03 February, 2019

Subat Ayi Meydan okumasi 3.Gun ve Pazarlari Pek severim #2


Mutlu Pazar'lar dostlar.Pazar gununun tatli sakinligi belki biraz da Pazartesi ise donecek olmanin hafif gerginligi coktu mu uzerinize.Benim coktu sahsen.Daha ne yapsam da uzatsam su Pazar gunlerini diye dusunmuyor degilim.Haftasonum ne kadar aktif,ne kadar dolu gecerse yeni haftayi o kadar sevkle karsiliyorum.

Sabah sekiz gibi uyandim yine tuhaf ruyalardan.Kahvemi yaptim ve biraz yatakta kitap okudum,kruvasan yedim.Zaten ben hep ac kalkarim.Sonra hazirlanip saat 10:30'daki yoga dersine gitmek uzere yola koyuldum,soguk parlak havada otobusu tam vaktinde yakaladim.Kitabi bugun bitiricem diye,yururken bile okudum.


Eve bir geldim,bana pancakeler yapiliyor😋 Ne zamandir mutfagimdan cikardigim Nutella,dun kucuk boyut halinde konuverdi yine mutfaga,bilmem neden?😜 Madem nutella var,pancake de olsun dendi dogal olarak.Ben mest! Hos bizim pancakeler hep krepimsi olur,pofudukluktan eser yoktur kendilerinde. Hepsini mideye indirdim,mutfagi topladim ve planladigim uzere mutfaga girdim,hem mutfaga girecegim,hem de bloga yeni yazi yazacagim diye pek heyecanli ve mutluydum.

Portakal suyunda pismis bulgurlu pirasa

Subat'in 3.gununun sorusu:Bazi evlerde hep pisen bir yemek vardir.Pisirmekten vazgecmedigin bir tarifi bizimle paylasir misin?



Ben uzun zamandir yeni tarif denemek icin mutfaga girmiyorum,belki pek nadir aklima bir sey takilmissa,deneyesim geldiyse  yeni bir sey buluyorum,google'a soruyorum.

Kis olunca illa ki hep tarhana,mercimek,ya da pirasali patates corbasi yapiyorum.(tarif icin tik, eski fotograflarim da pek fenaymis dogrusu) Corbayi karistirirken,icime ayri bir huzur yayilir benim,sakinlestirir sanki beni,döndür döndür.Kafamdan nice hayaller,düşünceler geçer.

Evde ne varsa kattigim vejeteryan yemekler uyduruyorum,bulgurlu pirasa yemegim gibi mesela.Bu sefer ustune kirmizi barbunya diye cevrilmis red kidney beans koydum,portakal suyunda pisirdim.Gayet de vegan,leziz bir yemek oldu. Bir sogani 1,5 pirasa,1 patates,1 havuc ile az  zeytin yaginda kavurdum,kucuk bir bardak bulgur ekledim,4 portakalin suyunu da katip, bulgurlar yumusayana kadar pisirdim,pistikten sonra uzerine barbunyalari ekledim.

Bir de cokca balkabagi alip firina veriyorum,ne yalan soyliyeyim balkabaginin kabugunu kesmek beni delirtse de,tadini cok sevdigimden tahammul edebiliyorum.Ya tek basina ya da salata ustune koyup yiyorum ama bence balkabaginin hic bir seye ihtiyaci yok!


Bugun bir de aklimda kakaolu,mandalinali kurabiye yapmak vardi ama nedense canim peynirli pogaca istedi ve peynirli pogacada karar kildim.Hem aklima,hem mideme vurunca yine google'a sordum,her zaman sevdigim pogaca turu peynirli ama denedigim tarifler genelde benzer oluyor.Aklimdan pogaca,kurabiye yapamam ben.Illa ki olculu olsun isterim.Bu sefer google'da ilk karsima cikan youtube'da, misgibi yemek tarifleri videosunda 3 dk'da sivi yagli peynirli pogaca tarifi idi.Ben taze maydanoz yerine kuru maydanoz ve kekik kullandim ve bayila bayila cayin yanina yedim az once.

Benim evde tarifler genelde boyle,tek tabak, bolca karbonhidrat!

Bugunku yazi sayesinde bu haftalik yemeklerim ve ise goturecegim oglen yemeklerim hazir bile.

Temizligi de yarina erteledim,is sonrasi yaparim gunluk temizlikleri.Birazdan gidip Pijama cekmecemi Kondolastiracagim(Marie Kondo usulu toplayacagim) sonra da sky atlantic'de baslamis ne zamandir sirasini bekleyen "My Brilliant Friend" evet evet,Napoli Romanlarindan Benim olaganustu akilli arkadasim dizi olmus,hem de Italyanca,hem de cekimler ve renkler pek fotografik, bizim kizlar pek seker,elbiseleri gorseniz😍

Hepimize cok kolay ve bereketli bir hafta dilerim.

24 comments:

  1. Canım salata sunumu 10 numara 5 YILDIZ eline sağlık..
    Meydan okumaya gelince Meydan okumak güzeldir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saol Sibel'cim:) Salata yapmak,malzemeleri dogramak,o renkler hep mest eder beni:)

      Delete
  2. çok güzel görünüyor :)

    ReplyDelete
  3. Kokay gelsin ah çekmeceler ahhh ahhh

    ReplyDelete
  4. Yalnız bulgurlu pırasa çok güzel görünüyor😍 Pırasayı bol limonlu seven bir insan olarak bulgurlu haline de bayılacağımı düşünüyorum :D Ellerinize sağlık :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de cok limonlu severim.Mutevazi olamayacagim,guzel yapmisim:)

      Delete
  5. Tabaklar çok renkli ve çok cazip görünüyor :)

    ReplyDelete
  6. Gastronomik lezzet köşesi gibi olmuş bu paylaşımınız, afiyet olsun. Kitap okuma seanslarım fazla sosyallikten dolayı azaldı. Vicdanım kıvranıyor okumayı azalttığım için.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ay cok mersi DOO.Sosyal olmak ne guzel,ben yas aldikca asosyelllesenlerden:) Tamamen tercihen:)

      Delete
  7. Pırasayı çok severim, çorbayı özellikle hiç denememiştim. Bence denenebilecek pratik bir tarif...
    Çorba sever olarak pırasa çorbası ilk denenecekler listesinde ;)

    ReplyDelete
  8. Çorbayı karıştırırken ben de hep düşüncelere dalarım, bu yazı mest etti vallahi ;)

    ReplyDelete
  9. Pancake benim de vazgeçilmezlerimden :). Çikolata, bal, reçel ne varsa evde koyup olmadı sade yiyiveriyoruz :). Salatanın renkleri harika, çok güzel görünüyor :). Uydurma yemek yapmak da süper ben de yaparım arada :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pancake her gun yiyebilirim:) Evdeki malzemeleri bitirmek icin iyi oluyor uydurmasyon:)

      Delete
  10. Oh mis, ne de güzel olmuş bir sürü yemek olmuş. Balkabağı fırında denemedim ama biz mücveri balkabağından yaparız oyy yok böyle lezzet. Afiyetle ye hepsini, ellerine sağlık

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tarifini paylasssan Ezgi'cim cokkkkkkkkkk severim mucveri ben:)

      Delete
  11. O kadının kıyafet katlaması çok meşhur di mi, geçen gün arkadaşım da dedi, unuttum bakmayı. Bakayım bakalım belki benim pijama çekmeceme bi hayrı dokunur :)
    Sevgiler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AAA kacirma Esen,ve inan inanilmaz fark yaratiyor:)

      Delete
  12. İlk çorba yapışımda döndüre dödüre karıştırırken seni hatırlayacağım, ne güzel bir cümleydi o... Bir de mutfağa gireceğin için mutlu olman fikri, daim olsun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Her zaman olmuyor o mutluluk Ecehan'cim ama genelde o sekilde giriyorum:)

      Delete