03 February, 2011

Perili Gun cabuk gecer


Peri'li gun cabuk gecer...

geleli neredeyse iki hafta oldu...ben kendimi bir turlu toparlayamadim..gelir gelmez basladi yogunluk,is guc,yerlesme,cart curt...

9 seneyi asmis olsa da gelisim gidisim,oncesi ve sonrasi ayri sendrom yasiyorum nedense...1 ay gitsem fazla geliyor,8 gun gitsem yetmiyor,yetismiyor.her seferinde daha bir zor oluyor nedense,gidisim de gelisimde..

bu sefer gittigimde,yeni bir eve gittim ben.annemler tasinmislardi,yeni yuvalarina.ama her yer yine annem annem diye bagiriyordu,evde degisen hicbirsey yoktu aslinda,sadece semtti degisen ve yeni gelenle, gelen yeni duygular..

annemin siklamenleri superdiler yine,benimkiler 10 gunde yok olmusken..annemin orkidesi de her seferinde yeniden acilanlardan...yaptigi kuymak,dunyanin en guzel kuymagi..ordugu orgu,en zarifi..

ben yemesem de erkek kardesimin yaptigi sucuklu yumurta,kucuk kiz kardesime gore en guzel sucuklu yumurta:),annemin aldigi,marine ettigi zeytin,en guzel zeytin,bir oturusta en az 2o adet yiyebilenim ben:)

kardesim cok guzel bir anne,super bir anne hatta..hem ogrencilerine kosan,hemde kizina,hem de bizim eve yetisen..elleri hala oyle guzel ki,sanki hala lisedeki kiz gibi..sacinda tokasi,kulagindan kupesi hic eksilmeyen narin bir papatya..

Defnem,perim..benim perim..ilk goz agrim...

havaalaninda karsisina ciktigimda,beni kaileye almiycagini dusunmustum acikcasi...hic yabancilik cekmedi,ben ona bakarken kimseyi gormedim..sonra benim kucagima geldi ve aglamadi,cekinmedi..etrafa bakindi,bana o sirin seslerle birseyler anlatmaya calisti...


oyle seker ki,O'na bakarken baska hicbirsey gorulmuyor,duyulmuyor sanki..yuzunde surekli bir gulumseme,bir sirinlik..dudaklara sekil vermeler..popo sallamalar,dans etmeler...
yurumuyor henuz ama,dans edebiliyor bir el masada,bir el havada:)

teyzesinden de sIkIlabiliyor arada,hele ki dogum gununde,o kadar insana nasil o kadar gulucuk sacip da,ayakta durdu bilemiyorum,masallah perime...

1 yasina girdi perim ben ordayken,pembe pastasini annesi ile ayni gunde uflediler,ne de olsa dunyada ana-kiz ayni dogum gununu paylasan kac insan var ki,onlar icindi onca heyecan,onca gelen uzaklardan..

tatli cadi kiyafeti de cok yakisti perime,tam o gune uyan bir hediye gelmisti kendisine...sanirim ilk dogum gunu kadar,bu kostum de unutulmaz yapti o gunu...

cilekli coraplari ise,teyzesinin seneler once kendi cocugunu dusunerek aldigi coraplardir:) teyzesi gibi,parmak ucuna da basmayi pek sever:)

bir Istanbul ziyareti de boyle gecti..Istanbul'dan cok Defne vardi bu sefer.Istanbul'u bir gunlugune gordum,Emirgan,Taksim olaraktan sadece.Taksim'de Zencefil'de cok sevdigim dostumla yemek yedim,yaninda guzel bir arkadas daha kazandim o gece.Urban'da Kizilbel sarabi ictim ilk defa,ismime pek yakistigini dusunerekten,iyi de etmisiz.

Bunun disinda Eyvah Eyvah 2'yi izledim,sanirim izlerken aglayan tek insan bendim:( kardesime gore...Av Mevsimi'ni de pek begendim,Sener Sen'i seviyorum cok...

Baska da bir aktivitem olmadi...

Geldigimden beri de neredeyse ayni derecede sosyallige devam etmekteyim,is yaninda...

Sabahin korunde yola cikiyorum,kara kediler ve tilkiler esliginde otobus duragina yuruyorum..bahari 4 gozle bekliyorum..burnumun akmasindan bikkinim,iki haftadir.

velhasil,merak edip de dusunenler icindi bu uzun yazi..bir surelik idare eder sanirim,zira bu aralar biraz tikanigim..

ben acilana kadar siz super bir ay gecirin dilerim..olabilcegi kadar artik,cevremizde onca negatiflikler olurken,bazen "ben iyiyim" bile demek bana dokunuyor acikcasi..en azindan su donem..

en yakin zamanda,bahar sevinci ile donebilmektir dilegim..

sevgiyle..

9 comments:

  1. Sevgili Sibel
    Bende birsorun var diye telaşlanmıştım ama bu postun içimi rahatlattı, ailenle ne güzel bir zaman geçirmişsin meğer sevindim.
    tekrar hoşgeldin Şubat sanada güzellikler getirsin.
    Sevgilerimle
    Ece

    ReplyDelete
  2. :) Ece'cim cok tesekurler dusundugun icin..Subat sana da harika gelsin dilerim..sevgiler

    ReplyDelete
  3. hosgeldin Sibel.yerim benDefnenin bacaklarini nasil seker olmus oyle pempe cadi kiayfetiyle super bi tatli cadi olmus.bu gidis gelisler de ayni sendromu bende yasiyorum. oraya git oraya alis buraya gel buraya alis zor oluyor cidden.
    cok optum

    ReplyDelete
  4. Hosbulduk cnm...yillar gecse de ayni olucak sanirim...bende optum

    ReplyDelete
  5. Of Sibel yaaa, ne zaman buyuyor bu bocukler! Daha dun gibi senin heyecanin, hazirliklar, haber... Nice nice guzel senelere, saglikla, mutlulukla minik bocuge. Kocaman opucukler! Bu arada annenin opulesi ellerinden harika yemekler...

    ReplyDelete
  6. Berceste'm evet,saka gibi gercekten buyumeleri..daha dun gibi dogumu:)amin,insanlah hepimizin eleklerini korusun Allah...Sevgiler

    ReplyDelete
  7. Canim Sibelim,
    ne guzel anlatmissin duygularini, aileni hissettiklerini....
    simdi sen gittin, istanbul yine sensiz, ama gelisini bekleyen umut dolu bir istanbul artik.
    yaz a az kaldi kizilbelim=)
    SS

    ReplyDelete
  8. Çok tatlı bebişiniz maşallah, yanaklar öpülmelik, bacakalr ısırılmalık...maşallahx41:)

    ReplyDelete
  9. :) Sevda'cimmmmmmmmmm..Canimsin...

    Yelda'cim hosgeldin.cok tesekkurler:)

    ReplyDelete