05 April, 2020

Pazar'lari Pek severim #28

Eve getiremedm,birileri koparmis atmis.En iyisi dedim ailesinin yaninda kalsin yerde bile olsa!

Selammmm!

Sabah parkta biraz uzunumsu bir yuruyus,gec kahvalti,5 makine camasir,sevdiklerimle FT derken saati etmisim 16:17.Evi de supurdum soyle bir.


Hava 21 derece..Insanlar sortlu,kisa kollu.Ben hala evde sweatshirt ile oturuyorum,corabim da var.Parklar neredeyse dolu,Boris bu aksamki konusmasinda artik daha kati kurallar koyacakmis.Koysun,hatta bence 1 hafta hastane,eczane haric tum supermarketleri de kapatsin.Herkes otursun evde,iyilessin dunya ve insanlar.Bir hafta markete gitmemekle kimse ac kalmaz kanimca.Zaten gecen hafta fark ettigim,insanlar artik sosyallesmek icin geliyorlar alis-verise bir nevi.Keyif aliyorlar,eski gunluk yemeklik alma aliskanliklarina geri donduler,panik alma bitti gitti.


Dun aksam komsulardan biri kapisinin onune eksi maya koymus,tamamen tesaduf evin onunden gecerken gordum.Ben de aldim bir tane ve dun ilk beslememi yaptim,tecrubemi uzunca yazacagim insanlah ilerleyen gunlerde.Simdi ben eksi mayali ekmek yapmaya niyetliyim ama ister inanin ister inanmayin,piyasada un yok! Resmen internette de arastirdim,buyuk paketler almak istedim,onlardan da yok.Bunu kizlarla gurubumuza yazinca,Yeliz zaten disardaymis,eve geri donmus bana bir paket un getirdi canim benim, ne sansliyim!.Beslemeye yeterince unum var ama ekmege yetmiyecekti.Bu isi becerebilmeyi cok istiyorum,bakalim un bulabilcekmiyim?

Halbuki 6 ay kadar once,yine bu niyetle aldigim unlari kullanma tarihleri gecti diye cope atmistim.Dusununce icim aciyor dogrusu.Her sey bir ders!


Komsular araba yikama gunu ilan etmis bugunu,seslerini duyuyorum.Corona'yi saymazsak aslinda gayet geleneksel bir Pazar gunu.

Hepimize iyi haftalar,saglikli gunler💓

6 comments:

  1. Blogger'daki okuma listesinde karşıma çıktı, yazınız. "Yorum yapmadan gitmeyeyim" dedim.
    İyi yayınlar... Corona'sız sağlıklı günlere...

    ReplyDelete
  2. Blogunu çok beğendim ;ben de buralar da yeniyim belki göz atmak istersin:)

    ReplyDelete
  3. Kuruluş 2005. Tebrik ederim. Uzun soluklu bloglarla karşılaşmak mutluluk verici.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blogum hayatimin et tatli parcalarindan biri:) cok tesekkurler:)

      Delete