13 January, 2021

Hayat Akarken....


Selam Dostlarim,benim tatli mudavimlerim!

Her gun blog yazmak icin fotograf cekiyorum telefonumla aslinda,her gun bir sey yazmak istiyorum ama sonra Sibel belki de sIkIyorsun insanlari diyorum cunku hayatin ayni,baktigin gordugun ayni.Icindeki fokurdamalari paylasmayacagina gore,incik cincik nereye kadar diyorum.Sonra da zaten basta kendin icin yazdigina gore,bu incik cincik sayesinde hayata tutunduguna gore ne soyleniyorsun diye kiziyorum kendi kendime...Devam o zaman! O zaman yaz! Kimseyi zorla tutmuyorsun sonucta degil mi?

Zaten kendimi suclamak,kinamak icin,kendime kizmak icin hep bir sebebim var.Ne oldu senin yeni yil niyetlerine Sibel,hani  yoktu oyle kendi kendine kotu konusmak? Degisken ruhlu insanim,geliyorlar arada iste ne yapayim.O ruh halinde de uzun sure kalmadigima gore,o ruh haline batmadigima gore sorun yok....



Mesela bu sabah.Iyi uyumusum,oglani yurutmusum,ekmegimi firina vermisim.Camasirlari topluyorum ve o an soyleniyorum,Allah'im gunler ne kadar uzun,ne yapsam sanki ucmuyor zaman...Iki gundur izinliyim mesela,adeta tatilim uzamis da ireti bir ruh haline burunmusum,bir an once ise donsem isi ozledim diye dusunurken buluyorum kendimi.Hatta bugun isten bir sey icin aradilar,sevindim resmen.

Sanmayin ki oyle depresif bir halde,gariban bir sekilde takiliyorum.Hayir asla,yapmam gerekenleri yapiyorum,oz bakimimi ihmal etmiyorum,yuruyorum,IG'de takiliyorum vs ama o ruh hali ne zamandir hep ustumde.Acaba farkina varmadigim baska bir boyuta mi gectim de anlayamiyorum,taniyamiyorum?



Cumartesi gunu mesela,kendime aktivite olsun diye fincanima uygun kazak sectim,bir de kahveme cicek koydum.Neden? Cunku icimden geldi,evet kahvemi de icinde cicek varken ictim hani sadece gosterme olsun diye yapmadim.Belki icimin cicek acmasina ihtiyacim var.Cumartesi de uzun bir gundu,iyi ki Pazar gunu ise gitmisim.



Sonra boyle minnos goruntluler tabii ki icimi isitiyor,iyi ki diyorum.Cok mu usudun annem?



Bir de erteleme uzmaniyim.Ne zamandir yapmam gereken bir online egitim var,yapmamak icin her turlu ise el atiyorum.Ders calisirken de boyleydim.Hem de her izin gunumde,al bilgisayari ac sunu onune sen de kurtul,kafan da kurtulsun diyorum.Yok,bilgisayari blog yazmak icin aciyorum.



Ekmegimi yaptim,yine jileti cekingen kullanmisim sanirim,alt taraftan yumru halinde cikiverdi,belki kiminiz IG hikayesinde gormussunuzdur.@cilek_suyu Kimisi Nasreddin Hoca'ya kimisi kurba prense benzetti.Tadi gayet guzel olmus,estetik konusunda gelisecegim zamanla.

Dun IG'de Sena Yildirim diye birisini kesfettim baska birisi sayesinde.Uzun zamandir birinin ilk fotografina kadar merakla,heyecanla,hayranlikla inmemistim.Neyseki 600 kusur fotoymus,bir de benim gibi 2000 kusurlerde olsaydi😆 O cizimler,videolar,Trabzon'umun guzelligi,o estetik,renk vs....Muhtesemmmmmmm!!! Resmen cikamadim profilden.Allah'im dedim bazi insanlara karsi ayri comertsin!!!

Bir de kendi capimda mutfakta saglikli tart,her zamanki gibi @semaozpekmezci'nin klasik yulaf boregini/muffinini yaparken @endiselipsikolog'un bir kac podcastini dinledim.Serap'im tavsiye etmisti,ne zamandir dinlememistim bir kac bolum iyi geldi.Daha da dinleyeceklerim var.Hafta ici ise yururken de Dr.Chatterjee'nin iyi hisset daha cok yasa podcast'inden bir bolum dinledim.Dinlemek istedigim nice podcast var.Ille de her hafta dinledigim birisi yok henuz.Geziyorum listede,o anki ruh halime ne iyi gelirse,konuyu seciyorum.Genelde ruh sagligima iyi gelecek seyleri dinlemeye calisiyorum,cunku bu aralar en onemli projem kendim!!



En son okudugum kitapta(dun bitti),Irlanda'da kalabalik bir ailenin icindeydim.3 erkek kardes,gelinler,cocuklar...Kotu aliskanliklar,bagimliliklar,para sorunlari,kalabalik sosyallesmeler.Resmen aile icindeymisim gibi hissettim,adeta iclerinden biriydim.Tuscany'de sahane bir tatile gittiler o kalabalik halde heyecanlarini yasadim,Nell Floransa'ya Uffizi'ye gitti gunu birlik ben de gittim. Iste dedim,dunya iyilesince gitmek istedigim rota.Iyi ki kitaplar var.Ne zamandir boyle bir kitap okumamistim,iyi bir kacis oldu.

Yukselip,durulan gerilen ruh halim yuzunden kendime kizmamin bir manasi yok.Cok muhim bir donemden geciyoruz hep beraber.Pandemide yasiyoruz boru mu? Aileni bir senedir gormedin,her zaman kendini iyi hissetmek icin yaptigin seyler ayni coskuyu vermek zorunda degil.Yasiyorsun,gunu kurtariyorsun,belki su an gelecegi dusunmenin de bir anlami yok.Elinden gelenin en iyisini yapmaya devam.Iyi gidiyorsun.

Belki benim gibi hisseden birileri vardir diye de son paragrafi hem kendime hatirlatma hem de belki size iyi gelir diye paylasmayi istedim.Cok ordan-burdan bir yazi oldu ama bu da ruhumun yansimasi.

Kendinize iyi bakin,kendinizle iyi konusun.Iyi haftalar💓

8 comments:

  1. Sıkmazsınız kimseyi siz içinizi dökmeye devam edin. Fotoğraflar şahane :)

    ReplyDelete
  2. Cok guzel, seni mutlu eden hersey yaydigi titresimle cevreni de mutlu etmiyor mu? Bayildim o cicege 🥰 ve o kazagin rengine...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim Ozlem'cim.Evet kesinlikle haklisin,bunu kendime daha cok hatirlatmaliyim.:)

      Delete
  3. Aaa niye öyle diyorsun, sıkılan okumaz zaten. yazmak iyi geliyor hem
    devam etmelisin. hem uzak diyarlardan haber almak, güzel görüntüleri çekip
    bizle paylaşman çok güzel. hatta daha çok dışarıyı da çekmelisiniz. yoksa
    hepimiz evdeyiz aynı şeyleri yaşayıp paylaşıyoruz şurada.
    canını sıkma bak yarın cumartesi oh güzelce kek falan da yapsam
    ne iyi gelir:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim Buket'im sagol.Evet haklisin,begenmeyen okumasin degil mi?

      Delete
  4. Bende podcast dinlemeye bayılıyorum. "Umarım Annem Dinlemez" ve "Yoldayız Geliyor musun" podcastlerini tavsiye ederim. Bu arada çiçek de harika fikirmiş. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Not aldim Dada'cim en yakin zamanda bakacagim:)

      Delete