Bir tiramisu tarifi de benden..Cok ama cok sevdigim bir tatlidir,ne zamandir yapmamistim..Kankimden ogrendigim cok guzel bir tarif vardir aslinda,gecenlerde sibel'in kahvede yayinlanana benzer..tadina doyum olmaz..tarifim o zamanlar menejerimde oldugundan ve benim uzerimde korkunc tembellik coktugunden son gunlerde,kolayca bir tarif denemek istedim,daha onceki yediklerimden farkli olsun istedim ve James Martin'in bu tarifi ile karsilastim..Ben daha once hic kedi dili kullanmamistim ve tramisunun bu sekilde de yapilabildiginden haberim yoktu..En sonunda iyiki denemisim dedim..Bir cok tatli gibi bu da 1-kac gun sonrasinda daha lezzetli oldu benim icin..yapmak isterseniz:
malzemeler:
- 3 yemek kasigi nescafe-ben filtre kahve kullandim,ama yaptigim sekilde fazla cozulmedi,ikinci denememde,nescafe kullandim,arada hicbir fark olmadi.
- 3 yemek kasigi sicak su
- 6-8 adet kedi dili-sayisi kullandiginiz bardaga gore degisebilir bana 6 tane tam geldi.
- yrm paket labne peyniri-mascarpone
- 85 ml krema-double cream
- uzerini suslemek icin tendelenmis siyah cikulata
- arzunuza gore 1/2 minyatur liqor-ben kullanmadim
labne peyniri ve kremayi iyi katilasana kadar cirpalim.kahveyi sicak suda cozelim.kedidillerini 2ye bolerek,kahveye banalim,iki bardagin altina bir kedidilini yayalim kahvede islattiktan sonra,uzerine kremayi koyalim,tekrar kahveli kedidili ile kaplayalim,kremayi surup,uzerini rendelenmis cikulata ile susleyelim.Afiyet olsun..
iyi haftasonlari..
ammaann apo görmesin bu tarifi, ben hic sevmem tiramisu, oda bayilir :) walla hic uurasamam, gitsin alsin kendine :)) ama senin ellerine saglik balim, hemde afiyet olsun...
ReplyDeletesibella ilgiye ihtiyacım var arada gel:(
ReplyDeleteellerine saglik sibel'cigim farkli sunumlar her zaman hostur degil mi?
ReplyDeletesevgiler,
tijen
bu çokk kolay 1 tarif tam benim gibi bir acemi için not aldım....
ReplyDeletebu tatlı gibi güzel 1 hafta diliyorum sana;)
sevgiler..