05 July, 2012

Okudum,Bitirdim: Insan Ruhunun Haritasi

Ahmet Umit'i cok sevdigim icin okudum bu kitabi,almadim,kardesim uzun zaman once odunc vermisti.Alinasi bi kitap mi? Bence degil.

Edebiyat derslerinde,yazarlari ve denemeleri ogretmek adina,okunulmasi gerek bir kitap sanki.

Son iki bolumu,atlaya atlaya bitirdim,200 sayfalik kitap,2 haftada Bitti. Bazi yerler o kadar ogreticiydi ki, daraldim,baska bir kitaba basladim,yariladim neredeyse.

Sonuc olarak,Kafka,Sait Faik ve Yasar Kemal -Ince Memet- okumak istiyorum ve sanki biraz daha fazla polisiye cekiyor canim.Tavsiyelerinizi 4 gozle bekliyorum.


" Dunyayi Guzellik kurtaracak" demis Sait Faik, herseye ragmen inanmak gerek degil mi?

En sevdigim bolumleri de gormenizi istedim:) 34. Yasimin ilk kitabi idi kendisi,34.yasimin ilk pazartesi'sinde ise giderken sabah sabah cikmisti karsima bir dal lavanta, o zamandir kaldi en sevdigim cumlenin kenarinda..." insan-i kamil olmak: iste butun mesele bu"

2 comments:

  1. mehaba,
    bloğunuzu çok beğendim ve kendim yazmışcasına çok yakın buldum.Sizi bu güzel bloğu yazmaya, (paylaşmaya)yönelten şey neydi çok merak ediyorum.Bende artık sahip olduklarımı, düşüncelerimi, sessiz ama sadık doslarımdan( kitaplardan) bahsetedeceğim bir blog açmak istiyorum ama...

    sevgi ile dolu güler diliyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba,oncelikle cokkk tesekkurler bu kadar pozitif bir yoruma,kalbim pir pir atiyor benim.

      Uzun zaman once,hayatimdaki zor bir donemde basladim Cileksuyu'na.En yakin arkadasim Portakal agaci'ndan bahsedene kadar ne blog okumustum,ne de haberim vardi boyle seylerden.zaten hep gunluk tutan,fotograf ceken bir insandim ben,o donemde kendimi daha yogun tutmak icin basladim,daha cok yemekle.sonra paylasmak istediklerim cogaldi sanki,icimden ne geliyorsa paylasmak istedim,ki bunu cok asiri derecede de yapamadim,cunku bazi seylerin hep ozel kalmasindan yanayim,o yuzden kendi fotografimi oyle cok acik koymamisimdir hic,hep dedigim gibi blog sosyetesi olmak gelmedi icimden.paylasmayi seviyorum,bir cok okudugum blogla cogaldigima,ufkumun acildigina inaniyorum,gelisiyorum bir sekilde ama inaniyorum ki paylasmanin da bir siniri var.

      Cok isterim iyi baska bir okuyucunun okudugu kitaplara sahitlik etmek,dilerim acarsaniz,acarsaniz da lutfen belirtin ve ben blog yazmayi her zaman herkese tavsiye edecegim,basta kendisi icin,sonra da pozitiflik,sevgiyi yaymak adina,yazabilen yazsin derim hep.

      sevgiyle kalin.

      Delete