18 April, 2020

Korona Gunleri Meydan Okumasi 3&4



Selam Dostlar!

Keyifli Haftasonlari Dilerim!!!!

Bugun kendimi ne renk hissediyorum:

Ben aslinda kendimi her gun cok renkli hissediyorum,gokkusagi gibi.Bir gun Sevda'm bana gokkusagim dediginde ne kadar da mest oldugumu dun gibi hatirlarim.

Mesela yuruyus sonrasi gayet sakura pembesiydim.Az once kucuk capli bir kalp krizi gecirdim resmen,sari ve gri arasinda gidip geldim.Neden?Cunku google fotograflarda fotograflar gozukmedi,yukleyemeyecegimi sandim,sonra gozukmedikleri halde telefondan takip ederek sectim konu ile ilgili fotograflari.Yine pembeyim su an itibari ile.Evi temizlemisim,Adonis ve Fred dibime kurulmus,daha ne isterim.Pembe hissetmeyi severim.Kirmizidan pembeye gecis nasil oldu yillar icinde ben de anlamadim sahsen.Dedim ya gecen gun,ruhum yumusadi ondan pembeci oldum!


Pembe karanfil demeti de bana sanki evde sakura agaci varmis hissini veriyor🌸🌸🌸🌸🌺🌺🌺


Gelelim evdeki antikama ve anisina...

Benim aslinda yillardir charity shoplardan aldigim eski tabak ve fincan koleksiyonum var,bu ulkeye gelince basladi bu cunku ikinci el dukkanlarda,charity shoplarda boyle seyleri bulmak kolay ve ucuz.Koleksiyon burda basladi belki ama incik cincik,fincan tabak sevgisi kendimi bildim bileli vardir.Hos artik koleksiyon da dememek lazim cunku elimden geldigince almamaya calisiyorum ama cok kalbimi calan bir sey olursa da hayir demiyorum!


Koleksiyonum icindeki en ozel parcam bu demlik ve fincan,ki elimde olan kimisinin tatli anisi vardir.Babaannemden.Ben cocukken o koca vitrinde dururlardi hep.Suzi'mi cok severek buyudum ben,yazlari onun yaninda gecerdi,Emirgan'da.Zaten o apartmanda dogmusum,ilk bebeklik yillarim orda gecmis.Buyudukce iliskimiz daha da ozel bir hal aldi,arkadas gibi.Buraya gelene kadar O'nu hic ihmal etmedim,universitedeyken bir ara O'nun yaninda yasadim.Regl neymis Suzi'mden ogrendim ilk.Annemle son yillara kadar cok sevgi dolu bir iliskimiz yoktu,babaannem annemin tam zitti idi,beni cok sevdigini hep hissettirdi.Cok guzel yogurt,mucver yapar,pazara gider,otlari toplar,hemen tertemiz ayiklar,sarmisaklari bize soydurur kavanozda hazir bekletirdi.Evi hep baska kokar,Bogaz'a bakardi ve suphesiz benim en sevdigim yerdi.O yuzden icimdeki Emirgan aski cok baskadir benim.

Velhasil ben buyurken,gozum hep bu setteydi.Bir gun babaanne sana bir sey olursa bu set benim olsun demistim,kac yasindayim hatirlamiyorum ama gencim.Bir de olursem dedemle babaannemin arasina gomulcem derdim de nasil sana bir sey olursa diyebilmisim bilemiyorum.

7 sene once Suzi'm vefat etti,ben cenazeye gidemedim.Cok guzel olmus cenazesi,hala anlatirlar.Ben Istanbul'a gidince evine gittim,halam ordaydi.Bana bunlari verdi,butun seti.Ben de setin parcalarini kardeslerim arasinda paylastim ani olsun diye,kendime de bunlari aldim.Ne yalan soyliyeyim kullanmaya kiyamiyorum,arada cicek koyuyorum demlige,fincani da sanirim 1 kere kullandim.Ama orda olduklarini bilmek,beni cok huzurlu hissettiriyor,cok seviyorum onlari.

Iste boyle,Suzan Suzi'mi de anmis oldum sayenizde.Bir de nasil guzel zeytin secerdi anlatamam,o evdeki zeytinler hep baskaydi.Canim Suzi'm,sanki birden bana sarildigini,kokunu duydugumu hissettim,bak yemenin yine kaymis,yine koltukta uykuya dalmissin sanki.Nur icinde yat,ben gidip fotografini opeyim.

10 comments:

  1. Çok güzel bir renk ve duygusal bir objen var.

    ReplyDelete
  2. Umarım hep toz pembe kalırsın pembe karanfillere ayrı bayıldım ne kadar neşeli görünüyorlar fincanlatsa ayrı rnfes eğer ki kendini durdurabiliuorsan ne mutlu sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. umarim:) bazen durdurmak zor olabiliyor:) neyseki simdilerde kapalilar da bastan cikarmiyorlar:)

      Delete
  3. Kaleminize sağlık. Nur içinde yatsın babaanneniz. Pembe karanfili bende önce bir sakura sandım ne yalan söyleyeyim. Şahane gözüküyorlar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tesekkur ederim,amin:)

      Delete
  4. Sevdiklerimizi hatırlatacak şeylere sahip olabilmek ne güzel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok kiymetli gercekten:)

      Delete
  5. nasıl güzel bir çay takımı o.....

    ReplyDelete