18 February, 2020

Izledim,cokkkkk ama cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk begendimmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Eger bir diziyi,filmi asiri begenmediysem,ruhuma dokunmadiysa blogda kendisi hakkinda ayri bir yazi yazmayi gerek bulmuyorum yillardir fark ettiyseniz.Ama bu var ya bu,ahhhhhhhhhhhhhhhhh nasil kelimelere dokecegimi bilemiyorum.

Yillar once Mumine Yildiz blog yazarken bahsetmisti,o zamandan aklimda kalmis ve yillardir da Netflix listemde izlenmeyi bekliyor.Sonunda 3 sezonu bir cirpida izledim.


Pazartesi aksami bitince,resmen bosluga dustum.Arastirmalarima gore 4.sezon cekilmeyecekmis,Netflix istemiyormus.Netflix'e yazmayi dusunuyorum acikcasi bizi boyle bir guzellikten nasil mahrum birakirlar diye sikayet edecegim! Hos bir tarifim da sakiz gibi uzayan dizilerden hic haz etmiyor,cunku biktiriyorlar beni.Tadin damaginda kalmasi da guzel sey.


Daha ilk bolumden,introdan beni icine cekti zaten,sarki ve sariliklar,altin yapraklar icimde kelebeklerin ucmasina sebep oldu resmen.Ilk bolumlerde salya sumuk agladim.Anne'nin her seyine,hic abartmiyorum asik oldum.Hatta bazi yerlerinde kendimden parcalar buldum ama sizi temin ediyorum ben o kadar cok konusmuyorum ve o kadar akilli degilim.Yataginin ustundeki dantel ortuye,evin dekorasyonuna,cekildigi adaya kadar bayildim. El isleri,bakir samdanlar,somine basi oturmalar,o agacliklar,bahar dallari,gol.Anne'in kurdugu cumleler.Velhasil dizinin icindeki her sey beni benden aldi.


Kitabini okumaya,yegenlerime almaya niyetliyim.Tum sevdiklerime tavsiye ediyorum ve hatta lutfen izleyin diye yalvariyorum.

Peki neden bu seri bu kadar etkiledi?

Cunku dogaldi,karakterler oldugu gibiydi.Ayni tipi tip olunmaya gayret edilen bu dunyada,ayni cins insanlarin meshur olma cabasi icinde Anne gibi bir dizinin yapilmasi bana umut verdi acikcasi.Keske daha cok boyle programlar olsa da insanlara yasama sevinci,umut,ilham verse.Yapilsa da keske yeni nesil Anne gibi kizlari ornek alsa.ayrintilara dikkat edip,incelikleri gorse,daha cok okusa.

Her bolumde farkli bir konuya deginiliyor,icinde cinsiyetcilik,feminizim,kadinlarin soz hakki,escinsellik,duygularini ifade edememe,farkli oldugu icin kabul gormeme,taciz,zorla dini egitim gibi konular geciyor.Velhasil bakinca aslinda 19. yy'dan cok da yol almamis gibiyiz.Bunlarin yaninda isteyerek,calisarak,iyi dusunup iyiye donerek,sevgi ve birliktelikle cok seyin cozuldugunu de goruyoruz.

Diyecegim o ki,cok iyi geldi bu dizi bana,ara ara donup izlemek istiyorum sanki.

Anne hakkinda soyleyebileceklerim bu kadar,cok sevdim seni Anne kiz.Ahhh bir de Gilbert var ki.....

15 comments:

  1. Çok çok güzel bir dizi, ben de bayıla bayıla izlemiştim. Bütün karakterleri çok başarılıydı ama Matthew'in merhametli kalbi ayrı bir güzeldi. Anne'nin o heyecanlı halleri, enerjisi harika. Aklımdan çıkmayan sözü " büyük fikirleri ifade etmek için büyük kelimeler gerekir" :) Çok güzeldi çok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim Matthew,gercekten cok ozel bir karakterdi.Ben de sevdim kendisini.Jo Hala da favorilerimdendi.

      Delete
  2. Birkaç kez görmüştüm ama nasıl bir dizi olduğunu bilmediğim için hiç bakmamıştım. Hatta bu kadar iyiyse ben bunu Oytunla izleyeyim ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umarim sever Oytun,gercekten izlemeye deger bir seri

      Delete
  3. etkileyici bir dizi olduğunu düşünmeye başladım bir kaç blogda Anne için yazılanları okudum ve bende izlemek için harakete geçiyorum tavsiyeniz için teşekkür ederim.

    ReplyDelete
  4. günümüz dünyası gibi

    ReplyDelete
  5. daha ilk sezondan itibaren kızımla başladım seyretmeye. ben bayıldım
    çünkü aynı ben. küçükken ben de böyleydim, dağtepe yalnız dolaşırdım akranlarımdan ayrı
    takılırdım. büyük hevesle peline de seyrettirdim ama beğenmedi.ne uyuz kız diyor.
    zorla da olmyor işte. beğenmeyince bıraktık bizde seyretmeyi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet seni tahmin edebiliyorum cok okuyan,buyuk kelimeler kullanan akilli minnos:) ben cosku yanindan benzettim kendimi,birde parlayip sonmesini:) Belki ilerleyen bolumlerde severdi Pelin,hem o izlemese de sen izle bence:)

      Delete
  6. iyi dizi tebii :) killing eve, the stranger izlediysen, suç seviyon yanii, visavis izle, killing eve havasında, iki kadın, hapishanede :) ayrıca, izlemediysen de power, the blacklist, ay bi de mom var komedi çok komiiik :) bron broen, forbrydelsen, bu ikisi de polisiye klasiği olduuu :) dizi çok bendeeee istediğin zaman söleee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Killing Eve'i cok seviyorum,digerlerine de bakacagim,tesekkurler Deep.

      Delete
  7. en en eeen sevdiğim Anne:))
    Bence de üniversiteli Anne 'yi de izleriz,çeksinler yeni bir sezon daha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne cok isterim universiteli Anne'i izlemek:)

      Delete