12 April, 2020

Pazar'lari pek severim #29 Paskalya Pazar'i

Sabah karsilastigim manzara! ustundeki grilikleri attim.

Tunaydin,tunaydinnnnnnnnnnnnnnnnn! Hepimize olabildigince iyi bir Pazar gunu diliyorum,kutluyorsaniz Paskalya Bayraminiz mubarek olsun!


Sabah 8'de gayet iyi bir sekilde kalktim Dylan'in soylenmelerine.Hava sahane,resmen bahar!

Kahvemi ictim ilk is,bitirmeden mutfaga gectim.Bugun ilk eksi mayali ekmegimi yapmaya niyetlendim.Aksamdan beslemistim mayami,bu sefer kavanoz yerine karistirma kabima koydum,baktim sabah ustu bir tuhaf olmus.Videolarini yeniden izledim.Resmen bir haftadir Martin'i yanlis besliyormusum! Burak Arpak'in videolarini bilmem kacinci kez yeniden izleyip,hatami buldum!

Mayami her gun beslemis cogaltmisim ama icinden hic almamisim! Hal boyle olunca karisim pancake gibi.Ne yapsam ne etsem derken,atmaya kiyamadim(malumunuz un bulmak da kolay degil artik),tadina bakip,bundan tuzlu pancake yapayim dedim.


Ve yaptim! Hintlilerin chipatti(chapati)si gibi bir sey oldu,duz ekmek yani.Tadina baktim,gayet hos olmus.Elimde kalanlari,panini makinesinde isitip,arasina peynir koyacagim.


O karisimdan kendime 50 g ayirdim,bekletip beslemeyecektim ama Sibel dedim,dene yine.Besledim,50 ml su,50 g un ile,mikrodalganin icine biraktim.Sonucu takipteyim onumuzdeki hafta icinde.Bu arada amazondan eksi maya icin ismarladigim ekipmanda da gecikme var,cogu Cuma gunu gelecekmis,belki dedim bu iyiye isaret.Ama istedigim ekmek sepeti stokta yok,ya da cok gec gelicekmis.Ben de ekmek sepeti olmayiversin baslangic icin dedim.Ilerlersem alacagim! Ve tabii ki mayamin adini tutarsa Burak Martin olarak degistirecegim!😍 Hayatimin erkegi olabilirmisin BM?

Iste benim duz ekmeklerim,ya da eksi mayali pancake!


Sonra bahceye indim,kizlari sulamaya.Bir haftadir cam kenarinda kasede tuttugum yumurta kabuklarini kimisinin dibine yerlestirdim,biraz oturdum sari sandalyemde,dua attim,sukrettim,kuslar ve ben.Oyle guzel bir sakinlik hakim!


@semaozpekmezci cok sevdigim IG'cilerden,yillardir takip ediyorum.Bu sabah yalanci borek paylasmis,ayy dedim malzemem var ben bunu yapacagim kahvaltiya.Yaptim da,cok guzel oldu.Basit tarifleri seviyorum!


Dun isyerinde bir dolu orkide kullanma tarihi dolayisi ile israfa gidecekti,hepimiz 4-5 tane alabilirdik.Ben de 4 tane aldim,hepsini en sevdigim komsularima dagittim,cok mutlu oldular.Sanirim iki tane daha alacagim Pazartesi gunu ve iki komsuya daha verecegim!


Cok enteresandir ki israf edilecek cicekler arasinda pasa kilici da vardi,aylardir bakiyorum,evime almak istiyorum ama £25! Veremezdim o kadar tabii ki,kizlardan biri kendine ayirmis Pasa'yi,ayyy dedim ben bunu cokkkk uzun zamandir istiyorum.Ayyy o zaman senin olsun dedi.Nasil tesekkur edecegimi bilemedim.Sonra ben baska biri ile konusurken Ian gelmis,bunu alan var mi diye sormus,ben duymamisim ve almis gitmis!😭😭😭 Ben almaya gidince bi baktim Pasa yok.!

Super kadin Jan geldi,yukardadir ben hemen gidip durumu aciklayip onu sana geri getirecegim dedi.Ve gitti bana Pasa'yi geri getirdi.Nasil mutesekkirdim anlatamam! Canim Jan onuruna,pasa kilicima Jan adini verdim (bendeki her cicegin anisi ve verenin onuruna verenin adi vardir,canli ani koleksiyonum yani!)

Velhasil bunu anlatmamin sebebi hem size hem kendime hatirlatma!!!! Tum kalbimizle,saf bir sekilde istedigimiz her sey bizim icin iyi ise er ya da gec,kolaylikla ya da belki biraz zorlukla bizim olacaktir!!! Cok da kasmanin,kendimizi yormanin manasi yok! Guvenmek,inanmak sart!

Gelen hafta benim icin pek muhim,becerebilirsem kariyerimin ilk sahikasi olabilir.Iste bahcede bunun icin dua ettim.Kendime daha kibar davranip,ozguvenimi arttirmaliyim.Bu da tecrube ile olacak bir sey!

Hepimize iyi bir hafta diliyorum,her sey gonlunuzce olsun😍😍💓💓


5 comments:

  1. Selam,çiçekler,ekmek ,pratik hamur işleri hepsi çok sevdiğim yaşama anlam katan güzellikler. Şimdi terası temizledim. domates ,biber ,çilek ektim. Alt balkon çiçekler orası dolunca teras. Çileklerin üzeri dolu. Bu corona döneminde modern hapishanelerin içinde küçük sevinçler aramakla meşgulum. Çay saati yaklaşmakta pratik hamur işi ne yapabilirim? diye düşünmekteyim bir şeyler bulurum. sevgiyle kalın.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne guzel kucuk ama cok buyuk sevincler,dail olsun dilerim:)sevgiler:)

      Delete