracaktim ama evin temizligine girince,teyzemle FT yapip da muhabbeti uzatinca ancak gelebildim laptop basina.Bugun guzel bir gundu,ne zamandir erteledigim seyleri yaptim,temizledikce bende arindim,hafifledim sanki.Boyle detayli temizlik seanslarimi seviyorum.


Gelelim bugunun konusuna:Son zamanlarda okuyup bitirdigin kitabin yorumunu yazabilir misin?

Bu kitap yeni yilin ilk gununden beri elimde,kendime aldigim Noel hediyelerinden birisi idi.Tabii ki kapagina vurulmustum,adina da.Ya icindeki kurdele.Sanirim daha cok kurdeleli kitaplar hediye etmeliyim kendime.O zamandan beri bas ucumda,arada okudugum kitaplari da bunu okurken okudum zaten.Cunku bu.kanimca aman da hemen bitireyim,sonu ne merak ediyorum kitaplarindan degil.Bu kitap bir hatirlatici,belki biraz da bas ucu kitabi.Arastirmalarima gore henuz Turkce'ye cevrilmemis,umarim cevrilir.Yazarimiz Italyan.kitabin adini da kendi capimda cevirince ortaya "Şu merak hissi" gibi bir sey cikiyor ortaya,cok da cekici gelmiyor kulaga.

Kitapta gunluk hayatin mucizelerini nasil yakalayabilecegimiz,fark edebilecegimiz anlatiliyor.Icerigi iki bolumden olusuyor,1.bolum Eşik,2. bolum ise Kapi.Eşik'in altinda  7 tane anahtar var ve iste bu anahtarlarla bu mucizeleri nasil yakalayacagimiz anlatilmis adim adim ve her anahtarin sonunda defterimize bir kucuk alistirma odevini yaziyoruz,ki ben yazmadim hic.

Anahtarlara gelince:

  1. Gizem
  2. Golge
  3. Isik
  4. Yaban
  5. Bilgi,ilim
  6. Hikaye
  7. Merak hissi(kitaba adini veren bolum)
Yas aldikca,gercek hayatin icinde savruldukca icimizdeki merak da,mucizeleri fark etmek de bir nevi yok oluyor.Iste bunu nasil egitebilirizi anlatiyor bu kitap.Sadece hayatta kalmanin yetersiz oldugunu,bilmeyip merak etmeyenin ölü gibi olup,gozlerinin kısık oldugunu soylemis sevgili Einstein.

Tam anlamiyla yasamak icin merak duygusuna ihtiyacimiz var diyor velhasil Francesco.

Ingilizce bilenler "wonder" kelimesinin hem merak,hem mucize oldugunu fark edeceklerdir.Ki hayatin mucizelerini yakalamak da birazcik meraktan gecmiyor mu?

Bu kitap sayesinde 1001 gece masalini da ucundan azcik okumus oldum.Hikaye kisminda Sehrazat var.

Bu kitabi bitirir bitirmez sizlerle paylasmaya niyetliydim zaten,biraz acele ettim bitirmek uzereyken paylastim bu vesileyle.

Hepimize merak dolu,nice mucizeleri kucakladigimiz gunler diliyorum.Okumak ne buyuk bir nimet,kitaplarin varligina cok sukur,cok cok sukur!

6 comments:

  1. Bu mimler sayesinde harika bilgi sahibi oldum.
    Teşekkürler arkadaşlar.

    ReplyDelete
  2. Kurdeleli kitapları ben de çok seviyorum, çocukluk anılarımızı çağrıştırıyor belki de :)

    Keyifli okumaların olsun şeker ♥

    ReplyDelete
  3. Ne kadar güzelmiş anlattığın kadarıyla bile etkiledi beni, bakayım burada karşılaşırsam içini bir kurcalamak isterim..

    ReplyDelete