03 October, 2007


domatesim ve ziyafet pilavim....


tembel sibel'den selamlar.....yaz bitti,ancak bir domatesim kizardi,tadlandi..bir tane daha kizarmak uzere,digerleri hala minikce...onlar da buyuyene kadar artik,bizim bahcenin kapisi siser,kilidi acamayiz,domatese ulasamayiz,curur giderler belki de...ne olursa olsun benim ilk domatesimdi,ilk goz agrim,ilk yetistirdigim...


ziyafet pilavim da ne zamandir,gecen yil Turkiye'den dondugumden beri,denemek istedigim bir tarifti...Gecen yil da degil aslinda,bu yilin basi oluyor....eskiden kirmizi ete burun kiviran,kavurma kokusuna dayanamayan,cok fazla kirmizi et yiyenlere,ayyyyyyy !!!!!diyen ben,kirmizi eti ozler oluyorum,zevkle yiyorum ve de kendimi 2,5 yillik vejeteryanlik doneminden cok daha iyi ve zayif hissediyorum....ben artik,hadi gidelim biftek yiyelim,uzerine hardal dokeyim,yanina patates kizartmasi, mantar yiyelim diyorum insanlara....


yapimi cok kolay bir tarifti...tarif ocak 2007 lezzet'e ait.malzemeleri aynen yaziyorum belki o sayisi elinde olmayanlar vardir diye..fotografi elimden geldigince iyi cekmeye calistim,bilirsiniz,karanlikta cekemem,yaz bitti,benim net fotograf cekebilme sezonum da gitti...

4 kisilik

malzemeler:

  • 2 su bardagi baldo pirinc
  • 3,5 su bardagi et suyu(ben kullanmadim)
  • 1 havuc
  • 40 g tereyagi
  • 1 cay bardagi haslanmis bezelye
  • 1 cay bardagi haslanmis nohut
  • 2 cay bardagi konserve misir tanesi
  • tuz
  • 250 gr kavrulmus kuzu eti..

suslemek icin:bir kac maydanoz yapragi,bir kac dereotu dali,kup kesilmis renkli biberler...

ben boyle yaptim

  • pirinci soylendigi uzere tuzlu ve limonlu suda beklettim..havucu kup kup dogradim, bzelyemle birlikte hasladim,konserve nohut kullandim,renkli biberleri buyukce kesip izgara yaptim,sonra yine kup kup dogradim.....misir tanesi kullanmadim.etin yaglarini temizledim,yagsiz,baharatla kavurdum...
  • pilavimi her zaman yaptigim gibi yaptim,yine beceremedim,bu sefer de islak gibi oldu:(
  • pismis sebzelerimi harmanladim...
  • servis yaparken once eti,sonra pilavi sonra sebzeleri,sonra yine pilavi kasede bastirip,tabakta ters cevirdim ve dereotu ile sundum...

pz gunu,uzun zaman sonrasinda mutfakta olmaktan mutluluk duydum cidden...kim bilir sizin oralara ne kadar keyiflidir,ramazan dolayisiyla,yeni tarifler dostlarla,akrabalarla paylasilir....

gwen'in konseri cok guzeldi..kendisine bir kere daha hayran kaldim..hele o harajuku kizlari...kendime bir de tisort aldim,uzerinde kiraz cicekleri var, sarisin japon kizli :)kendisi kucuk gwen olmali...

dun aksam da ilk ask'i izledim..cok agladim,cok guldum bazi sahnelere....ask acitiyor cidden....

boyle iste..pz gunu sezen'in konseri var royal albert hall'da..hadi dolduralim orayi....

kendinize iyi bakin....sevgiyle kalin.bu sarkiyi size ithaf ediyorum,ben cok keyif aliyorum duyunca...justin kilikli,justin wannabe arkadas soyluyor...ama ben yine de sozlerini cok seker buluyorum.dans edesim geliyor duyunca...bu arada bana pozitiflik asiliycak birseyler yazarmisiniz,hani Tije ablanin,Allah gumus kapiyi kapatir,altin kapiyi acar dedigi gibi..cok ise yaramisti o zaman...is konusunda:) bu sefer soyle ask'li sevgi'li falan olursa cok sevinirim:)


4 comments:

  1. bu pilavdan ben de yapmıştım, gerçekten çok lezzetli oluyor. ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  2. Sevgili Sibelciğim uzun zamandır gelemedim ne güzel şeyler yapmışsın.Bende hep kendim domates yetiştirmek istemişimdir ama henüz bu isteğimi gerçekleştiremedim:) Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    ReplyDelete
  3. Harika olmuş görünüyor ellerine sağlık.
    Şimdiden iyi bayramlar diliyorum.
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  4. selam cekirdeksiz uzum...bende severek yedim,bir dahakine tavuklu deniyecegim..sevgiler...

    hosgeldin kusum,dilerim domates dilegin gerceklesir..neden balkonda saksida denemiyorsun,cok buyumeyen cinsten..1 taneden oldukca fazla cikabilir elki senin sansina:)

    selam Perihan,sana ada iyi bayramlar...sevgiler

    ReplyDelete